Gledanost: Game of Thrones drugu sezonu zatvorio rekordno – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost: Game of Thrones drugu sezonu zatvorio rekordno

Gledanost: Game of Thrones drugu sezonu zatvorio rekordno

Game of Thrones zaključio je drugu sezonu u stilu, a pritom ne mislimo (samo) na posljednju epizodu nazvanu “Valar Morghulis”. Gledanost je po prvi puta prekoračila brojku od četiri milijuna gledatelja u prvom emitiranju — točnije, 4.2 milijuna, što znači porast od 38% u odnosu na finale prve sezone.

Želite još impresivnih postotaka? Premijeru druge sezone gledalo je 74% više gledatelja od premijere serije u prvoj sezoni. Što se prosjeka čitave druge sezone tiče, kada se uračuna ukupna gledanost kroz reprize, OnDemand, DVR i HBO Go uslugu, brojka prelazi 10 milijuna gledatelja po epizodi.

Ipak, Game of Thrones još uvijek nije najgledanija HBO-ova serija. To je i dalje True Blood, koji je u krajem druge sezone dosegao brojku pet milijuna gledatelja (u prvom emitiranju) i tako nastavio kroz iduće dvije sezone.

Povrh toga, iako je konstantni rast gledanosti Igre prijestolja impresivan, rast popularnosti True Blooda je još strmiji — tek nekih 1.5 milijuna pretplatnika gledalo je prvu epizodu serije, do finala prve sezone ta brojka narasla je na 2.5 milijuna, a već početkom druge sezone stigla do 3.7 milijuna.

Za kraj, parodijski skeč iz Saturday Night Livea otprije mjesec i nešto. Amerika voli sise i nasilje podjednako kao i 13-godišnji klinci:

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861