True Fang Academy je također domaća web-serija i to dosta zabavna – serijala.com
Trenutno čitaš
True Fang Academy je također domaća web-serija i to dosta zabavna

True Fang Academy je također domaća web-serija i to dosta zabavna

Pisali smo o nedavno krenuloj domaćoj SF web seriji Jugoistočno od razuma, hvali se ekipa da se radi o prvoj našoj web seriji tog žanra. Sasvim slučajno, još jedna domaća web serija krenula je koji tjedan ranije — True Fang Academy. I dok je ton Jugoistočnjaka nešto ozbiljniji, a priča grandioznija, True Fang je mnogo laganija zezancija, zabavna parodija vampirskog žanra.

Sve je počelo još lani, kratkim filmićem “How to become a Vampire” i regrutacijom mladog nadobudnog vampira, usput fana Twilighta. Tako u ovom serijalu vampiri moraju ispunjavati papirologiju za svaku ugriženu žrtvu, mrze javno prozivanje spisateljice Anne Rice (Intervju s vampirom) i naravno, ne sjaje na suncu. Kratki filmić je prerastao u web seriju, a prije prve epizode nije loše pogledati “prijelaznu” epizodu “True Fang Academy”, kao intro u početak serije:

Glavni lik Petar tako u prvom kratkom filmiću pokušava pretvoriti svoju žrtvu u vampira, ne znajući da je žrtva obožavatelj Sumrak sage koja je među vampirima strogo zabranjena. True Fang je nakon godinu dana pauze napokon startao prošloga tjedna i izlazit će svakog petka na YouTube kanalu Weksflick. Ekipu možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici te Twitteru, a dosad su “emitirane” tri epizode:

Autori i producenti serijala su Vedran Marjanović Wekster i Domagoj Mrkonjić, a u serijalu glume mladi glumci sa Umjetničke akademije iz Osijeka – Domagoj Mrkonjić, Tvrtko Štajcer, Katica Šubarić, Vanja Jovanović i Goran Vučko. Režiju potpisuje Vedran Marjanović Wekster, a za glazbu Mario Majkić i Filip Lacković. Za kameru i zvuk su zaduženi: Ivan Majić, Marko Podgorščak i Ivan Košćak, a za šminku Sanja Martinović Marjanović i Kristina Marić.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861