Emmy nominacije: Grupni komentar Serijalinih autora – serijala.com
Trenutno čitaš
Emmy nominacije: Grupni komentar Serijalinih autora

Emmy nominacije: Grupni komentar Serijalinih autora

Akademija za televizijsku umjetnost i znanost danas je objavila listu nominacija za 63. po redu nagradu Emmy. Kao i uvijek, imamo potrebu pametovati i komentirati tuđi izbor. Da ne ispadnemo “generali poslije bitke”, upućujemo vas na naša opširna predviđanja i komentare na glumačke kandidate u dramskim serijama, humorističnim serijama te za najbolje serije. Nerado se hvalimo, ali kad baš moramo: od deset proanaliziranih kategorija, četiri smo u potpunosti pogodili (dramu, mušku glavnu ulogu u drami, te obje ženske sporedne), u dvije kategorije promašili jednog kandidata, te u četiri po dva. Doduše, nije neki uspjeh, obzirom na predvidivost Akademije, idemo se radije (dalje) praviti pametni:

Najbolja humoristična serija

Nominirani: 30 Rock, Glee, Modern Family, Parks and Recreation, The Big Bang Theory, The Office

 • Marijan ButkovićIt’s a hamburger made out of meat on a bun with nothing. Add ketchup if you want, I couldn’t care less.
 • Marko Đurđević: Izgleda da je Akademiji ponestalo prosječnih ili loših serija za nominirati, pa su morali ugurati i Parkse, odnosno trenutno najbolju komediju na mrežama u ovo društvo (da, najbolju, Community fanovi). Zar je fijasko sa Sheenom bio toliko velik da su Two and a Half Men izgubili svoj slot?
 • Marin Kuharić: Bogu hvala na Parks and Recreationu. Po kojoj su logici Glee, Office i Big Bang nominirani preko Louiea i Communitya, stvarno mi nije jasno. Modern Family će opet pobijediti, to nije upitno, ali drago mi je da Parks and Recreation napokon dobiva priznanja koja zaslužuje.
 • Dario Španović: Zaboravili su Community. I Louiea. I It’s Always Sunny. Ovdje je sve očekivano, Akademija teško mijenja svoj (ne)ukus, no to što je Parks and Redreation uključen u najboljih šest je svakako plus.
 • Krešimir Vinšćak: Naravno. Big Bang Theory, koji je iz sezone u sezonu sve lošiji. Očito je bilo iluzorno nadati se da će, zbog sezone koja je manje-više jednoglasno popljuvana, Glee biti maknut u korist Communitya ili Louieja. Modern Family će sigurno opet dobiti, iako su počeli sa ziheraškim pristupom i nisu bili na razini prve sezone. I gle, nema Showtimeovih “komedija.” Ali Parks!

Najbolja dramska serija

Nominirani: Boardwalk Empire, Dexter, Friday Night Lights, Game of Thrones, Mad Men, The Good Wife

 • Marijan Butković: Iako i Boardwalk ima svoj fair share sisa, mislim da Thronesi pobjeđuju po defaultu, ako su kriteriji sise naravno. Budimo realni, koji drugi kriteriji uopće postoje?
 • Marko Đurđević: Friday. Night. Lights. Nažalost, i ako nagradu daju bilo kojoj seriji osim Mad Men bit će to dovoljno veliko iznenađenje, a od ove (predvidljive) liste FNL ima daleko najmanje šanse. No, uzmimo i u obzir da Mad Men to zaslužuju.
 • Marin Kuharić: Game of Thrones plus Friday Night Lights? Ovo me ugodno iznenadilo. Da su još izbacili Dextera i stavili Southland ili Justified, bilo bi odlično. Znam da FNL nema šanse protiv miljenika kao što su Mad Men i Good Wife, ali isto kao i sa P&R-om – drago mi je da su dobili svoje priznanje.
 • Dario Španović: Nije da se hvalimo, ali hvalimo se jer smo pogodili svih šest dramskih serija koje će Akademija nominirati. Dexter je po inerciji svake godine ovdje, FNL je u svojoj posljednjoj sezoni konačno uspio i to zahvaljujući tome što ove godine nema Breaking Bada. Nominacija za Game of Thrones odmah u prvoj sezoni, koliko god očekivana, je ipak itekako dobar potez sa strane glasača i gotovo se iskupljuje za sve one godine kada je BSG ostao zakinut. Ne baš, ali eto…
 • Krešimir Vinšćak: Najlošija sezona Dextera dosad, predvidljiva i repetitivna. I opet nominacija. Ali uglavnom očekivano. Bilo bi lijepo da je Justified ovdje okrunio tri glumačke nominacije. Ne znam kako dugo ću se još sramotiti izjavama da nisam gledao Friday Night Lights, ali drago mi je zbog ljudi kojima vjerujem da je fantastičan.

