The Walking Dead obnovljen za četvrtu sezonu, ali ponovo mijenja showrunnera – serijala.com
Trenutno čitaš
The Walking Dead obnovljen za četvrtu sezonu, ali ponovo mijenja showrunnera

The Walking Dead obnovljen za četvrtu sezonu, ali ponovo mijenja showrunnera

The Walking Dead obnovljen je za četvrtu sezonu. Naravno da je. Ovaabelska serija redovito tuče konkurenciju sa broadcast mreža, ruši rekorde i jedan je od najgledanijih programa godine isključujući sportske prijenose. Ima stalni trend rasta gledanosti, a prva polovica treće sezone bila je daleko najkonzistentnija do sada. Zašto onda AMC ima potrebu mijenjati showrunnera?

Da je nešto trulo u državi Danskoj potvrđuje vrijeme objave vijesti — potkraj radnog vremena u petak. Vrijeme kada se loše vijesti bacaju u eter. Glen Mazzara, objavljeno je uz najavu četvrte sezone, napušta seriju koju je vodio od polovice druge sezone, a dovršit će posao do samog kraja treće. Prisjetimo se, Frank Darabont najzaslužniji je za ekranizaciju stripa te je vodio seriju do početka druge sezone, kada je naprasno otišao pod još uvijek vrlo čudnim okolnostima.

Mazzara i AMC rastaju se, kaže službeni press release, zbog “razilaženja u viziji budućnosti serije”. Ostatak citata je vrlo pomirljiv i sugerira da je razlaz miroljubiv, sporazuman i obostran, no koliko više AMC može više željeti od serije i čovjeka koji je njen uspjeh nadogradio? Što jedan autor mora još napraviti da bi ga se ostavilo da u miru radi posao koji nesporno uspješno radi?

AMC tako nastavlja pokazivati da su Mad Men i Breaking Bad izuzeci pravilu te da nema puno strpljenja i povjerenja u svoje autore. Posljednje tri serije koje su naručili, The Killing, Hell on Wheels i sada Low Winter Sun, predane su u ruke autorima sa tanjim životopisom. Pokojni Rubicon mijenjao je showrunnera prije premijere, Hell on Wheels je bio na ledu nakon što je nesuđeni showrunner napustio seriju, mreža je bila spremna nastaviti Mad Men bez Matthewa Weinera, a The Walking Dead sada traži trećeg šefa.

Detalji poput broja epizoda u četvrtoj sezoni zasad nisu poznati.

Komentari (1)
  • Vrlo čudno da, osim ako AMC ima neku politiku da kod TWD-a showrunner ne smije dugo biti :)

    Vidjeti ćemo koliko će to utjecati, ova treća sezona dosad je najbolje bilo što smo vidjeli od TWD-a (u nekakvoj cjelini).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861