Dobra gledanost Stargate Universea – serijala.com
Trenutno čitaš
Dobra gledanost Stargate Universea

Dobra gledanost Stargate Universea

Premijera Stargate spin-offa Universe SyFy mreži donijela je gledanost kojom su se odmah morali pohvaliti priopćenjem za tisak. Kažu ljudi, bila je to najbolja premijera neke sezone Stargatea u protekle… četiri godine!

Prošle četiri sezone obuhvaćaju, što, desetu sezonu SG1, te treću, četvrtu i petu sezonu Atlantisa? Jaka konkurencija, nema što. Sigurno je za to zaslužan rebranding (pardon, “evolucija branda“) iz SciFi Channela u “otkačeniji” SyFy? Za bolju gledanost trebalo je zaviriti čak u 2005. godinu i početak 2. sezone Atlantisa.

Dobro, cinizam na stranu, citiramo dio njihova priopćenja:

Nakon rekordne gledanosti Warehousea 13, Eureke, Ghost Huntera i Destination Trutha tijekom najgledanijeg trećeg kvartala ikad, premijerom Stargate Universea 2. listopada nastavio se SyFyjev rast gledanosti započet evolucijom branda 7. srpnja, čime je franšiza zabilježila najveću gledanost premijere neke sezone u četiri godine, privukavši više od 2.3 milijuna gledatelja – nadmašivši Foxov Dollhouse u terminu u 21 sat.

Stargate Universe, u kojem glume Robert Carlyle, Lou Diamond Phillips i Ming-Na, prikupio je ukupnih 2.35 milijuna gledatelja, sa 1.7 ratingom, 1.32 milijuna gledatelja u skupini od 25 do 54 godine, te 1.12 milijuna u skupini gledatelja od 18 do 49 godina, tijekom premijerne dvosatne epizode između 21 i 23 sata.

Zapravo je kraj prvog citiranog odjeljka razlog za SyFyjevo veselje. Kao kabelska mreža njihov maksimalni broj gledatelja manji je nego Foxov, koji je nacionalna TV mreža. A žanrovski sličan Whedonov Dollhouse emitira se na Foxu u istom terminu kao i SyFyjev Universe. Sramota za Dollhouse koji očito broji dane do otkazivanja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861