Netflix je i službeno naručio Resident Evil, seriju inspiriranu popularnom videoigrom – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix je i službeno naručio Resident Evil, seriju inspiriranu popularnom videoigrom

Netflix je i službeno naručio Resident Evil, seriju inspiriranu popularnom videoigrom

Prije šest mjeseci Netflixu je slučajno procurilo kako su u početnoj fazi razvijanja novog projekta iz popularne franšize Resident Evil. Krajem veljače je u svojem media centru Netflix objavio kratak rezime nadolazećeg projekta i potom ga brže-bolje izbrisao. Od tada ništa službeno nije izašlo s mreže. Do jučer.

The Hollywood Reporter prenosi kako je Netflix naručio osam epizoda za prvu sezonu serije koju će nadgledati Andrew Dabb, showrunner CW-ove nadnaravne uspješnice Supernatural. Dabb će biti scenarist, showrunner i izvršni producent na seriji zajedno s ekipom iz Constantin Filma, Robertom Kulzerom, Oliverom Berbenom i Mary Leah Sutton. Bronwen Hughes (The Walking Dead) će režirati prve dvije epizode.

Serija će se odvijati putem dvije vremenske radnje. Prva će pratiti 14-godišnje sestre Jade i Billie Wesker prilikom njihova preseljenja u Raccoon City koje polako otkrivaju tajne grada koje bi mogle uništiti život na Zemlji. Druga će se odvijati 16 godina u budućnosti nakon što je na planeti ostalo 15 milijuna ljudi, a 6 milijardi zombija prijeti preživljavanju ljudske vrste.

Resident Evil jedna je od najdugovječnijih franšiza u svijetu video igara, a po njoj je napravljen i uspješan, iako ne baš jako kvalitetan, serijal filmova s Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Resident Evil je Capcomov najprodavaniji serijal koji broji više od 95 milijuna prodanih primjeraka u više od dvadeset godina. Prva igra izašla je 1996., a posljednja, Resident Evil 3, u veljači ove godine. Resident Evil 3 iz ove godine bio je remake igre iz 1999.

Filmski serijal broji šest nastavaka, a na kino blagajnama je zaradio preko milijardu dolara.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861