Glavni glumac u humorističnoj seriji

Steve Carell, The Office, Alec Baldwin, 30 Rock, Jim Parsons, The Big Bang Theory, Matt LeBlanc, Episodes, Louis C. K., Louie, Johnny Galecki, The Big Bang Theory

 • Marijan Butković: Matt LeBlanc? Nije on umro? Što će ovo dobiti posthumno? Eh, i moram vam nešto poručiti, C.K.-u puca kurac za Emmyje, on je preozbiljan za to.
 • Marko Đurđević: Oh come on! Ovo ubacivanje jednog (i to svima nama dragog) underdoga na listu postaje već neki lajtmotiv ovih nominacija. Koji nema šanse među standardnim ili prosječnim ostatkom.
 • Marin Kuharić: Louis CK! Louis CK! Ova se kategorija totalno promijenila, ali kad se makne Louiea iz jednadžbe, nisam baš oduševljen. Zašto Matt LeBlanc? I zašto Johnny Galecki? Rekao bih da glasači očito nisu nikada čuli za Community, ali čak i njihovih 4 milijuna gledatelja je glomazan broj za pola milijuna koje je pratilo Episodes. Mogli su onda počastiti i Joela McHalea nominacijom.
 • Dario Španović: Hoće li Steve Carrell biti nagrađen za posljednju epizodu u The Officeu? Uložio bih novac na “ne.”
 • Krešimir Vinšćak: CK! Nisam vjerovao da je moguće. Ali isto tako nisam vjerovao da Galecki može biti nominiran. Jedno je vrlo pozitivno, drugo vrlo negativno iznenađenje. Pogađajte. LeBlanc nije glavni glumac… Ne znam, sporedni glumci su uvjerljivo jači kod komedije, glavni su tek naslovne face serija. Naravno da je McHale morao biti tu, čak sam ga očekivao.

Glavni glumac u dramskoj seriji

Jon Hamm, Mad Men, Michael C. Hall, Dexter, Hugh Laurie, House, Kyle Chandler, Friday Night Lights, Steve Buscemi, Boardwalk Empire, Timothy Olyphant, Justified

 • Marijan Butković: Hamm dobiva za ulogu u Childrens Hospitalu, bez konkurencije. I fuckin didn’t see that one coming. Nobody did.
 • Marko Đurđević: Sve su to jaka imena, bili oni u jakim ili šugavim serijama (khm, House), no opet, Kyle Chandler nema šanse, a on i Connie Britton i više nego zaslužuju priznanje za pet fantastičnih sezona.
 • Marin Kuharić: Kako bi Ameri rekli: Give it up, already! Stvarno, ako Michael C. Hall i Hugh Laurie još uvijek nisu dobili svoja priznanja, sigurno ih neće dobiti za tako kriminalno loše sezone kojima su nas “počastili” zadnjih godinu dana. Drago mi je za Olyphanta, ali navijam za Kylea Chandlera. Iako bi Jon Hamm svakako trebao biti nagrađen za “The Suitcase”.
 • Dario Španović: Timothy fucking Olyphant. Realno, tip ima najmanje šanse, ali sva šestorica su zaslužili. Malu prednost dajem osobnom favoritu Kyleu Chandleru, ali kipić će dobiti Steve Buscemi.
 • Krešimir Vinšćak: Nisam na čisto sam sa sobom što mislim o Hallu i Laurieu. S jedne strane, to su sjajni glumci koji su ranije, možda, vjerojatno, zaslužili Emmy. Ali, s druge strane, ne vidim smisao ponavljanja i ignoriranja svake godine, niti želim da dobiju ove godine. Volio bih da to bude Hamm ili Olyphant, sada kad nema Cranstona. Ali sve su ovo redom veličine. Male su šanse da nagradu dobije netko tko se ne zove Steve Buscemi. Ne bunim se naročito.

