Recenzija: Fresh Off the Boat i Last Man on Earth su dvije odlične nove komedije – serijala.com
Trenutno čitaš
Recenzija: Fresh Off the Boat i Last Man on Earth su dvije odlične nove komedije

Recenzija: Fresh Off the Boat i Last Man on Earth su dvije odlične nove komedije

Kada je Fresh Off the Boat najavljen, imao sam ravno nula interesa pogledati seriju. Suprotno tome, bio sam oduševljen jednostavnim trailerom za Last Man on Earth, koji mi je bio jedan od dražih televizijskih trailera posljednjih godina, prikazujući koncept serije drugačiji od ičega na televiziji, sulud i gotovo neizvediv.

Nakon premijere, rekao bih da se radi o dvjema ponajboljim komedijama koje dolaze sa dvije od četiri najvećih američkih, broadcast mreža.

Fresh Off the Boat – netipična obitelj pretočena u univerzalnu obiteljsku komediju

Fresh Off the Boat je serija vrlo specifičnog, nimalo generalnog koncepta – serija o tajvanskim emigrantima u SAD-u, smještena u devedesete, sa pripadnicima azijske manjine kao glavnim likovima. Bazirana je na memoarima Eddieja Huanga, američkog kuhara tajvanskih roditelja, čija je fikcionalizirana verzija, jedanaestogodišnji klinac, glavni lik serije.

Ali ispod toga, serija, njen humor i likovi su univerzalni.

Sasvim obična obiteljska komedija. Bilo bi vrlo jednostavno (i nisko, i očekivano) za ovakvu seriju ismijavati i oslanjati se na azijske stereotipe i viceve. Da, naravno, ima i tog tematskog rasnog humora u svakoj epizodi, ali je vrlo simpatičan, nimalo uvredljiv, ni primitivan, ni jeftin.

fresh_off_the_boat

Obiteljske komedije su ABC-jev štih (Modern Family, The Middle, The Goldbergs, Black-ish, Suburgatory itd.), a Fresh Off the Boat je – meni – trenutno najbolja njihova komedija. Jedna od najboljih stvari koje ABC radi, odnosno njihov casting odjel, je izbor dječjih glumaca, a pogodili su ih i ovdje.

Glavni protagonist je, dakle, mladi Eddie Huang (Hudson Yang), koji sa svojom obitelji seli iz Washingtona u manji grad Orlando, na Floridi. Eddie je potpuno različit od onog što biste očekivali da azijatski klinac u Americi bude. Obožava Beastie Boyse i Wu-Tang Clan, oblači se i ponaša kao njegovi glazbeni uzori, no ispod toga krije se hrpa dječačke nesigurnosti koja je, opet, univerzalno primjenjiva na svačije djetinjstvo.

fresh_off_the_boat_1

Njegova majka (Constance Wu) je u okvirnim crtama tipična azijska “Tiger Mom”, često genijalno bezizražajna, stroga i pasivno-agresivna, nešto privrženija tradicionalnim vrijednostima, te bi to bi opet mogao biti lagan izvor jeftinog humora. Ali nije. S druge strane je Eddijev otac (Randall Park), kojeg ćete prepoznati kao Kim Jong-Una iz kontroverznog i razglabanog filma The Interview, koji je njena protuteža. Lovi “američki san” otvaranjem restorana te je donekle asimiliran – iako ne onoliko koliko misli – u zapadnjačku kulturu.

Osnovne crte serije su manje-više univerzalne i tipične, viđene u sličnim “bjelačkim” komedijama, a opet simpatično prožete specifičnim kutom gledanja. Ako hoćete, konceptom je seriji sličan Everybody Hates Chris, koji je također bio polu-autobiografska priča kroz dječji point of view.

Duhovita, srčana, simpatična, draga komedija u kojoj ćete vjerojatno moći pronaći i djelić svog djetinjstva, a odlična je i formirana u samom startu.

