Problemi za Y: The Last Man — seriju su napustili showrunneri Michael Green i Aida Croal – serijala.com
Trenutno čitaš
Problemi za Y: The Last Man — seriju su napustili showrunneri Michael Green i Aida Croal

Problemi za Y: The Last Man — seriju su napustili showrunneri Michael Green i Aida Croal

Taman kad smo pomislili da više ništa ne može omesti FX-ovu ekranizaciju hvaljenog stripa Bryana K. Vaughana, Y: The Last Manevo problema. Kasno sinoć su showrunneri, Michael Green i Aida Croal, napustili seriju zbog “kreativnih nesuglasica” s mrežom.

U studenom 2016. FX je odabrao Michaela Greena za showrunnera serije koja je tad postojala samo na papiru, a već dugi niz godina provlači se kroz pretprodukcijski pakao.
Deadline je prošle godine najavio kako je kabelska mreža na kojoj se emitiraju LegionThe AmericansFargoAtlanta i brojne druge uspješnice konačno, nakon više od tri godine, naručila pilot za Y: The Last Man. Aida Mashaka Croal (Jessica Jones, Turn) dobila je posao showrunnerice zajedno s već navedenim Greenom, a Melina Matsoukas (Insecure, Master of None) režirala je pilot epizodu.

Strip Bryana K. Vaughana i Pie Guerre jedan je od najboljih u zadnjih petnaestak godina, a priče o adaptaciji u drugi medij krenule su skoro kad i sami strip. Serija, pa film, pa franšiza filmova, pa opet serija – Y: The Last Man je prošao kroz sve od svoje premijere 2002. Čini se da problemi još nisu gotovi za Yoricka i društvo iako nas FX uvjerava da serija ide dalje bez showrunnerskog dvojca.

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom.

Na “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

FX je adaptaciju naručio za 2020. Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland i Amber Tamblyn čine glumačku postave nadolazeće serije i svi oni (zasad) još uvijek ostaju na seriji. Snimanje je trebalo početi na ljeto… ali sada nismo više sigurni što će se dogoditi.

Komentari (1)
  • …jucer procita strip, i mogu reci strasno stivo, s ovakvom situacijom ne znam sta bi reka za seriju, ali ocekivanja su jako velika…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861