Glavna glumica u humorističnoj seriji

Laura Linney, The Big C, Edie Falco, Nurse Jackie, Tina Fey, 30 Rock, Amy Poehler, Parks and Recreation, Melissa McCarthy, Mike & Molly, Martha Plimpton, Raising Hope

 • Marijan Butković: Žene? Zar one smiju glumiti?
 • Marko Đurđević: Jel’ taj Showtime ima neke ultrajake lobiste za ovu kategoriju ili? Jednako navijam i za Poehler i za Marthu Plimpton i jako mi je drago da su obe na listi.
 • Marin Kuharić: Ja bih Lauru Linney i Edie Falco automatski eliminirao i zamijenio ih drugima. Em su iritantne, em nisu ni smiješne. Courteney Cox i Patricia Heaton su trebale doći na njihovo mjesto. Iznimno mi je drago za Marthu Plimpton, pa čak i za Melissu McCarthy iako Mike & Molly, blago rečeno, nije Emmy materijal. Amy Poehler FTW.
 • Dario Španović: Meni osobno potpuno nebitna kategorija. Neka bude Poehler.
 • Krešimir Vinšćak: Akademija je brzo zaboravila Toni Collette. Iako su dobre glumice, mislim da Falco i Linney ne spadaju u ovu kategoriju, niti zaslužuju nagradu. Volio bih da Amy podigne kipić, a na stranu genijalnost Tine Fey, ona se naosvajala nagrada.

Glavna glumica u dramskoj seriji

Julianna Margulies, The Good Wife, Elisabeth Moss, Mad Men, Mariska Hargitay, Law & Order: Special Victims Unit, Connie Britton, Friday Night Lights, Kathy Bates, Harry’s Law, Mireille Enos, The Killing

 • Marijan Butković: A ne kužim to s Moss, ne glumi ona ništa posebno, ali je lik takav da ga jednostavno moraš nominirati i to mi je teški debilizam. Žene. Can’t live with them, pass the peanuts.
 • Marko Đurđević: Connie Britton, volim te i već sam rekao sve uz komentar na Chandlera, jedino nisam siguran volim li Elizabeth Moss više. Svaka čast Kathy Bates, ali niti njena uloga niti ta serija ničem ne služe na čast.
 • Marin Kuharić: Ako imate preko 60 godina i ugledna ste glumica, onda je veliki comeback na televiziju u seriji upitne kvalitete očito dobitna kombinacija za Emmy nominaciju (vidi: Betty White). Nemam riječi. A i MariŠka me Šokira iz godine u godinu također. Law & Order SVU je definicija precijenjenog smeća. Iako se potajno nadam pobjedi Connie Britton, mislim da je red na Julianni Marguiles. Nema nam lanjske dobitnice, Kyre. Hmm.
 • Dario Španović: Ovo mi je već mnogo zanimljivija kategorija bez obzira na Marisku Hargitay. Jako bih volio kad bi Friday Night Lights pokupio tri nagrade, onu za njabolju dramu, glavnu mušku i glavnu žensku ulogu. Connie Britton, volim te.
 • Krešimir Vinšćak: Ovdje bih rado vidio Moss na podiju. Kathy Bates… Otprilike linija razmišljanja: “Gle, Kathy Bates. Nju znam. Može. Melissa Leo? Treme? LOL, ne.” Zbilja čudno da je lanjska dobitnica, Kyra Sedgwick, izostala sa liste nominiranih. To se rijetko događa.

Sporedni glumac u humorističnoj seriji

Chris Colfer, Glee, Eric Stonestreet, Modern Family, Ed O’Neill, Modern Family, Ty Burrell, Modern Family, Jon Cryer, Two and a Half Men, Jesse Tyler Ferguson, Modern Family