Fresh Off the Boat

 • Žanr: komedija
 • Premijera: 4. veljače
 • Autori: Eddie huang, Nahnatchka Khan
 • Glume: Randall Park, Constance Wu, Hudson Yang
 • Mreža: ABC

Ocjena: 80

Last Man on Earth – komedija jedinstvenog i suludog koncepta

S druge strane, pretpostavljam da se nećete toliko identificirati sa glavnim protagonistom Foxove komedije Last Man on Earth, u kojoj je Will Forte, je li, posljednji preostali čovjek na Zemlji, koji dane provodi pijan gledajući pornjavu, leži u bazenčiću napunjenom margaritom i sere u bazen jer u WC-u nema vode. Ako se možete identificirati s time, vjerojatno je to bio jedan dobar ljetni godišnji.

Last Man on Earth je također odličan, ali kako je nemoguće govoriti o seriji bez tapkanja oko spoilera, najbolje da ostanemo na tome, a vi preskočite ostatak teksta ako želite potpuno neinformirani ući u gledanje. Mada, ja ne vjerujem u spoilere u komedijama te milsim da u ovoj seriji nema potrebe za spoilerofobijom. Uostalom, ako bacite oko na Wiki stranicu serije, već ste si pokvarili neke twistove.

last_man_on_earth_1

Dakle, kao što kaže naslov, koncept ove komedije prilično je sulud, jedinstven i riskantan. Dugoročno održiv? Za sada – koga briga? Godina je 2020. i cijela ljudska populacija je izbrisana s lica Zemlje, osim našeg protagonista Phila Millera (Will Forte iz Saturday Night Livea). Prva polovica prve epizode djeluje kao jedan poduži skeč, komična fantazija o tome kako bi bilo ostati jedina osoba na 500 milijardi kilometara kvadratnih Zemljine površine.

I taj dio je urnebesan i odličan, ismijava tu ideju i mogućnosti koje se otvaraju kada kroz prozor bacite ljudske norme, društveno prihvaćene obrasce ponašanja, zakone i pravila. Kuda vodi beskrajna dosada i samoća, neograničena količina alkohola i um koji polako odlazi kvragu. Forte je sjajan u jednoj od najboljih humorističnih uloga na televiziji trenutno, ali opet, kad ga gledam s tom (umjetnom) bradom u prvim epizodama, mislim si — Garret Dillahunt bio bi još bolji.

last_man_on_earth_2

Engleski naslov (zasad) ne laže gledatelje zbog dvosmislenosti, dvoznačnosti riječi ‘Man’ iz naslova – čovjek ili muškarac, pravo značenje je zapravo ovo drugo. Jer, ispostavlja se u nastavku pilota, uz Fortea, drugu glavnu ulogu ima Kristen Schaal, pa je Phil Miller zapravo posljednji muškarac, ako već nije posljednji čovjek na Zemlji.

Nasuprot opuštenom, zajebantskom i neodgovornom Philu dolazi nametljiva, glasna i uporna Carol, koja je svoju karijeru izgradila na sličnim likovima, između ostalog i u The Daily Showu te posuđujući glas sličnoj Louise iz Bob’s Burgersa. I djeluje trunku napadno, kao stereotipni buzzkill koji ubija zabavu na svakom koraku. No, naredne epizode ipak malo više humaniziraju i simpatiziraju Schaalin lik, a oboje su ionako osobe sa svojim manama i nesavešenostima.

Kraj treće epizode dodaje još jedan twist na formulu, koji vam ipak neću spoilati, ali fino dodaje još jednu dimenziju humora u ionako vrlo duhovitu, interesantnu i zabavnu seriju. Meni možda trunku dražu od Fresh Off the Boat.

