Mike & Molly (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Mike & Molly (pilot)

Mike & Molly (pilot)

Trebala je ovo biti blic recenzija, no razlaganje na dobro i loše poremetilo bi mi koncepciju i tok recenzije, pa ću jednostavno napisati tok misli van standardnog formata naše blic recenzije. Radi se o trećem sitcomu kojeg producira Chuck Lorre, autor Two and a Half Mena i The Big Bang Theorya. U glavnim su ulogama vrlo dobri glumci koji su dosad uglavnom odrađivali sporedne uloge, Billy Gardell i Melissa McCarthy, a dvojac se upoznaje i zaljubljuje na sastanku anonimnih pretilih osoba.

Odmah u disclaimeru ću reći da s visoka gledam na CBS, Chucka Lorrea i njihove serije, s polu-izuzetkom Big Banga, čije su pozitivne strane zasluga Billa Pradya. Stoga sam Mike & Molly počeo gledati sa minimalnim očekivanjima i, priznajem, predrasudama.

Zato sam se nakon pogledanog pilota iznenadio da zapravo nisam zamrzio seriju. Neću ići tako daleko da je proglasim vrijednom redovitog gledanja, ali… Pilot ima dvije dobre strane. Vrlo dobar casting dvoje glavnih glumaca i nekoliko toplih, simpatičnih momenata te kemiju između glavnih likova. Nažalost, za svaki takav moment u pilotu postoje još 3-4 glupa, jednostavna i nimalo smiješna one-linera o debljini.

Pilot je dobar u onim trenucima kada likove ne prikazuje kao izvor viceva o debljini. Mikeov i Mollyin stand up-ish govor na sastanku pretilih ima zbilja simpatičnih i komičnih momenata. Mikeov govor u školi pred razredom punim djece počinje toplom, iskrenom pričom o njegovom ocu policajcu te razlozima zašto je odabrao taj posao… I onda djeci veli da ga ih je otac ostavio zbog prostitutke. Ah, Chuck Lorre. Imaš stila kao Snookie na klizalištu. Na kokainu.

Još jedna pozitivna stvar, nema onog klasičnog sitcom klišeja gdje je debeli idiot oženjen za mršavo zgodno dupe. Vidi pod: King of Queens, According to Jim, Family Guy, Simpsoni, Dikan i Dolores.

Ali ovo je network television i ovo je CBS. Ako imaš dva debela, neatraktivna glavna lika, treba ih izbalansirati atraktivnom sisatom glupačom. Mollyinu sestru glumi Katy Mixon, koju ste možda gledali u (neusporedivom) Eastbound & Downu, u suštini sasvim drugačijoj ulozi. Grozan, blesav, pretjeran lik.

Na kraju, ovo je još jedan u nizu tipičnih sterilnih sitcomova sa čitavim nizom jednostavnih, glupih, nesmiješnih (ne znam je li ovo riječ, ali Sarah Palin veli da trebamo slaviti stvaranje novih riječi, pa eto) viceva. Sa dozom simpatičnosti koju povremeno prikazuju Mike i Molly. Ako vam je to dovoljno, navalite. No televizija, pogotovo unazad godinu dana, prepuna je kvalitetnih, pametnih, duhovitih serija koje se ne boje odmaka od vic-smijeh rutine. Iskreno se nadam da ne propuštate Community, Parks and Recreation, Modern Family, Louie, Sunny in Philly, Archer, pokojni Party Down i ostale kvalitetne zbilja smiješne serije koje nisu uvreda za gledatelja.

Debeli su, vole jesti, teško im je vježbati tri minute kraj tanjura sa kolačem. De, kužimo foru, no.

5.5 10 1
5.5

Žanr: Sitcom

Autor: Mark Roberts, Chuck Lorre

Mreža: CBS

Glume: Billy Gardell, Melissa McCarthy, Reno Wilson, Katy Mixon, Nyambi Nyambi, Swoosie Kurtz

Datum premijere: 20. rujan 2010.

Komentari (1)
  • Pogledao sam oba dva nastavka koji su emitirani i totalno je ok za pogledat, ima dobrih fora na koje se nasmiješ bez da te kao u The Officu pokušavaju nasmijat glupim forama.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861