Igra prijestolja ostaje u Hrvatskoj – serijala.com
Trenutno čitaš
Igra prijestolja ostaje u Hrvatskoj

Igra prijestolja ostaje u Hrvatskoj

Game of Thrones

Danas je i službeno potvrđeno kako će HBO nastaviti sa snimanjem svoje fantastične drame Game of Thrones u Hrvatskoj.

Priopćenje za medije spominje Dubrovnik kao lokaciju snimanja, a produkcija se također vraća u Belfast i na Island. Maroko je zasad potvrđen kao četvrta službena lokacija, a odabir novih glumaca očekuje se tokom sljedećih nekoliko dana, odnosno tjedana. Produkcija na trećoj sezoni Game of Thronesa započinje već u srpnju. Službeno priopćenje za medije od strane domaćeg HBO-a možete pročitati u nastavku.

Potvrđeno je – hit serija iz originalne HBO produkcije u novoj se sezoni vraća u Hrvatsku, čiji je prekrasan srednjovjekovni grad Dubrovnik u 2. sezoni poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran.

Snimanje 3. sezone ove višestruko nagrađivane serije, zasnovane na ciklusu epskih romana „Pjesma leda i vatre“, autora Georgea R. R. Martina, počinje u srpnju ove godine, a produkcija će se i dalje bazirati u Belfastu te drugim dijelovima sjeverne Irske. Uz Hrvatsku, produkcija se vraća na još jednu dodatnu lokaciju iz druge sezone – Island. Maroko je najavljen kao nova, četvrta lokacija na kojoj će snimati nova sezona ovog uzbudljivog serijala.

Redatelji koji će raditi na 3. sezoni su redom: David Benioff i D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter te Alik Sakharov. Scenaristi koji se vraćaju i u novoj sezoni su David Benioff i D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin te Vanessa Taylor. Odabir glumačke postave je u tijeku te će uskoro biti objavljen.

Podsjetimo se, serija “Igra prijestolja” je napeta priča smještena u fantastični svijet u kojem se, kao i u stvarnom, za vlast bore ambiciozni muškarci i žene. Tko god drži Željezno prijestolje, u Sedam kraljevina Westerosa, posjeduje nevjerojatnu moć, a radnja prati uspon i pad nekoliko obitelji koji tu moć žele pod svaku cijenu.

Druga sezona serije se prikazivala na HBO-u u Hrvatskoj od 2. travnja do 4. lipnja ove godine, samo dan nakon američke premijere.

8 komentara
 • Pozdravljam ovo srčano. Zbog više razloga: počevši od turizma, lokalne pomoći u obliku minijaturnih uloga tj. zaposliti će naše, promocije Hrvatske u svijetu, da i ne govorim kako bi sve knjige adaptirali za ekran morati će napraviti više sezona što označava mogućnost povratka u Dubrovnik i sljedećih sezona.
  Štoviše siguran sam da i druge lokacije u Hrvatskoj mogu poslužiti, kontinetalna Hrvatska ima dvoraca koji mogu poslužiti u kasnu jesen ili tijekom zime za snimanje…

 • Game of Thrones Season 3 will start production in early July. Locations include Belfast, Northern Ireland, Croatia, Iceland and Morocco…

  • I dalje ne razumijem smisao tvojeg odgovora. Ti si svjestan da ne možeš naći istovjetnu lokaciju na planeti Zemlji nekoj lokaciji iz serijala Pjesme leda i vatre. Nalaziš lokacije koje sliče lokacijama iz knjiga. Zato i jest Dubrovnik izabran kao Kraljev Grudobran, a i neke druge lokacije mogu se naći u Hrvatskoj ,zašto ne.
   Također to što su lokacije izabrane za sezonu 3. ne mora značiti da neke druge ne mogu biti izabrane za sezonu 4.
   Pogledaj još slike u linku kojeg je Andrija stavio. Neki su dvoci oronuli ali baš zato mogu dobro doći, ne mora biti ni dvorac može biti Sveti Ivan od Šterne – ladanjska vila (palača) Polesini. Dobro dođe za neke ruševine…
   Just sayin’…

 • Šumski predjel Prašnik je 250-300 godina stara sastojina hrasta lužnjaka (Quercus robur L.). Ostatak je slavonske prašume. Još 1929. godine isključen je iz redovnog gospodarenja šumom zbog svoje vrijednosti, a status posebnog rezervata šumske vegetacije dobiva 1965. godine rješenjem Republičkog zavoda za zaštitu prirode u Zagrebu.
  Ova tipična šuma slavonske ravnice se smjestila na 96 m nadmorske visine i ima površinu od 58 ha.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861