 • Marijan ButkovićIt’s a hamburger made out of meat on a bun with nothing. Add ketchup if you want, I couldn’t care less. Ponavljam se, pa što sada? Ponavljanje je majka rekurzije.
 • Marko Đurđević: Pa… jebala ih Modern Family. I Glee i Two and a Half Men još više. Nemam ništa protiv njih, ali… je li itko od glasača uopće gledao Parkse i Community?
 • Marin Kuharić: Dominacija MF-ovaca me uopće nije šokirala. Dokle god glasači ne stave križić kraj Jona Cryera (FFS) ili Chrisa Colfera, ja ću biti zadovoljan. Sva četvorica su odlični u Modern Familyu. Colfer mi ide na živce više. Non-stop jedno te isto s njim. A Glee bi općenito trebalo maknuti iz priče kad su Emmyi u pitanju.
 • Dario Španović: Neka bude Jon Cryer samo zato što je morao trpiti narkomančinu Charliea Sheena zadnjih 15 tv sezona. Šalim se. Valjda.
 • Krešimir Vinšćak: Dobri su Familyevci, ali ako neka serija zaslužuje četiri nominacije ovdje, to je Community ili Parks. Nick Offerman je ponovo ignoriran, jedan od najvećih ovogodišnjih snubova. Zanimljivo da je Neil Patrick Harris izostavljen.

Sporedni glumac u dramskoj seriji

Alan Cumming, The Good Wife, John Slattery, Mad Men, Peter Dinklage, Game of Thrones, Andre Braugher, Men of a Certain Age, Walton Goggins, Justified, Josh Charles, The Good Wife

 • Marijan Butković: Neće dobiti. Podij je previsok.
 • Marko Đurđević: Peter Dinklage je ispunio i premašio sva očekivanja, no njegovo vrijeme tek dolazi i jedva čekam vidjeti koliko će zasjati sljedeće sezone. Nemam favorita ili primjedbi, osim: moram stvarno pogledati Justified i Good Wife.
 • Marin Kuharić: Lajkam ovu kategoriju. Alan Cumming je fantastičan u Good Wife i dajem glas njemu. Andreu Braugheru ovo je barem utješna nagrada za neizbježnu sudbinu MOCA-a. Nemam primjedbi na ostatak nominiranih, iako se John Noble tu trebao progurati.
 • Dario Španović: Peter Dinklage. Navodno su i ovi ostali dobri.
 • Krešimir Vinšćak: Nadao sam se još pokojoj nominaciji za Men of a Certain Age, ali za mene je ovdje dvoboj između Petera Dinklagea i Waltona Gogginsa. Iskreno, nisam očekivao da će se Akademija sjetiti ovog drugog.

Sporedna glumica u humorističnoj seriji

Betty White, Hot in Cleveland, Jane Lynch, Glee, Sofia Vergara, Modern Family, Julie Bowen, Modern Family, Kristen Wiig, Saturday Night Live, Jane Krakowski, 30 Rock

 • Marijan Butković: Gdje je onaj gif kad Sofia skače na pozornicu. Winning attitude.
 • Marko Đurđević: Ungh. Ono što Marin kaže:
 • Marin Kuharić: Užasno dosadna kategorija, od Betty White do ponavljačicaa. Jane Lynch nije imala ni približno hvalevrijednog materijala kao u prvoj sezoni Gleea, pa bih ja svoj glas dao Sofiji. Iako uopće ne sumnjam da će nas u rujnu dočekati ugodno iznenađenje u obliku Betty White koja će biti dočekana na pozornicu sa publikom na nogama i u suzama.
 • Dario Španović: Ovdje ću biti jedini za Kristen Wiig. Kategorija nebitnija od glavne ženske uloge u komediji.
 • Krešimir Vinšćak: Točno ono čega sam se bojao, Betty White. Gle, super je ona i sve, ali Emmy ne zaslužuje, kao ni nominaciju. Slična linija razmišljanja kao i sa Kathy Bates. Užasno tipično za Emmye, užasno živcirajuće. I znate već tko fali… PS. Iako je Vergara vrlo dobra glumica (plus, umetnite očitu aluziju na sise), njeno korištenje u Modern Family svodi se na ismijavanje naglaska. @Marijan: Got you covered, good buddy (ne baš. ali blizu).

Sporedna glumica u dramskoj seriji

Archie Panjabi, The Good Wife, Margo Martindale, Justified, Christina Hendricks, Mad Men, Kelly Macdonald, Boardwalk Empire, Christina Baranski, The Good Wife, Michelle Forbes, The Killing

