Locke and Key dolazi u veljači, a “Y” se napokon počinje snimati – serijala.com
Trenutno čitaš
Locke and Key dolazi u veljači, a “Y” se napokon počinje snimati

Locke and Key dolazi u veljači, a “Y” se napokon počinje snimati

Nakon brojnih problema čini se da FX-ova adaptacija stripa Bryana K. Vaughana i Pie Guerre napokon počinje s produkcijom. Nadamo se. Knight Edge javlja da je mreža odabrala datume za snimanje u kanadskom Torontu, a čini se da bi produkcija trebala trajati od ožujka do kraja srpnja. Podsjetimo — pilot za Y je snimljen i spremljen još pred kraj prošle godine, a serija je u siječnju ove godine najavljena za 2020.

U studenom 2016. FX je odabrao Michaela Greena za showrunnera serije koja je tad postojala samo na papiru, a već dugi niz godina provlači se kroz pretprodukcijski pakao.
Deadline je prošle godine najavio kako je kabelska mreža na kojoj su se emitirali LegionThe AmericansFargoAtlanta i brojne druge uspješnice konačno, nakon više od tri godine, naručila pilot za Y: The Last Man. Aida Mashaka Croal (Jessica Jones, Turn) dobila je posao showrunnerice zajedno s već navedenim Greenom, a Melina Matsoukas (Insecure, Master of None) režirala je pilot epizodu. Croal i Green su otišli zbog kreativnih nesuglasica, a u ljeot ove godine posao na seriji dobila je Eliza Clark.

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom.

Na “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

FX je adaptaciju naručio za 2020. Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland i Amber Tamblyn čine glumačku postave nadolazeće serije i svi oni (zasad) još uvijek ostaju na seriji.

S druge strane stripovnih adaptacija koje su prošle pakao — Netflix je napokon najavio datum premijere svoje nove serije, Locke & Key. Još 2011. jedna verzija serije bila je spremna za Fox, ali mreža je odustala. Sam pilot je zaradio dobre kritike onih koji su ga imali priliku gledati, a ako zađemo malo dublje u našu arhivu — trailer za navedenu verziju možete pogledati u ovoj vijesti iz 2011.

Priča serije prati djecu obitelji Locke koji se nakon očeve smrti s majkom sele u dom u kojem je odrastao njihov otac. Ubrzo otkrivaju da je dom prepun čarobnih ključeva s moćima koji su povezani s umorstvom njihova oca. Darby Stanchfield utjelovljuje majku, Ninu Locke, dok Connor Jessup (American Crime), Jackson Robert Scott (“It”) i Emilia Jones (Horrible Histories) igraju braću i sestru Tylera, Bode i Kinsey. Bill Heck (“The Ballad of Buster Scruggs”) glumi pokojnog oca Rendella. Deset epizoda serije bazirane na stripu Joea Hilla i Gabriela Rodrigueza stiže 7. veljače 2020. Carlton Cuse i Meredith Averill izvršni su producenti adaptacije.

Komentari (1)
  • Ufff, Locke & Key! Svojevremeno sam poslušala audiobook adaptaciju ovoga i bila je odlična! Jedva čekam ovo!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861