Najava: Men of a Certain Age – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: Men of a Certain Age

Najava: Men of a Certain Age

Četiri godine nakon što je njegov sitcom Svi vole Raymonda završio devetu i posljednju sezonu na CBS-u, Raymond Ray Romano vraća se na televiziju.

Radi se o jednosatnoj dramediji koja će svoju premijeru imati danas, 7. prosinca. Uz Romana, glavne glume tumače Scott Bakula (Star Trek: Enterprise, Quantum Leap) i emmyjevac Andre Braugher.

Svoj trojici je zapravo ovo povratak u glavne uloge na televiziji nakon četiri-pet godina pauze. Bakulin Enterprise otkazan je 2005. a od tada snimio je dva filma i gostovao, između ostalog, u serijama poput Boston Legala (uz još jednog kapetana Enterprisea, Williama Shatnera), Chuck i The New Adventures of Old Christine.

Posljednja glavna Braugherova uloga u nekoj seriji bila je u kriminalističkoj drami Hack, a čovjek je u međuvremenu 2006. dobio Emmyja za ulogu u miniseriji Thief.

Radnja se vrti oko tri prijatelja iz studentskih dana, koji sad broje preko 4 banke na leđima i zašli su u krizu srednjih godina.

Men of a Certain Age

Romanov lik je neurotičan rastavljeni otac dvoje djece. Htio je biti profesionalni golfer, a sad, eto, ima svoj dućan. Teško se nosi sa krajem svog braka, kojeg je djelomično uništila njegova ljubav prema kocki. Iako je Ray Barone bilo u neku ruku Ramoneov poluautobiografski lik, Romano govori kako se čak više prepoznaje u novoj ulozi:

To je tužan dio, s ovim se mogu više poistovjetiti nego sa Rayom Baroneom. Naravno, nisam razveden i situacija je ponešto drugačija, ali… Ima trenutaka kada prolazim kroz iste nedoumice kao moj lik. Ista pitanja, što slijedi dalje? Tako sam se osjećao kad je Raymond završio. Bilo je uzbudljivo dovršiti uspješnu seriju, i bio sam veoma ponosan na to, no ostao je osjećaj praznine jer neću svakodnevno moći raditi nešto kreativno.

Braugher glumi oženjenog, stresom pritisnutog prodavača automobila u očevom salonu. Ne voli svoj posao, niti je previše dobar u njemu, otac je troje djece u godinama kada je prekasno okrenuti novu stranicu u životu.

Bakulin lik je daleko od obiteljskog života. Neuspješni glumac koji je prošao kroz godine audicija bez ozbiljnije uloge iza sebe, samac i neženja u lovu na mnogo mlađe djevojke, također u godinama kada postaje prestar za takve stvari.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Romano prešaltati iz tradicionalnog sitcoma u nešto ozbiljniju dramu, koju je osmislio zajedno sa jednim od producenata serije koja ga je proslavila, Svi vole Raymonda.

Zasad je naručeno 10 epizoda serije koja će se prikazivati na TNT-u, kabelskoj mreži koja je nedavno preuzela NBC-jev Southland.

Bacili smo oko na prve recenzije pilota i čini se da svi vole Men of a Certain Age. Ovo bi trebala biti karakterno jaka, emocionalna drama sa elementima humora i zapravo djeluje vrlo gledljivo.

6 komentara
  • Ovo bi, ako bude stvarno dobro napravljeno, moglo biti odlicno. Bacit cu oko na pilot sutra sigurno.

  • OMG Braugher je jako star. I debeo. Da, moglo bi biti odlično.

    I moram reć, Scott Bakula je bio prehebenodobar u Chucku.

  • Pogledao sam i ne sviđa mi se. Jedini dio koji mi se svidio u cijeloj epizodi je najava za povratak Leveragea 13. 1.

  • Ne znam, ja sam gledao, zamislio se malo nad svojim životom + količine depre u ovom pilotu i došlo mi je da se ubijem.

    Možda je i dobra serija zbog tog, al mi ne leže takve drame :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861