 • Marijan Butković: Kad si kompletna sirovina, onda je predvidljivo tko ti je favorit ovdje.
 • Marko Đurđević: Moram pogledati taj The Good Wife i Justified, kvragu. Nekako, najmanje navijam za Christinu Hendricks. Lijepa je ona meni itd (sise!), ali čini mi se previše eksponirana s obzirom na ulogu.
 • Marin Kuharić: Tko god da ovdje pobijedi, ja sam zadovoljan. Archie Panjabi je prošle godine dobila, pa sam nekako skloniji Christine Baranski. Međutim, nedostaje ovdje hrpa zaslužnih imena – Mae Whitman, Khandi Alexander, i najveći snub – Regina King.
 • Dario Španović: Ono malo što sam vidio od druge sezone Justifieda, Margo Martindale je bila fantastična. Zato ovdje ili ona ili Christina Hendricks.
 • Krešimir Vinšćak: Margo Martindale! Jedna od najzasluženijih ovogodišnjih nominacija, uz recimo Dinklagea. Ako Akademija želi moj respekt (nedvojbeno), dat će joj nagradu.

Razno, glazbena ili humoristična emisija

Nominirani: Conan, Late Night With Jimmy Fallon , Saturday Night Live, Real Time with Bill Maher, The Colbert Report, The Daily Show

 • Marijan Butković: Prava je šteta što mi puca ona stvar za američku politiku da bi shvatio Jona i Stevena 100%. Čak i u ono malo epizoda koje gledam, mogu pohvatati vrijeđanje Fox Newsa, ali opet ostaju uglavnom nezanimljivi gosti. Na drugu stranu, Craig Ferguson vam je kao besplatan HJ, nikad ga nemojte propustiti.
 • Marko Đurđević: Craig Ferguson. Očito će prije The Wire posthumno dobiti neku nagradu nego on barem nominaciju. Osoba koja je garantirano najsmješnija od nominiranih i uz to konstantno i s ljubavlju dekonstruira format svakako ne zaslužuje mjesto na ovoj listi. Barem Leno nije nominiran, no meni ni Conan nije baš više smiješan. Blasfemija, znam.
 • Marin Kuharić: Ne pratim previše late-night talk show programe, ali zato redovito pratim Saturday Night Live. Većina epizoda je srednja žalost, ali imali su nekolicinu epizoda ove sezone (s Tinom Fey i Justinom Timberlakeom, npr.) koje su bile odlične. Svejedno mi je tko će pobijediti, volim i Conana, i Jimmya, i Colberta i Stewarta. Hvala Bogu pa nema Lena ili Lettermana.
 • Dario Španović: Conan ispred Jaya Lenoa. Ha, take that NBC!
 • Krešimir Vinšćak: Letterman je lani ispao nakon neznamkoliko godina, zbog onog seks skandala. Ove su godine dodali jedno mjesto i ugurali Jimmya. Ne volim ga baš, ali kad redovito gledate Craiga Fergusona, svi ostali ispadaju blijedi u usporedbi. Šteta što ga nema. U izostanku Craiga, Jon Stewart zaslužuje svoj devedeset i sedmi, ili koji već, Emmy.

Najbolji scenarij (komedija)

Episodes (Episode 107), Louie (Poker/Divorce), Modern Family (Caught In The Act), The Office (Good-Bye Michael), 30 Rock (Reaganing)

 • Marijan ButkovićLouie nije komedija. Louie je ozbiljna drama ljudi.
 • Marko Đurđević: Louie, jer je surov, brutalan i prekrasan i mora barem nešto dobiti. No, gotovo sigurno neće.
 • Marin Kuharić: Louie, bez sumnje. Žalosno je što serija nije dobila nominaciju za najbolju humorističnu seriju, pa nek ovo + priznanje Louisu CK-u bude zamjena. Međutim, Goodbye Michael bi mogao pobijediti samo zato što je riječ o ključnoj epizodi Officea. Ili će Modern Family odnijeti pobjedu, kad ih toliko obožavaju.
 • Dario Španović: The Office je nominiran za jedinu epizodu za koju je i mogao biti nominiran. Zato Louie.
 • Krešimir Vinšćak: Tko bi rekao da Akademija gleda Louieja. Teško mi se prisjećati svih dobrih epizoda kroz godinu… Community je imao nekoliko sjajnih konceptualnih epizoda, koje su bile vrlo dobro osmišljene i napisane. Paintball epizode, kao najočitiji primjer, ako baš hoćete.

