Tjedni top 5: Vraća se Under The Dome i još puno toga irelevantnoga – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Vraća se Under The Dome i još puno toga irelevantnoga

Tjedni top 5: Vraća se Under The Dome i još puno toga irelevantnoga

Ove godine, američki dan nezavisnosti pada na petak, televizijski inertan dan, tako da nemamo klasičnu jednotjednu pauzu za većinu serija. Međutim, tjedan pred nama ipak ne nudi ništa spektakularno novo, no evo, uspjeli smo izdvojiti pet (šest) serija vrijednih spomena.

1. Under The Dome

Da, da, trebali bi napisati koju pametnu riječ o Domeu kad je već toliko popularan. Lani smo se veselili potencijalu kojeg je serija imala, a onda smo dobili… Anatomski netočno prepolovljenu kravu. CBS barem zadovoljno trlja ruke, jer ima dokaz da broadcast mreže ne odumiru, pa čak ni ljeti. (No… Možda je to upravo iznimka koja potvrđuje pravilo?) Mi ćemo UTD lagano zaobići i dati prednost puno boljim serijama na ljetnom meniju, mnoge od kojih smo spomenuli u ljetnom pregledu.

2. Nathan For You/Drunk History

Comedy Central ovaj tjedan emitira premijere dviju serija koje ulaze u svoje druge sezone i koje su dio nove generacije na mreži, zajedno s vrlo solidnim Inside Amy Schumer, Broad Cityem i Reviewom. Nathan Fielder je glavno lice u Nathan For You, u kojem putuje SAD-om nudeći ljudima luđačke ideje kako da spase svoj biznis od propasti. Drunk History, pak, vjerojatno ima najbolji koncept serije ikada – poznati glumci izvode ključne trenutke u povijesti čovječanstva onako kako ih prepričavaju mrtvi pijani debili.

3. Undateable

Undateable se bavi izlizanim romantičnim zapletima? Činjenica. Nije nikakav revolucionaran sitcom? Činjenica. Ali, ni ne pokušava biti revolucionaran. Riječ je o seriji koja se ne shvaća ozbiljno i odskočna je daska za dvojicu komičara koji si međusobno bacaju fore u dvadesetominutnom formatu. Dosadi li brzo jedno te isto “ja uvrijedim tebe – ti uvrijediš mene” dobacivanje? Dosadi. Ali hej, i 2 Broke Girls ulaze u četvrtu sezonu. Također, NBC je napravio pametnu stvar i emitirao dvije epizode tjedno, te se tako publika barem nije zasitila serije. Okej, možda je razlog tome bio kratak ljetni period i potreba za oslobađanjem termina, no svejedno. Undateable emitira svoje posljednje tri epizode ovaj četvrtak, pa dajte seriji priliku dok nas ne napusti.

http://www.youtube.com/watch?v=JuDWKE4NpGs

4. NY Med

Da, show je startao prošli tjedan, no prošli je tjedan bilo zanimljivijih stvari za istaknuti. NY Med je vrlo specifična docu-reality emisija koja se snima kroz jednogodišnji period detaljno prateći pacijente koji prođu kroz vrata nekih od najboljih njujorških bolnica – od dijagnoze do ishoda bolesti, bilo to izliječenje ili smrt. Sniman iz perspektive pacijenata, liječnika i medicinskih sestara, NY Med nerijetko zna previše igrati na emotivnu kartu kako bi se približio prosječnom gledatelju, čime gubi priliku da dostavi uistinu jedinstven dokumentarni doživljaj iz medicinske perspektive. No ipak, riječ je ambicioznom projektu (sada u drugoj sezoni) kakvog rijetko viđamo na televiziji i ako imate bilo kakav afinitet/interes za medicinu, bacite oko na NY Med.

5. Witches of East End

Mislim da je sad stvarno jasno da je ovo spor tjedan. Druga sezona, nedjelja, Lifetime, vještice, loša sapunica. (Sad indirektno tvrdim da postoji nešto što se klasificira kao “dobra sapunica”, no dobro.) Svaka serija ima svoju publiku, pa tako i ova, stoga – za vas nekolicinu, trailer nove sezone. Uživajte.

9 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861