Titanic: Četverodijelna mini-serija autora Downton Abbeyja – serijala.com
Trenutno čitaš
Titanic: Četverodijelna mini-serija autora Downton Abbeyja

Titanic: Četverodijelna mini-serija autora Downton Abbeyja

Ove nedjelje na ITV-u premijerno kreće britanska mini-serija o najvećoj pomorskoj nesreći, potonuću putničkog broda Titanic. Četverosatna mini-serija dolazi povodom 100. obljetnice nesreće. Autor te scenarist svih četiriju nastavaka je Julian Fellowes, lani obasut Emmyjima za prvu sezonu povijesne britanske drame Downton Abbey. Prvi dio zapravo je već emitiran u Kanadi, dok je službena britanska premijera na rasporedu ove nedjelje, 25. ožujka.

Četiri nastavka bit će četiri priče koje prate golemi broj likova, navodno oko stotinjak fikcionalnih i povijesnih, a Fellows će napisati sva četiri dijela. Za razliku od Cameronovog filmskog mega-hita, Fellows neće pratiti samo dva lika, vjerojatno ih neće ni vješati na pramcu broda, već ispričati priče brojnih putnika preminulih na putovanju između Southamptona i New Yorka, 15. travnja 1912. godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cjXgM1Eb0tg[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=usGQzqsuFVA[/youtube]

Za stotu godišnjicu planirana je još jedna slična mini-serija — Spartacus Titanic: Blood and Steel rasprostrjet će se kroz 12 nastavaka, a za razliku od Fellowesovog uratka, prati izgradnju legendarnog broda. Chris Noth, Neve Campbell, Kevin Zegers i Derek Jacobi u glavnim su ulogama.

6 komentara
  • Odgledao prvu epizodu. Nije lose, samo deluje malo prerasplinuto, jer ima bas bas mnogo likova, a bice samo 4 epizode.
    I da, ima nesto od Downton Abbey smeka, pa kome ova serija nedostaje, moze da pauzu prekrati Titanicom…

  • Ne znam, nije me oduševilo. Prvo mi se činilo sve preubrzano, uvedena je masu likova, a do kraja prve epizode smo jedva čuli nešto o npr. onoj familiji u trećoj klasi. Onda sam pročitao da će svaka epizoda centrirat se na par putnika i tek u finalu ćemo otkrit njihovu sudbinu. Meh, ne znam. Daleko je to od kvaliteta DA, oni kojima fali Downton nek si radije skinu i pogledaju divotu zvanu Cranford, masterpiece.

  • Drownton Abbey. Može se pogledati, ali daleko od kvalitetnoga po britanskim standardima. Ostaje osjećaj da je serija navrat/nanos pisana i snimana zbog DA i njegove popularnosti, ali ne može se šlepati na to.

  • Na temelju jedne viđene epizode vjerojatno je najbolje preskočiti seriju. Čak i gore spomenuti film i vješanje po pramcu je vrijednije gledanja.
    Iako kontradiktorno, nastavljam gledati zbog interesantnih glumaca od kojih je jedna J.L. Coleman (novi Doctorov companion) s kojom mi je ovo prvi susret.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861