Under the Dome obnovljen za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Under the Dome obnovljen za drugu sezonu

Under the Dome obnovljen za drugu sezonu

Iako se prvotno poigravalo idejom da Under the Dome bude jednokratna mini-serija, CBS je danas odbacio prefiks “mini-” te adaptaciju romana Stephena Kinga obnovio za drugu sezonu. Zasigurno ohrabren rekordnom, iznenađujuće visokom gledanošću, pogotovo u ljetnim televizijskim okvirima. Narudžba uključuje novih 13 epizoda, sa planiranim datumom premijere za iduće ljeto.

Reakcije na pilot su bile vrlo pozitivne, serija drži zavaravajuće visoku prosječnu ocjenu od 72 na agregatoru kritika Metacritic. No, kritičari su dobili samo jednu epizodu za potrebe ranih recenzija, a nakon interesantnog i donekle obećavajućeg početka, serija se ekspresno raspala u iduće dvije epizode. Ili je barem takav bio naš dojam prenesen u recenziji.

Uglavnom, nastavak serije očito znači dodatne promjene u odnosu na knjigu. Odmak od pisanog predloška — bio on pozitivan ili ne — branio je čak i sam Stephen King, a CBS ga je uspio pridobiti da napiše scenarij premijerne epizode iduće sezone.

2 komentara
  • Za one koji su čitali knjigu… ovo je prilično loša vijest.

    Nemam ništa protiv odmicanja od pisanog predloška, ali ovo nije premisa koju se isplati razvlačiti u nedogled. Sad su izgledna dva scenarija, oba loša – ili će prva sezona preuzeti kraj iz knjige ali ga “ublažiti”, što će biti totalno loše, ili će se radnja rastegnuti i kraj knjige ostaviti za kraj druge, treće ili ko zna koje sezone… što je još gore. Pogotovo jer će gotovo sigurno gledanost pasti pa kraja neće ni biti jer će serija otići putevima Flash-forwarda i Invazije i biti otkazana.

    R.I.P. Under the Dome. Da si bar ostao mini serija….

    • Slažem se sa svime….izgubih volju za gledanjem nakon ovih vijesti…gledam na silu do kraja sezone i “ćao đaci”.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861