Najbolji scenarij (drama)

Friday Night Lights (Always), Game of Thrones (Baelor), The Killing (Pilot), Mad Men (The Suitcase), Mad Men (Blowing Smoke)

 • Marijan Butković: Volio bi vidjeti točne razlike Baelor epizode i onoga što je napisano u knjizi. Svi kažu Suitcase, ja kažem Blowing Smoke.
 • Marko Đurđević: The Suitcase, naravno. Baelor, za scenarij, ne bih ni razmatrao – jer ipak je adaptirano. Doduše, konačni produkt je ispao fantastično, ali sam scenarij – pa, nije nešto groundbreaking jer da nije bilo ključne scene, ne znam bi li bio nominiran, a ključna scena nije originalni produkt scenarista.
 • Marin Kuharić: The Suitcase je uvjerljivo najboljih 45 minuta televizije u protekloj TV sezoni. Koliko god obožavao FNL ili bio oduševljen GoT-om, ništa se ne može usporediti sa Suitcaseom.
 • Dario Španović: Baelor, kakva fantastična epizoda televizije. The Suitcase, kakva fantastična epizoda televizije. No, finale Friday Night Lightsa je bolje. Clear Eyes, Full Hearts… Ovu kategoriju bih limitirao po jednu nominaciju za seriju.
 • Krešimir Vinšćak: Potpis na The Suitcase (“THAT’S WHAT THE MONEY IS FOR“) kao najbolju epizodu protekle sezone, baš kao što je to lani bila “Shut The Door. Have a Seat.”, također Mad Men. Koliko god volio Game of Thrones, što se scenarija tiče, Mad Menima nema premca. The Killing? A dobro, pilot je bio vrlo dobar, iako mislim da je bilo boljih epizoda drugih serija prošle sezone.

Ostale kategorije

 • Marijan ButkovićRobot Chicken opet rula sa Star Wars specijalom. GoT za casting definitivno. GoT za uvodnu špicu.
 • Marin Kuharić: Moram iskoristiti komentar na ostatak nominacija primarno na So You Think You Can Dance. Uvjerljivo najbolji reality show trenutno na televiziji s najtalentiranijim natjecateljima igdje, napokon su dobili svoje priznanje i u obliku nominacije za najbolji reality show, i što je još važnije, Cat Deeley je nominirana za najboljeg voditelja, koja je srce i duša SYTYCD-a. Inače dobivaju hrpu nominacija za koreografiju, ali ovo je ipak posebno priznanje. Jesse Tyler Ferguson (Modern Family), koji je ovaj tjedan gostovao u showu, uspješno je tijekom emisije predvidio da će Cat biti nominirana. Nadalje, od nominacija za gostujuće uloge, dajem glas Mary McDonnell, koja me nakon BSG-a oduševljava u Closeru, te Michaelu J. Foxu, koji je stvorio fantastičan lik u Good Wife. BTW, zašto nema Archera među animiranim serijama? Boo.
 • Dario Španović: Jeremy Davies nije nikad dobio nominaciju za ulogu Daniela Faradaya u Lostu, pa mi je drago za ovakvu vrstu kompenzacije (gostujuća muška dramska). Zaslužena nominacija za ESPN-ov 30 for 30.
 • Krešimir Vinšćak: Ima zanimljivih imena u gostujućim kategorijama (Idris Elba, Jeremy Davies, Michael J. Fox, Joan Cusack), ali morao bi kopati po prijavljenima da vidim tko je odignoriran, a to mi se ne da. Louis C.K. je dobio još jednu nominaciju, za montažu svog stand-up specijala Hilarious – ukupno tri, gluma, scenarij i montaža. Lijepo. Kolektivno popljuvana mini-serija The Kennedys dobila je čak 10 nominacija… The Cleveland Show u kategoriji najbolje animirane serije? Hahaha. Nema Archera? Rage quit.

