Whedon će napisati i režirati ABC-jev pilot SHIELD – serijala.com
Trenutno čitaš
Whedon će napisati i režirati ABC-jev pilot SHIELD

Whedon će napisati i režirati ABC-jev pilot SHIELD

Nakon što je prije koji tjedan najavljeno kako će Joss Whedon dovesti Marvelove junake na male ekrane, sada je i potvrđeno da će napisati i režirati pilot za ABC.

Screenrant donosi vijest kako je sve dogovoreno te da će Whedon napisati i režirati pilot baziran na organizaciji S.H.I.E.L.D (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division). Isti sajt je nedavno složio i listu od deset mogućih opcija pod Marvelovim vlasništvom (uključujući i Runaways, za koje je i napisao nekoliko brojeva), a odluka je vrlo očekivano pala na S.H.I.E.L.D.

Deadline je potvrdio da Whedon i ABC kreću u stvaranje pilota u roku odmah, a budući da će serija koristiti kontinuitet iz filmova, velike su mogućnosti da će se neki od likova pojavljivati na malim ekranima. Ne očekujte Roberta Downneya Jr. kao člana stalne postave, ali šanse su velike da se Avengersi pojave u gostujućim ulogama. Joss i njegov brat Jed će napisati pilot, a projekt je u Marvelovoj TV diviziji opisan kao “visokokonceptualna policijska serija”. Trenutno još nije poznato kada bi moguća serija (trenutno je samo pilot dobio zeleno svjetlo, ali nemojte se previše brinuti oko narudžbe sezone) mogla ugledati svjetlo dana, ali prije jeseni 2013. je prilično nemoguće. Izvještavat ćemo vas o svim novostima o ovom projektu.

7 komentara
  • Ne znam jesam li dobro shvatio ali projekt se predstavlja kao avengersi na tvu ali cemo avengerse tu i tamo mozda vidjeti kao goste? A u medjuvremenu dobijemo marvelov police procedural…a bas sam se nadao nekom epskom scifi projektu koji ce moci mitologiju avengersa te same likove razraditi bolje nego ljetni blockbuster

    • Da. SF police procedurala je logičan put kojim bi ova serija mogla ići, čisto zbog “komercijalnog zicera” koji bi tada imali. No, budući da će ionako imati veliku gledanost bolje je pričekati prognoze o tome kakvog će formata serija biti.
      Priče oko SHIELDA, po meni, imaju ogromnu ulogu u mitologiji Avengersa..barem kao jedna pozadinska priča bez koje se može, ali gledajući je upotpunjava gledateljevo iskustvo. SHIELD ima odlične priče i negativce, a ako Whedon bude cijelo vrijeme “za kormilom” moglo bi to biti jako dobro.

      Ovaj dio o mogućim gostovanjima u tekstu..bilo bi predobro kad bi tako i ispalo:-)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861