Opet se priča o mogućem povratku Star Treka na televiziju – serijala.com
Trenutno čitaš
Opet se priča o mogućem povratku Star Treka na televiziju

Opet se priča o mogućem povratku Star Treka na televiziju

Odmah da kažemo — ne, vrlo vjerojatno ne postoje čvrsti i ozbiljni planovi za povratak Star Treka na televiziju, barem ne dalje od razgovora par čelnika, tipa, “hej, imamo licencu, pa možda bi mogli…”. Zadnja glasina koja kruži internetovima dolazi sa Latino Reviewa, koji tvrdi da će se Trek vratiti na televiziju. Vjerojatno hoće, jednom, ali ne još.

Bryan Singer se spominje kao jedan od autora nove serije, a njegovo se ime već ranije često povezivalo sa novom Star Trek serijom u raznim glasinama. Kao mreža spominje se CBS, što je trenutno najlogičnije mjesto povratka franšize, obzirom da je CBS vlasnik licence za televizijski dio, a Paramount drži filmski.

Franšiza je trenutno fokusirana na treći film u rebootanom serijalu, koji je bez J.J.-a Abramsa prošao kroz dosta produkcijskih problema u potrazi za scenaristima i redateljem. Izbor je pao na Justina Lina (Fast and Furious franšiza), a Benedicta Cumberbatcha kao glavnog negativca mogli bi naslijediti Bryan Cranston (Breaking Bad) i Idris Elba (The Wire).

I da, Star Trek će se sigurno vratiti na televiziju, jednog dana. Vraćaju se Dosjei X i Twin Peaks, a Star Trek je itekako prepoznatljiv i potencijalno unosan. Todd VanDerWerff sa Vox.com-a je nedavno napisao prilično interesantnu ideju za povratak Treka kao antologijske franšize u stilu True Detectivea.

Postoji hrpa televizijskih autora koji su odrasli i naučili zanat na Star Treku, tipa Bryan Fuller ili Ron Moore, a 13-epizodne sezone sa novim pričama i autorima koji poznaju franšizu zbilja zvuče kao odlična ideja. No, zasad je sve na idejama i glasinama, iako se ne bismo se iznenadili da unutar pet godina gledamo novi Trek na televiziji. U biti, kladili bismo se na to.

6 komentara
 • ” tipa Bryan Fuller ili Ron Moore,”

  Tipa? TIPA, Krešo? Pa daj, ti barem ne pišeš članke od jučer i nemaš 16 godina…

  • pa ne odnosi se to “tipa” da misli oznaciti covjeka u smislu “onaj tip”… nego tipa kao vrste…. tipa: auto tipa dizelaš…

    • Iz Zavoda za lingvističko istraživanje HAZU kažu da se izraz tipa koristi kad se priča o određenom tipu. Tako da možeš slobodno koristiti izraz “tipa” kad govoriš o tipu autora.
     Pozdravi od Alemka Gluhaka!

     • Googlate online pravopis i pametujete, ajde čitajte ili ne čitajte, ne pametujte jer ispadate smiješni, mir i dobro svima.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861