Dosjei X blizu televizijskog povratka sa Duchovnyjem i Anderson – serijala.com
Trenutno čitaš
Dosjei X blizu televizijskog povratka sa Duchovnyjem i Anderson

Dosjei X blizu televizijskog povratka sa Duchovnyjem i Anderson

Sve su glasnije priče da će The X-Files biti izvučen iz televizijskog naftalina, i to vrlo brzo. Fox je zainteresiran za “limitiranu seriju” u stilu lanjskog 24 ili ovogodišnjih NBC-jevih Heroesa, koja bi nastavila priču popularne, klasične, kultne serije iz devedesetih. David Duchovny i Gillian Anderson kao Mulder i Scully zainteresirani su za sudjelovanje u projektu koji ne bi imao nikakvog smisla bez njih.

Detalji se još peglaju, ali Foxovi čelnici iskazali su interes, glumci su iskazali interes i pregovori su definitivno u tijeku, a TVWise.co.uk sada piše da je dogovor vrlo blizu. Kraća sezona — priča se o šest do deset epizoda — uspjela bi se ugurati u rasporede glavnih glumaca, koji trenutno imaju angažmane u serijama The Fall, Hannibal i Aquarius, koje ne prelaze 10-ak epizoda godišnje.

Autor originala, Chris Carter, uključen je u povratnički projekt kao scenarist. Dugo je izbivao sa televizije, a nedavno je razvijao novu vlastitu seriju za Amazon, The After. Iako je prvotno bila naručena, Amazon je otkazao produkciju, a ni kritike pilot epizode nisu bile naročito sjajne.

Dosjei X, naravno, su bili dugogodišnja uspješna Foxova serija, vrlo popularna i kod nas, koja se u Americi emitirala petkom i nedjeljom. Serija je odradila devet sezona, izgubivši smisao u finišu kada su Duchovny i Anderson imali smanjene angažmane. Dala je i dvije spin-off serije, Millennium i The Lone Gunemen, daleko manje uspješne od originala; kao i dva filma. The X-Files: I Want to Believe, film iz 2008. godine, zadnje je izdanje franšize.

Pročitaj još

Ako se dogovor realizira, za očekivati je da će Fox seriju najaviti ovog svibnja, kada se održavaju redovite godišnje prezentacije programa za naredanu sezonu.

5 komentara
  • moja najdraža serija, neke najvažnije životne lekcije mi podarila, nadam se što većem broju sezona u budućnosti, sjećam se da je carter govorio kako ima materijala za još deset sezona te da je sadašnje vrijeme mnogo pogodnije tlo za x files zbog toga što ljudi radi financijske krize i mnogih drugih razloga ne vjeruju svojim vladama kao prije

    • Slažem se u potpunosti. Ima puno materijala za tu tematiku danas. Jedna od prvih serija koju sam pratio sve nastavke i bez sumnje bi to opet radio bez obzira koliko sezona naprave.

  • Ako se neku seriju isplati vratiti na tv onda je to ova. Mislim da je jedna od rijetkih gdje su svi akteri(barem ovi bitni) zainteresirani sa ponovni rad na tom projektu. S obzirom na tehnološka postignuća ali i činjenicu da je prošlo dosta godina mislim da bi ova serija danas mogla biti još uspješnija i kvalitetnija. Sretno im bilo.

  • Meni su uvik bile draze “Monster of the week” epizode nego cila prica sa alienima…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861