Počinje Doctor Who! – serijala.com
Trenutno čitaš
Počinje Doctor Who!

Počinje Doctor Who!

Britanci upravo večeras gledaju početak šeste sezone Doctor Whoa, a mi ćemo se malo strpiti dok se i sami ne dočepamo epizode.

I dok odbrojavamo još malo sati do ponovnog susreta sa Doktorom, Amy i Roryjem, evo što unaprijed znamo o ovoj sezoni, ili barem njenoj prvoj polovici i sedam epizoda koje će se emitirati ovog proljeća:

Steven Moffat i dalje je izvršni producent serije, a likovi će osim najvažnijeg trojca uključivati i redovne pojave Alex Kingston kao River Song.

1. i 2. epizoda – “The Impossible Astronaut” / “Day of the Moon” Stevena Moffata

Vraća se River Song, gostujući glumac Mark Sheppard utjelovit će Everetta Delawarea, a Stuart Milligan bit će američki predsjednik Richard Nixon. Ove epizode navodno će uključivati smrt jednog od putnika TARDIS kao i uvod u zli Silence, čija se prisutnost spominjala kroz cijelu 2010. godinu. Epizode su se snimale u Utahu.

3. epizoda – “The Curse of the Black Spot” Stephena Thompsona

Fotke Karen Gillan obučene u gusaricu upravo su iz ove epizode, a Lily Cole utjelovljuje neku vrstu sirene. Glumac Hugh Bonneville gostuje kao gusarski kapetan, a priča govori o bliskoj smrti putnika broda…

4. epizoda – “The Doctor’s Wife” Neila Gaimana

Dugo očekivano Gaimanovo djelo, i vjerojatno je samo njemu smio proći ovakav naziv epizode! Očekuje se da će epizoda imati veliki utjecaj na sveopću radnju. Gostuje Suranne Jones kao Idris, “stara poznanica s novim licem”, a nagoviješta se da će epizoda uključivati nešto neviđeno još od “The War Gamesa” 1969. godine… Michael Sheen daje glas jednom od likova.

5. i 6. epizoda – “The Rebel Flesh” / “The Almost People” Matthewa Grahama

Graham, sutvorac Life on Marsa i Ashes to Ashes, već je jednom razočaravajuće pokušao napisati epizodu za DW, “Fear Her”. Sada ima priliku popraviti stvar jednim parom epizoda o Gangersima (prijateljima ili neprijateljima?), a gostuju Raquel Cassidy, Sarah Smart i Marshall Lancaster.

7. epizoda – “A Good Man Goes to War” Stevena Moffata

Malo se zna o ovoj epizodi osim da se referencira na dijalog od prošle godine vezan uz Weeping Angele, uključuje povratak River Song i gostovanja Francesa Barbera, Christine Chong i Simona Fisher-Beckera, a gledateljima će pružiti “cliffanger koji potpuno mijenja igru”. Ne znamo ni mi što to znači…

Nevezano da li ste pročitali spoilere ili ne, vjerujemo da se radujete novim epizodama Doctor Whoa kao i mi. “Come along Amy Pond!”

10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861