Redatelj Harry Pottera režirat će Doctor Who film – serijala.com
Trenutno čitaš
Redatelj Harry Pottera režirat će Doctor Who film

Redatelj Harry Pottera režirat će Doctor Who film

David Yates, redatelj koji je vodio posljednja četiri nastavka osmodijelne filmske franžize Harryja Pottera, režirat će filmsku ekranizaciju kultne i najpoznatije britanske serije, Doctor Who.

Komentirajući razvoj projekta za Variety, Yates je potvrdio da u suradnji s BBC-jem trenutno traži scenariste za film koji bi egzistirao odvojeno od aktualne televizijske serije. “Russell T. Davies i Steven Moffat napravili su vlastite adaptacije, koje su bile fantastične, no to bismo trebali ostaviti po strani te početi iznova”, rekao je redatelj.

Dakle, na stranu bi-ne bi premišljanje Matta Smitha o odlasku iz serije, aktualni Doktor ne bi imao ulogu u potencijalnom novom filmu. Čija je realizacija još daleko, jer Yates predviđa produkciju kroz sljedeće dvije do tri godine.

Iako je bilo prethodnih pokušaja adaptacije Doktora u obliku filmske franšize, Doctor Who prvenstveno je poznat kao televizijska serija. Dva filma snimljena su 1965. i 1966. godine, kao produžetak televizijske serije, dok je 1996. snimljen televizijski film.

Proteklih godina već su postojale slične glasine, no ovog puta projekt počinje dobivati konkretne obrise.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861