Smallville – deveta sezona na Novoj TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Smallville – deveta sezona na Novoj TV

Smallville – deveta sezona na Novoj TV

Smallville, 10. sezona

Putem press objave s Nove TV:

SMALLVILLE

Clark Kent napokon prihvaća svoje drugo lice

lice superjunaka što će biti vrhunac njegova odrastanja

Deveta sezona serije ‘Smallville’ od 26.svibnja na Doma TV-u

(Smallville), SAD, 2009.  godina

9. sezona, 22 nastavka

Redatelj: David Nutter

Prilagodba scenarija: Alfred Gough & Miles Millar

Izvršni producenti: Kelly Souders & Brian Peterson,

Todd Slavkin & Darren Swimmer

Autori: Jerry Siegel, Joe Shuster

Za Clarka Kenta u njegovu najmračnijem trenutku odrastanja došlo je vrijeme kada on napokon prihvaća svoju titulu superjunaka.

Krenuvši u svoju devetu sezonu, ova na moderan način prepričana legenda o Supermanu i njegovu klasičnom liku nastavlja se kako bi se uklopila u današnje poimanje vremena i akcije te kako bi se uklopila u današnje društvo s ciljem da se davna mitologija interpretira na moderan način.

Najduže emitirana serija o Supermanu u novim nastavcima donosi na male ekrane novu legiju superheroja, inače kultne likove iz stripa Geoffa Johnsa koji se iz daleke budućnosti vraćaju u Supermanovu prošlost. Mladi Clark tako će se na raskrižju svog života susresti s Plastiqueom, zanosnom Maximom te najmoćnijim zlikovcem ikada, zloglasnim Doomsdayjom.

Nakon što je na kraju osme sezone mladi superjunak Clark zatvorio jedno poglavlje svog života vrijeme je da otvori novo. Osma sezona počinje nekoliko tjedana nakon što se Clark zaposlio u redakciji. Veliko uporište u svom poslu, ali i u privatnom životu Clark je pronašao upravo u prelijepoj Lois između kojih počinju frcati iskre te su ubrzo shvatili kako ih povezuje nešto više od prijateljstva i zajedničkog posla.  Chloenov život postao je još kompliciraniji kada upozna bolničara Davisa Bloomea  (Witwer) koji odmah s njom ostvari prijateljski odnos. Unatoč tomu što ga Chloe smatra prijateljem, David skriva mračnu tajnu. Naime ispostavilo se da je on Doomsday, naljući protivinik mladog Clarka Kenta. Clark ujedno nastoji održavati ravnotežu između svoja dva identiteta, novinara i  superheroja. Iako više nema Lexa, njegovo mjesto i imanje popuni zanosna  Tess Mercer (Freeman), koja je prema Lexovim uputama postala glavna u svim njegovim poslovima.

U novim nastavcima devete sezone Clark odluči krenuti na trening i shvaća kako je spreman preuzeti ulogu Supermana. U međuvremenu mu duh Jor-Ela savjetuje da bi mu bolje bilo prestati komunicirati s običnim ljudima prije nego što počne s treningom. U međuvremenu, prijateljstvo između Chloea i  Clarka se pogoršava. Johna Corbena udari kamion i njegovo srce će biti zamijenjeno strojem koji mu daje neprocjenjivu moć te on počinje kovati planove za hvatanje svoga plijena. Clark, nesvjesno, otkriva svoje pravo lice Zodu. Shvaća da ima sposobnost čitanja misli. Lois počinje posjećivati terapeuta kako bi spriječila sve veću privrženost prema Clarku i opasno će se približiti  istini o njegovoj prošlosti.

Tess će oteti Lois kako bi saznala kamo je nestala u vremenu od tjedan dana.

U međuvremenu, Clark i Lois počinju planirati svoje vjenčanje, dok će Chloe naći svoju novu metu, upravo Lois.

Chloe i Clark pokušavaju pronaći način da zaustave Zoda i njegovu vojsku prije nego što oni preuzmu Zemlju, ali Zod uspijeva osloboditi svoju vojsku te kreće borba između Clarka i Zoda za kontrolu nad Zemljom.

Uloge

 • TOM WELLING…..Clark Kent
 • ALLISON MACK…..Chloe Sullivan
 • ERICA DURANCE…..Lois Lane
 • CASSIDY FREEMAN…..Tess Mercer
 • JUSTIN HARTLEY…..Oliver Queen
 • CALLUM  BLUE  – Major Zod

Nagrade

 • serija je dobila ukupno 27 nagrada 120 nominacija
 • tri nagrade ‘Emmy’ 2002., 2005. i 2006. godine, a 2006. i 2007. je nominirana za istu nagradu
 • dvije nagrade ‘ASCAP’ 2002. za najbolju seriju i glazbu (Mark Snow)
 • 2002. godine serija je dobila nagradu ‘Saturn’ za najbolju sporednu ulogu (Michael Rosenbaum), a istu nagradu je dobila i u kategoriji najbolje serije 2007. godine
 • 2009. nagrada ‘Teen Choice ‘ za najbolju ulogu Tom Welling, a 2008.godine je Kristina Kreuk nominirana u kategoriji najbolje glumice
 • 2009. nagrada ‘Leo’
 • 2009. nagrada ‘Teen Choice’ u kategoriji najboljeg glumca -Tom Welling godine, dok je  2006. i 2007. godine tu nagradu dobila glumica Allison Mack
 • 2010. i 2011. godine nominiran je za nagradu ASC
 • 2010. godine serije je dobila nagradu Leo

O glumcima:

TOM WELLING …CLARK KENT

Tom je rođen 26. travnja 1977. u New Yorku. Pohađao je Okemos High School u Okemosu u Michiganu. Tom se bavio manekenstvom za agenciju ‘Louisa Modeling Agency’. Kao model radio je zajedno i s Ashtonom Kutcherom. Probio se ulogom u ‘Rob the Karate Instructor’, zatim u nekoliko epizoda serije ‘Sutkinja Amy’ tijekom sezone 2000.- 2001. Također pojavljuje se i u seriji ‘Special Unit 2’, te seriji ‘Undeclared’. U slobodno vrijeme, Tom voli čitati, igrati košarku s prijateljima i trčati. Tom i njegova žena, Jamie, vjenčali su se u ljeto 2002. godine. Zanimljivo je kak je Tom bio na lisit želja Stephenie Meyer za ulogu  Emmetta Cullena u hit filmu ‘ Sumrak’.

