Predstavljen je dvanaesti Doktor! – serijala.com
Trenutno čitaš
Predstavljen je dvanaesti Doktor!

Predstavljen je dvanaesti Doktor!

Kako je bilo ranije najavljeno, BBC je danas otkrio ime novog, dvanaestog Doktora koji će naslijediti Matta Smitha u idućoj, osmoj sezoni dugovječne, kultne britanske SF serije Doctor Who. To je 55-godišnji Škot Peter Capaldi, najpoznatiji po ulozi Malcolma Tuckera, “spin doktora” u BBC-jevoj komediji The Thick of It, autora Armanda Ianuccija (Veep).

Novi Doktor najavljen je danas uživo na BBC-u, a debitirat će krajem godine u tradicionalnom božićnom specijalu, kada će se obaviti “smjena”. No, do nastupa u novoj sezoni Capaldi će pričekati okruglu godinu dana – osma sezona potvrđena je za iduću godinu, a pretpostavlja se da bi datum premijere mogao biti tijekom kolovoza. Capaldi je već ranije gostovao u Doctoru Who, 2008. godine kao Caecillius, trgovac iz Starog Rima, a imao je bitniju ulogu u trećoj sezoni Torchwooda.

Nagrađen je Oskarom davne 1995. godine, ali ne kao glumac, već autor kratkog filma Franz Kafka’s It’s a Wonderful Life. Zabavno je primijetiti njegovu manju ulogu u nedavnom blockbusteru World War Z – bio je “WHO doctor”, odnosno jedan od znanstvenika Svjetske zdravstvene organizacije. Prema britanskim kladionicama, davale su mu se najveće šanse za preuzimanje glavne uloge u seriji.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861