Ponedjeljak: CBS u problemima, Revolution i dalje solidan – serijala.com
Trenutno čitaš
Ponedjeljak: CBS u problemima, Revolution i dalje solidan

Ponedjeljak: CBS u problemima, Revolution i dalje solidan

Sjećate li se prvog ponedjeljka prošle televizijske sezone? Two and a Half Men je predstavio Ashtona Kutchera, CBS je predstavio 2 Broke Girls, a rezultati su bili zapanjujući. Ove godine? Sasvim druga priča.

Nova televizijska sezona nije započela sjajno – osim NBC-a, svim su mrežama servirane poprilično loše vijesti, a CBS i ABC prošli su najgore.

Na ABC-u, premijera 15. sezone Dancing With The Starsa zabilježila je 2.7 rating u ključnoj A18-49 demografiji, što je drastičan pad u odnosu na lanjsku premijeru (4.0). Popularni reality krajem je prošle sezone već doživio popriličan pad gledanosti, zbog čega je ABC odlučio 15. sezonu učiniti All-Stars izdanjem u nadi da će se gledatelji vratiti – što se, očito, nije dogodilo.

CBS je također ušao u jesensku sezonu s jako lošim vijestima. Dvosatni blok sitcoma zabilježio je veliki pad gledanosti, za što je djelomično zaslužan novi sitcom Partners. Sa 2.4 A18-49 ratingom, serija je jedan od prvih kandidata za otkazivanje. Također se čini kako je prebacivanje Two and a Half Mena na četvrtak i promaknuće 2 Broke Girls na mjesto TAAHM-a bio preuranjen potez – 2BG je unatoč solidnom 3.7 A18-49 ratingu potonuo u odnosu na lanjski prosjek. How I Met Your Mother (3.4 A18-49) i Mike & Molly (3.0) također nisu ništa bolje prošli u odnosu na prošlogodišnje premijere (5.0 i 4.9 A18-49 rating).

Jedine dobre vijesti stigle su za NBC, koji se drastično popravio u odnosu na lanjski ponedjeljak (The Sing-Off + The Playboy Club). Usprkos padu gledanosti i za The Voice (4.3 A18-49) i Revolution (3.5) u odnosu na prošli tjedan, mreža je uspjela završiti na prvom mjestu.

U bitci u 22h, iako je Revolution bio očit pobjednik, došlo je do promjene u starom okršaju između Castlea i Hawaii Five-0-a. CBS-ov procedural, koji je dosad redovito bio superiorniji, doživio je masovan pad gledanosti. Serija je izgubila gotovo polovicu gledatelja u A18-49 demografiji, došavši tako na 1.9 rating s lanjskog 3.4. Castle je, s druge strane, zabilježio 2.5 rating. Iako slabije od prošle godine, sasvim solidno gledajući padajući trend Dancing With The Starsa.

FOX ima još jedan Lonestar na svojim rukama, samo što u ovom slučaju ne govorimo o kvalitetnoj seriji. The Mob Doctor će sa svojim katastrofalnim 1.3 ratingom vrlo brzo odletiti na televizijsko groblje. Mreža je prošli tjedan odgodila start reality showa Kitchen Nightmares, koji je trebao početi ovog petka, što su mnogi vidjeli kao lukav potez da Gordona Ramsaya iskoriste kao zamjenu za Jordanu Spiro. I doktore. I mafijaše. Bones je u 20h bio relativno stabilan u odnosu na prošlotjednu premijeru (2.2 rating).

Na CW-u, kanadska drama The LA Complex sa dvosatnim je finalem uspjela održati svoj mizeran prosjek (0.3 A18-49).

Računajući ukupno gledateljstvo, ABC je završio na prvom mjestu, NBC na drugom, CBS na trećem, dok su FOX i CW bili na začelju.

Sutra: Premijere FOX-ovog bloka sitcoma (New Girl, The Mindy Project, Ben & Kate), Vegas na CBS-u, Go On i The New Normal prvi put kontra prave konkurencije,…

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861