ALLISON MACK ….CHLOE SULLIVAN

Allison je rođena 29. srpnja u Njemačkoj, a s dvije godine seli u južnu Kaliforniju. Glumačku karijeru započinje kada su joj bile četiri godine, nastupima u reklamama i tiskanim oglasima. U sedmoj godini počinje pohađati satove glume u ‘The Young Actors Space’ u Los Angelesu. U godinama nakon toga, Allison se pojavljuje u mnogim filmovima i na televiziji. Gostovala je na TV emisijama kao što su ‘U sedmom nebu’ i ‘Providence’. Početkom 2001. godine imala je vrlo značajnu ulogu u jednoj od  epizoda kratkotrajne serije ‘Kate Brasher’. Nastupila je i u mnogim filmovima, kao što su ‘Honey’, ‘We Shrunk Ourselves’ i ‘Camp Nowhere’. Redovno se pojavljivala u nekoliko TV emisija, poput ‘The Opposite Seks’, u kojoj je glumila i s Milom Ventimigliaom iz serije ‘Heroji’. Također se 2001.godine pojavljuje u TV-filmu ‘My Horrible Year’. Allison živi u Vancouveru.

ERICA DURANCE …LOIS LANE

Erica je rođena 21.lipnja 1978. godine u Calgaryu u Kanadi. Nakon škole Erica se preselila u Vancouver gdje je počela svoju glumačku karijeru koja je u početku uključivala horor filmove te gostujuće uloge u znanstveno fantastičnim serijama. Bila je petnaesta na ljestvici na FHM ljestvici sto najseksi žena svijeta 2008. godine. U slobodno vrijeme druži se sa svojim kolegicama iz serije ‘Smallville’ s kojima je i privatno jako dobra, Allison Mack i Kristinom Kreuk. Zanimljiv je podatak  da je Erici omiljen lik iz stripa bio Lois Lane čak i prije nego što je dobila tu ulogu. Glumila je Andromedu u seriji ‘Chris Isaak Show’.

AARON ASHMORE…..JIMMY OLSEN

Glumac Jimmy ostvario je mnogobrojne gostujuće uloge u serijama poput ‘Nestali’ i ‘Zapadno krilo’, a glumio je i u televizijskom filmu ‘Prom Queen: The Marc Hall Story’. Ashmore su gledatelji mogli vidjeti i na velikom ekranu i to u sljedećim filmovima:’ Palo Alto’, ‘The Stone Angel’, ‘The Christmas Cottage’ te ‘Privileged and The Thaw’, u kojem je glumio s Valom Kilmerom. Ovaj glumac je odrastao je u Kanadi, a 2010. godine nominiran je za nagradu ‘Leo’.

CASSIDY FREEMAN…..TESS MERCER

Ova mlada glumica dolazi iz Chicaga, a počela je glumiti u dobi od tri godine. Diplomirala je na ‘Middlebury Collegeu’ u Vermontu. Tijekom studiranja Cassidy je živjela i radila u mnogobrojnim gradovima kao u New Yorku, Washingtonu te u jednom gradu u Boliviji. Nakon što se preselila u Los Angeles ostvarila je ulogu u filmu ‘Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee’, koji je svoju premijeru imao 2007. godine na Sundance Film Festivalu. Ostvarila je uloge u serijama ‘CSI: Las Vegas’ i ‘Zaboravljeni slučaj’.  Cassidy je aktivna članica udruge’ Heal the Bay’ koja se bavi čišćenjem obale.

SAM WITWER…..DAVIS BLOOME

Prvu veću filmsku ulogu Sam je ostvario u filmu ‘Magla’. Sam se pojavio kao gostujući glumac u hit serijama ‘Zvjezdane staze’, ‘Navy CIS’, ‘Dragnet’, ‘Hitna služba’ te ‘Kosti’. Odrastao je u Chicagu. U srednjoj školi bio je pjevač srednjoškolskog benda, a završio je i ‘Julliard School of Drama’. Posudio je glas glavnom liku u video igrici ‘Ratovi zvijezda’. Sam je uz glumu trenutno i pjevač benda ‘Crashtones’.

JUSTIN HARTLEY…..OLIVER QUEEN

Hartley je utjelovio Nicka Korda u seriji ‘Gemini Divison’ u kojoj mu je partnericu glumila prelijepa Rosario Dawson. Ovaj glumac rođen je u Knoxvilleu te pohađao ‘Southern Illinois University’ i ‘The University of Illinois’ u Chicagu gdje je stekao diplomu iz povijesti i kazališne umjetnosti. Ubrzo nakon selidbe u Los Angeles ostvario je ulogu u seriji ‘Strasti’. U prošlosti ovaj se glumac bavio baseballom. Trenutno živi u LA-u sa suprugom Lindsay Hartley koja mu je ujedno i bivša kolegica iz serijie ‘Strasti’.

h2

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861