Gledanost: Fringe lošiji no ikad, Community će vjerojatno biti obnovljen – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost: Fringe lošiji no ikad, Community će vjerojatno biti obnovljen

Gledanost: Fringe lošiji no ikad, Community će vjerojatno biti obnovljen

Kolega Ivica, koji inače radi tjedne preglede gledanosti, ovih dana nažalost ne uspijeva uhvatiti vremena da vam fino rezimira sve podatke o tjednoj gledanosti, pa umjesto toga imamo mini-izvještaj o popularnim, no slabo gledanim serijama. Dvije takve, čije rezultate gledanosti volimo pomnije pratiti na ovim prostorima, ovog (i prošlog) tjedna donijele su loše (Fringe) i dobre vijesti (Community) za svoje fanove.

Fringe je jučer zabilježio novu rekordno nisku gledanost — po prvi puta je gledanost u 18-49 demografiji pala ispod 1.0 ratinga — na 0.9. Da stvari stavimo u kontekst, to je tek za 0.2 bolje od reprize Grimma na NBC-u, koji je svejedno imao pola milijuna gledatelja više u ukupnom zbiru. Bilo kakva nagađanja oko obnove uglavnom su suvišna, jer vrlo vjerojatno sve ovisi o studiju Warner Bros. i njihovoj eventualnoj želji da skupe još pokoju epizodu za syndication. Mi smo već ranije u prognozama otkazivanja komentirali da su trenutno veće šanse da ostanemo bez Fringea, ali kraća, završna 13-epizodna sezona ne bi nas iznenadila. Sve osim toga je potpuno nerealno.

S druge strane, mnogo bolje vijesti za fanove Communityja, serija se prošlog tjedna s poduže pauze vratila sezonskim rekordom – 2.2 rating u A18-49, usput nadmašivši Američki idol u demografiji A18-34. Što je bio razlog povećanju gledanosti — izostanak The Big Bang Theoryja, NBC-jeva promocija, glumci koji su na svakom koraku reklamirali seriju, nešto sedmo ili sve zajedno — teško je reći. Svejedno, Community je tada u ukupnom zbiru bio najgledanija NBC-jeva komedija, dok je u 18-49 demou tek neznatno zaostajao za The Officeom. Prošlog se četvrtka gledanost spustila na 1.7, što je u izostanku nove epizode The Officea bilo dovoljno da Community bude najgledanija polusatna serija na NBC-u ovog tjedna. TVbytheNumbers je zbog porasta gledanosti Community stavio u kategoriju serija čija je obnova izgledna, s čime se svakako slažemo.

9 komentara
 • Ameri su zaluđeni sa Hunger games ovaj vikend, moguće da je to skinulo većinu demoa Fringeu (broj gledatelja je pao nekih 3-4% samo)

 • Sranje, it’s Firefly all over again… Ovi su barem imali više sezona da pokažu kaj znaju i umiju, ali svejedno želim tu 5. sezonu više nego ikaj… Serija je kvalitetna, glumci još i više, priča je fakat dobra, ali unatoč svemu kaj joj ide u prilog (minus termin) gledanost je za drek… Možda da nafutraju Kim Kardashian da doleti u jednu epizodu, ono da odglumi neku štajgericu koja ima mozak u sisama ili tako nešto, Walter bi bil fasciniran…

 • Osjećam se tako nekako sramotno zato jer tek sad gledam 1 sezonu communty prije par tjedana slučajno vidim na novoj tv i serija mi se svidi a prije za nju uopće nisam čuo osim ovdi i uvik sam je planiro pogledat al nikad ne bi stiga i sad sam gotov ovisnik sam posto,a šta se tiče fringa što reći?

 • Ja sam bio i više nego optimističan za Fringe do prije nekoliko sati – dok nisam vidio ovu brojku. Mislim, bilo je za očekivati, daylight sayings, bla bla, ali svejedno.
  Mislim, koliko će se taj budžet morat srezat da dobiju tu petu sezonu? Morali bi se uselit na set Two and a half mena i snimat seriju u multi-cam sitcom formatu. S dvojnicima glumaca. :/

 • Ah Fringe, opet moram nešto reći o Fringe, ta serija je stalno loše manegirana od strane Fox-a gdje oni su vidjeli da ne donosi novac koji oni misle da bi trebala donositi i konstantno tu seriju omalovažavaju i loptaju se sa njom.

  Gledanost su usr… sa konstantnim prekidima u emitiranjima svih dosadašnjih sezona, savjesni statističari će sigurno znati koliko je u 4 sezone bilo dvotjednih pauza, pa pauza po 3 tjedna pa po mjsc dana, pa onda božićno-novogodišnje pauze do 2 mjeseca itd itd, mislim i zagriženim gledateljima je više toga dosta i baziraju sve na glupim amerima, jebiga, reklame su za njih.

  I druga stvar je što je konstantno guraju u terminima prikazivanja, a sve pod izlikom slabe gledanosti, pa lagano evo nas na crnom petku koji je za sve serije zadnji korak prije otkazivanja i sad ponovo čudo veliko što je gledanost slaba, pa naravno da je, ljudi su više iznervirani, čemu ova pauza što je sad bila, čemu….

  Iskreno se nadam da ćemo dobiti 13 epizodnu 5 sezonu i nek odj… više sa kapitalističkom nezasitnošću.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861