Obnovljen The Expanse, rijetki televizijski space-SF – serijala.com
Trenutno čitaš
Obnovljen The Expanse, rijetki televizijski space-SF

Obnovljen The Expanse, rijetki televizijski space-SF

Nakon četiri emitirane serije — od kojih su SF fanovi upravo nad četvrtom pošteno zaslinili — Syfy je obnovio jednu od svojih posljednjih serija, The Expanse. Druga sezona će usto imati tri epizode više nego što je planirano za prvu — dakle, 13 umjesto ovosezonskih deset.

The Expanse je adaptacija istoimenog književnog predloška Jamesa S. A. Coreya, koji trenutno broji pet knjiga, sa šestom predviđenom za ovu godinu. U samom uvodu u pilot, izlaganjem radnje kroz tekstualne kartice, dobijemo i nešto pozadinske priče u kakvom se to svijetu nalazimo, a u kratkim crtama to je nešto ovako: Dvjesto godina u budućnosti kolonizirali smo Sunčev sustav; Zemlja je u vlasništvu UN-a, na Marsu su ratnički raspoloženi, a ostatak kmetova rudari po svemiru i tako zarađuje za kruh ili što već čovječanstvo jede u 23. stoljeću.

Seriju proglašavaju novom Battlestar Galacticom, pa iako mi ne bismo išli tako daleko (BSG nam je jedan od najdražih SF-ova i serija uopće), radi se o prilično solidnoj žanrovskoj seriji koja je sposobna popuniti rupu i nedostatak dobrog televizojskog SF-a.

Ispod je kratki pogled na četvrtu epizodu koji bi vas mogao zainteresirati za seriju, iako će vam usput spoilati tu i tamo neki detalj. Ako se toga jako bojite.

3 komentara
  • Po meni zasad vrlo dobro, s tim da nisam gledao ništa od sci-fi serija (BSG, Star Trekove, apsolutno ništa).
    Radnja je solidna (malo teška za pohvatati odmah u prvoj epizodi, ali kasnije postaje bolje), CGI isto solidan, sviđa mi se atmosfera u seriji i oni na svemirkom brodu, koji su ujedino i najzanimljiviji. Ima dosta napetih scena i ima misterije. Može se pogledati….

  • Ovo sam pogledao i Childhood’s End i moram priznati jako mi se svidja. Prijatno iznenadjenje iz SyFy. Good job.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861