Završni komentar

 • Marijan Butković: Dosadno će biti. Tko hosta? Jane Lynch?! A, onda ok. Onda ću sigurno gledati.
 • Marko Đurđević: Ništa novo u Akademiji za  televizijsku umjetnost i znanost. Standardni puleni i tu i tamo koje iznenađenje koje nema šanse. No, nisam se ni nadao vidjeti, recimo,  Terrierse bilo gdje na listama, a mislim da je tako i bolje. Nemaju oni što raditi uz Law & Order. Zapravo, kad bolje razmislim, žao mi je što uopće nominiraju stvari koje vrijede – osim ako nisu brutalan prst u oko mainstreamu da ih ne mogu zanemariti. Usput, okrutno je bilo što je Joshua Jackson čitao nominacije. On možda i nije zaslužio među prejakim imenima, ali John Noble? I Anna Torv, koja je tri različite uloge odigrala ove sezone? Ma, koga briga.
 • Marin Kuharić: Kad se sve stavi na vagu, ugodna i neugodna iznenađenja međusobno se ponište i opet dobijemo srednju žalost od nominacija. Nigdje nema Southlanda, nema Tremea, nema Parenthooda. Samo se nadam da će pobjednici ipak biti osobe koje to zaslužuju. Ako Kathy Bates dobije Emmy, mislim da se nikada neću oporaviti. Držim fige Friday Night Lightsu.
 • Dario Španović: Žao mi je što, osim Dinklagea, nema nijedna glumačka nominacija za Game of Thrones. Emilia Clarke je bila sjajna tokom cijele sezone i bilo bi i više nego zasluženo da je nominirana. Akademija se malo iskupila za godine ignoriranja Friday Night Lightsa, a i sviđa mi se što su odmah, u prvoj sezoni, prihvatili Game of Thrones. Veoma sam sretan zbog glumačkih nominacija za ekipu iz Justifieda. Treme je očekivano ostao na nuli, no David Simon sigurno nije previše zabrinut zbog toga. Sve u svemu, više sam zadovoljan nego nezadovoljan, bez obzira što su ponovo nominirali Dextera, u svojoj daleko najgoroj sezoni.
 • Krešimir Vinšćak: Nule za Treme, Parenthood, Terriers, Community, Sunny in Philly, tek jedna za Men of a Certain Age… Uvijek si govorimo da Emmyi nisu nikakav pokazatelj kvalitete, i onda se opet živciramo zbog glupih odabira. Rezigniran sam, valjda. Jako me obradovala nominacija za Louisa C.K.a. Betty White i Kathy Bates sramotne su nominacije glumicama protiv kojih nemam ama baš ništa osobno, no ne zaslužuju ih za uloge u kojima glume. To dvoje plus Mariska Hargitay i John Cryer zapravo je suština Emmya. Sklonost velikim imenima koje su se udostojile doći na televiziju, te inercija i ponavljanje.
15 komentara
 • Hm, znam da je ovo malo off-topic, al morao sam pitati prije ili poslije negdje… Sta je tolko posebno u paintball epizodama? Ne kazem da su lose, dobre su, ali ovako na prvu, padaju mi tri bolje epizode na pamet (Goodfellas, lazni clip-show i D&D). A znam da je kroz dvije sezone bilo jos par epizoda koje su mi bile bolje od paintballa, ali se ne mogu sjetiti koje

  I drugo pitanje, isto off-topic… kad ce one vase nagrade odnosno ono kad mi glasujemo

  • Pošto sam ja spomenuo tu epizodu… Ključan je “ako baš hoćete” komentar. Dakle, kao najpopularniji primjer. Meni je inače ta epizoda, bila odlična – zabavna, dinamična i kreativna. Ne nužno Emmy worthy, više za režiju nego scenarij zapravo. Goodfellas je meni osobno jedna od dražih epizoda (doduše, to je S1).

   Na drugo – “Mum’s the word.”

 • Po komentarima cinimi se da cu morati skinuti Parkse, Comminity i Justified! Ostale sam vise ili manje gledao! (Ako su mi se svidjele sve, ako nisu ne!!)
  I meni je drago za So You Think You Can Dance! Slucajno sam nabasao na njih dok sam bio u SAD-u i pratim od 4 sezone! (6. mi je nakako bila najbolja, osim pobjednika! =)) A Cat Deeley je najmilije stvorenje na ovoj planeti! Kako Marin kaze srce i dusa ovog realityja!

 • glumce cijenite samo iz serija koje obožavate. Okej, i to je u redu i to je vaš način razmišljanja, ali Chris Colfer ne da je zasluzio nominaciju već i emmy. a nadam se da će to biti jedini glee-jev emmy.

  • Probat cu odgovoriti, a da usput ne ispadne previse defanzivno. Djelomicno je istinito iz tri razloga:

   1. Skup dobrih glumaca i dobrih serija vecim se dijelom poklapa. Recimo, ima dosta sposobnih glumaca u lošim serijama koje im jednostavno ne daju materijal da zasluže nominaciju. Kathy Bates na prvom mjestu, pošto je nominirana. Ona je oskarovka, kvragu, neće nitko osporavati njen talent, ali uloga koju ima je nezahtjevna, a serija loša.
   2. Problem je sto lose serije gledamo kroz par epizoda godisnje, max. Nije nuzno opravdanje, ali je realno ogranicenje.
   3. Ovi komentari su dosta povrsni, u 3 recenice svakog autora po kategoriji ne mozes puno reci, a k tome smo se puno poklapali i – da – puno je osobnog favoriziranja.

