FX je konačno službeno naručio Y: The Last Man – serijala.com
Trenutno čitaš
FX je konačno službeno naručio Y: The Last Man

FX je konačno službeno naručio Y: The Last Man

Dočekali smo i taj dan. FX je službeno naručio Y — adaptaciju hvaljenog Vertigovog stripa, “Y: The Last Man”. U studenom 2016. FX je odabrao Michaela Greena za showrunnera serije koja je tad postojala samo na papiru, a već dugi niz godina provlači se kroz pretprodukcijski pakao.

Deadline je prošle godine najavio kako je kabelska mreža na kojoj se emitiraju LegionThe AmericansFargoAtlanta i brojne druge uspješnice konačno, nakon više od tri godine, naručila pilot za Y: The Last Man. Aida Mashaka Croal (Jessica Jones, Turn) dobila je posao showrunnerice zajedno s već navedenim Greenom, a Melina Matsoukas (Insecure, Master of None) režirala je pilot epizodu.

Strip Bryana K. Vaughana i Pie Guerre jedan je od najboljih u zadnjih petnaestak godina, a priče o adaptaciji u drugi medij krenule su skoro kad i sami strip. Serija, pa film, pa franšiza filmova, pa opet serija – Y: The Last Man je prošao kroz sve od svoje premijere 2002.

Hollywood Reporter je 2016. potvrdio kako je posao showrunnera dobio Michael Green, poznat i kao scenarist na HeroesimaSmallvilleuEverwoodu, ali i čovjek koji je imao vrlo dobru 2017. – Green je scenarist posljednjeg filma o Jackmanovom Wolverineu, “Logan”, ali i sjajnom nastavku “Blade Runnera” – “Blade Runner 2049”.

Green je, prije nego li su on i njegov prijatelj Bryan Fuller dali pedale, bio jedna polovica showrunnerskog tima na Starzovim American Gods, a koliko dobro se može nositi s neobičnom, serijaliziranom dramom, pokazao je na odličnoj i kratkotrajnoj NBC-jevoj seriji, Kings.

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom.

Na “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

FX je adaptaciju naručio za 2020. Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland i Amber Tamblyn čine glumačku postave nadolazeće serije. Još barem jedanaest mjeseci. Čekamo još malo.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861