Recenzija: The Night Of — Kriminalistička serija koja valja, itekako – serijala.com

Odlično napravljena kriminalistička drama dokaz je da “policijska serija” ne mora nužno biti proceduralna dosada.

 1. Darió Łucić says:

  Ljetni program postaje doba s više kvalitetnijih serija nego jesenski :D

 2. Ljubomir Mateljan says:

  Upravo sam odgledao pilot i toplo preporučujem.

 3. Hrvoje Topčić says:

  Odličan pilot, odličan…

 4. Marko Đurđević says:

  Čini se da je samo meni bila sve samo ne napeta i neizvjesna. :(

 5. Damir says:

  Isto sam pogledao pilot i mogu reci da je odličan.

 6. The Serial Watcher says:

  Upravo pogledao pilot i izgleda savrseno za ovo ljeto. Ne znam kako cu docekati svaki sljedeci ponedjeljak!

 7. devouring says:

  odlična serija ,ceka se novi nastavici , kad ce recenzija Stranger Things sa netflixa ,velika preporuka

 8. MaxB says:

  Nisam skužio – je li ovo recenzija pilota ili serije? Jer pilot je fenomenalan, no daljnje epizode su dosadne, razvučene i tek malo zanimljive. Pratim je i dalje jer me zanima kako će se razriješiti, ali sad baš da nešto uživam u njoj – pa ne. Veliko razočaranje u odnosu na pilot i najave.

  • Krešo says:

   Nakom prve. Uvijek pise na kraju teksta broj pogledanih epizoda.

   • MaxB says:

    Fakat, ne znam kako mi je to pobjeglo. :) Možda je vrijeme za ažuriranu recenziju? Pilot je snažna 9-ka, ali ostatak serije “meh” – možda 7 u najboljem slučaju. Ono, kao da ne gledaš istu seriju – gledaš samo seriju s istim likovima.

    • Krešo says:

     Ne vjerujem da bi nova recenzija bila previše različita u dojmovima…

     • MaxB says:

      Jesi pogledao ostale epizode? Ne bi bila previše različita ako se recenzent hoće samozavaravati da se i dalje radi o istome. U nastavcima nema većine stvari koje su pilot učinile impresivnim, od uzbudljivosti, napetosti, neizvjesnosti, novosti. Ako je pilot bio u četvrtoj brzini (od pet), ostatak serije je u drugoj. U nastavcima hrpa ispraznih, filler kadrova koji bi ko fol trebali dočaravati atmosferu, ali su tu zapravo samo da razvuku radnju da se serija može protegnuti na čitavu sezonu. Serija ide tako polako da postoji mogućnost dubokog razvoja likova, a likovi i dalje ostali jednodimenzionalni, jedino se malo poradilo na Nasu, ali zapravo ne baš previše uvjerljivo. Pa u nastavcima se ništa ne događa! Mogli su četiri loše epizode iza pilota komotno strpati u jednu dobru! To jednostavno nije ona serija kakvu je pilot nagovijestio.

     • Krešo says:

      Jesi pogledao ostale epizode? Ne bi bila previše različita ako se recenzent hoće samozavaravati da se i dalje radi o istome

      Reći da je to samozavaravanje samo jer se ne slaže s tobom je malo pretjerano.
      U biti, mislim da su kasnije epizode bolje. Nije ista serija, u biti počinje biti par serija u jednom — kriminalistička, pravnička i zatvorska, sa trunkom bizarne medicinske komedije o stopalima (taj dio mi malo strši, ali Torturo je super).

     • MaxB says:

      Sad me straw-manaš – nisam rekao da bi to bilo samozavaravanje zato jer se recenzent možda ne bi slagao sa mnom. Objasnio sam zašto bi to bilo samozavaravanje.

      Primjer sa stopalima – to je moglo biti ugrađeno u priču tako da ne strši – da i dalje bude prepoznatljiv aspekt Torturovog lika, ali da ne strši. Overuseano je zato jer bi bez toga i Torturov lik i serija bili još manje zanimljivi nego što jesu. I ekipa iza serije to zna i zato nam u svakoj prilici guraju Torturove noge pod nos. :-D

      Neš ti klišeja – neočekivani heroj (borac za pravdu) s (fizičkom) manom. Torturo je to dobar samo onoliko koliko mu to razvučeni scenarij dozvoljava, a to nažalost nije puno. Daljnji klišej – lik kojeg kao nije briga je li netko kriv ili nevin, mrzovoljan lik naizgled kamenog srca koje kroz par epizoda omekša (što se najbolje vidi na primjeru mice mace).

      Kadrovi općenito su i dalje predugački i jedina svrha im je rastezanje radnje. Recimo sad u zadnjoj epizodi kad inspektor gleda nadzorne kamere i crta Nazovo kretanje – to je trebalo trajati barem upola kraće da bi bilo efektno. Nije trajalo jer pisci nemaju ideje, nemaju materijala i radnju razvlače pa nekako treba popuniti prazni prostor između.

      Naravno, recenzent ima puno pravo neslagati se sa mnom – ja ni ne tražim da se slaže sa mnom. Samo kažem da bi trebalo ažurirati recenziju jer pilot je uvelike drugačiji od ostatka serije, a ako recenzent smatra da je ostatak serije jednako dobar kao pilot – njegova stvar. Smatrat ću da je u krivu, a to je opet moja stvar. Samo mi je bezveze da za seriju stoji recenzija koja se tiče samo prve epizode, a ostatak serije je dosta drugačiji.

     • Krešo says:

      Ok, nema potrebe za pretjerivanjem, nisam te najmjerno strawmanao, ako si dobio takav dojam.
      Mislim da je samo serija malo drugačije strukturirana, tako da pilot prikazuje manje-više samo Nazira, pa se onda druga više fokusira na upoznavanje Johna, a tek u trećoj uvode MKW-a i zatvor.
      Ne bi ponovo ulazio u one diskusije oko vremena pisanja recenzija, ni da nam je ovo posao ne bi mogli konstantno ažurirati recenzije samo zato jer se serije mijenjaju kako se razvijaju. Zbog toga je napomena ispod teksta.
      2016-08-09 16:08 GMT+02:00 Disqus :

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *