Resident Evil: Netflixova nova ekranizacija stiže u srpnju – serijala.com
Trenutno čitaš
Resident Evil: Netflixova nova ekranizacija stiže u srpnju

Resident Evil: Netflixova nova ekranizacija stiže u srpnju

Netflix je jučer objavio datum premijere svoje nove ekranizacije popularnih videoigara Resident Evil. Prva sezona serije stiže 14. srpnja ove godine, a mreža je predstavila i nekoliko postera kojima su obilježili ovu vijest. Još jedna u nizu adaptacija ove franšize dokaz je da ako dovoljno puta nešto pokušate možda će vam jednom i uspjeti napraviti nešto gledljivo. Možda to neće biti baš ova serija, ali držimo palčeve.

Netflix je krajem 2020. naručio osam epizoda za prvu sezonu serije koju će nadgledati Andrew Dabb, showrunner CW-ove nadnaravne uspješnice Supernatural. Dabb će biti scenarist, showrunner i izvršni producent na seriji zajedno s ekipom iz Constantin Filma, Robertom Kulzerom, Oliverom Berbenom i Mary Leah Sutton. Bronwen Hughes (The Walking Dead) će režirati prve dvije epizode.

Serija će se odvijati putem dvije vremenske radnje. Prva će pratiti 14-godišnje sestre Jade i Billie Wesker prilikom njihova preseljenja u Raccoon City koje polako otkrivaju tajne grada koje bi mogle uništiti život na Zemlji. Druga će se odvijati 16 godina u budućnosti nakon što je na planeti ostalo 15 milijuna ljudi, a 6 milijardi zombija prijeti preživljavanju ljudske vrste.

Resident Evil jedna je od najdugovječnijih franšiza u svijetu video igara, a po njoj je napravljen i uspješan, iako ne baš jako kvalitetan, serijal filmova s Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Resident Evil je Capcomov najprodavaniji serijal koji broji više od 95 milijuna prodanih primjeraka u više od dvadeset godina. Prva igra izašla je 1996., a posljednja, Resident Evil 3, u veljači 2020.

Prošle godine izašla je još jedna loša filmska adaptacija i animirana serija na Netflixu. Filmski serijal s Millom Jovovich broji šest nastavaka, a na kino blagajnama je zaradio preko milijardu dolara.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861