   U najavama smo puno detaljnije secirali svaku kategoriju i kandidate, pogotovo glumačke. Oko Colfera, iz tog teksta: “Chris Cilfer jedan je od rijetkih Gleejevaca kojima je teško osporavati favoriziranje žirija i sigurno će biti nominiran i ove godine.” Isto tako mislim da nitko ne moze osporavati da je Lynch sjajna glumica. A sad, *kakvu* ulogu ima tamo…?

   Od ostalih… Melissa McCarthy, kao najocitiji primjer, a spomenuli smo u najavama i Billya Gardella, kao dva dobra glumca u lošoj seriji.
   Nakon jedne epizode bilo je očito da su Martha Plimpton i Garret Dillahunt fantastični u Raising Hope, iako (meni bar) je ta serija tek (vrlo) simpatična at best.
   Laurie i Hall, recimo, su najbolji dio svojih sada ofucanih serija i jedina zamjerka za nominaciju je gomilanje njihovih nominacija. Ako to moze biti zamjerka.
   I Parsons… Ja ga osobno ne volim u TBBT vise, ali to je vise razlog nacina kako barataju njegovim likom. Eto, opet iz najave: “Jim Parsons lanjski je pobjednik, iako (više) ne volimo njegovu seriju, nominacija će biti zaslužena jer praktički samostalno nosi The Big Bang Theory.”

  • Osvojio je Zlatni Globus i to mu je dovoljno. Malo je smiješno da je Kurt nosio najveći dramski “teret” u 2. sezoni “Gleeja” i onda ga nominiraju u kategoriji glumca u HUMORISTIČNOJ seriji?!

   Glee je možda bio nešto novo u 1. sezoni (bar meni), no ubrzo su upali (kao i 99% Ryan Murphyevih serija) u duboka govna. Sama priča serije i karakterizacija likova više nisu bili važni. Murphyu je jedino bilo bitno da svaku epizodu najavi nove gostujuće glumce (Paltrowica, NPH, Javier Bardem, Anne Hathaway) pod izlikom “vidite, mi to možemo napravit, di ste sad”… Sve ove “Glee” nominacije su mi u istom košu ko da je netko za Emmy išao nominirat “Pretty little liars” i “Gossip girl”.

 • A FRINGE!!! John Noble i Anna Torv u ovoj trećoj sezoni imali odlične epizode i velike momente sa svojim alternativnim verzijama.

 • “Mogli su onda počastiti i Joela McHalea nominacijom.”
  Definitivno. :|
  Ne sviđaju mi se ovogodišnje nominacije. Navijam za Dinklagea i P&R kad već Community nije nominiran.

 • meni je jako draqo da je The Good Wife dobila nominaciju za najbolju dramu i pet glumackih nominacija. definitivno zasluzeno. serija je u drugoj sezoni bila bolja nego u prvoj sto nije cest slucaj (citaj Glee) i drago mi je sto serija opet prepoznata. uz parenthood to je najbolja drama na nacionalnim mrezama.

  FNL uvijek zaboravim kad su rijeci o nagradama jer iako je serija genijalna, nema sanse da dobije nagradu.

  ali mad men ce dobiti. ili GoT. akademija voli kabelske serije, pogotovo s HBO-a. to su izvrsne serije s riskantnijim temama pa se clanovi laskaju da prepoznaju te serije, ali nikda ne bi nominirali manje riskantnije, ali jako dobre serije, poput parenthooda. ali opet nekida nece otici do kraj i nominarati justified ili luuie-ja. sve je stvar popularnosti ili lobiranja studija.

 • The Wire, Breaking Bad, Spooks, Waking The Dead, Oz, 24, The Shield, Wire in the Blood, Big Bang Theory, Two and a Half men, Luther, Dexter, Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Borgias, Sopranos…

 • Mislim da bi bio šok da neka serija Davida Simona dobije nominaciju koju zaslužuje. Ali nije da je bitno…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861