The Last Man on Earth

 • Žanr: komedija
 • Premijera: 1. ožujka
 • Autor: Will Forte
 • Glumi: Will Forte
 • Mreža: Fox

Ocjena: 85

https://www.youtube.com/watch?v=BwnQ-SbtJug

125 komentara
 • ako je vama Last Man on Earth odlična i uz to komedija onda stvarno nemate pravo pisati filmsku kritiku…možete li vec kad pišete glupe a ne realne preporuke navesti barem jedan komičan trenutak, situaciju ili karakternu duhovitost ove serije u iti jednom segmentu…tipično američko preseravanje..užas..užas užas , frustriran sam osobno ovom serijom jer je uništila tako dobru ideju od koje se stvarno moglo nešto orginalno smiješno napraviti..ne kažem da možda i uspiju ali za sada atributi poput odlična i komedija ne stoje, pa jeste li vi uopče pogledali prve 3 epizode???

  • Od svih glupih komentara na siteu kroz godine, ovo je jedan od najretardiranijih i najradije bih ti zabranio komentirati, ali dobre sam volje i nasmijao si me.

   • a stvarno volite primati kritiku kao što je volite davati..nema što…o seriji niste napisali ama baš ništa osim glupog osvrta o glumcima, gledao seriju i stvarno ako vam je ona smiješna komedija drugi put napišite nešto o Oprah show jer izgleda da je to ta razina…članak-užas nula

    • To je druga stvar, tekst je napisan na brzinu. Necu ga ni braniti. Potrosio sam valjda sat vremena na njega, cisto da bude nešto sadržaja i da se pokriju dvije dobre serije.

     Sad, ako se tebi serija ne sviđa, jebiga. Kaj ti ja mogu? Meni se dopada. Naci ce se jos netko. Je li smiješna? Pa, meni je prvih 15-20 minuta prve epizode bilo prilično duhovito. Al’ to je subjektivno.
     Kak si ti Oprah tu upleo, da mi je shvatiti…

     Evo, ako te tjesi, Dario ce biti kaznjen tako da cemo ga prisiliti da recenzira Fortitude ili Bloodline ili nešto.

    • Da postoji dislike, ti bi ih Roko dobio puno. Serija je odlična, napokon nešto novo, nešto smiješno i zabavno. Skoro svaka scena ove serije me nasmijala i pitanje je dali si ti pogledao prve 4 epizode ili samo bezveze hejtaš.

     • ok..očito se o ukusima ne raspravlja, ako 10 puta čuješ vic on ti jednostavno nije smiješan..ne znam zašto ali nije…očito je ovdje riječ o meni koji sam odrastao na dobrom britanskom i talijanskom humoru kojima je obilježena i najpopularnija američka scena barem po pitanju scenarista,i vas kojima je smiješno kad žena skida rajčice sa brade za koju se vidi da nije prava pucate u smijeh kao i kad se vjenčaju…stvarno zrelo i smiješno…

     • O čemu ti pričaš Roko?
      O britanskom humoru (kojega ja,btw,obožavam)….
      Zar se nismo smijali i važi za jednu od najboljih serija ikada Fawlty Towersu,seriji u kojoj su Basilu u trgovini prodali štakora umijesto hrčka a dolazi sanitarna….o kako dubokoumnooo…….iliti krađa satelitskog tanjura sa aerodroma kojega Del i Rodney stave na balkon pa privlače avione…koliko glup moraš biti za toooo???
      Jednostavno svakim komentarom postaješ sve manje zrel.
      Sjedni 1.

     • ti crve diraš u Fawlty Towers ili Mučke….pogledaj nagrade, pogledaj ljestvicu gledatelja pogledaj što su to klasici kojima se i danas klinci smiju i uživaju, pogledaj i amričke prave komedije iza kojih stoje jedni od najboljih komičara Europe ali očito si kljinjo koji je narastao na tome kad amerikanac prdne to je smiješno, ili piša u bazen i to je tvoja razina i nivo..ma nije mi stvarno svrha svađati se, pogotovo iza nicka ali daj odrati pa cemo nastviti raspravu kad shvatiš da britanski crnohumorni, talijanski neverbalni ili francusku situacijski humor i dalje nasmijavaju milijone bez obzira na godinu proizvodnje a američki forsirani ima samo jedan cilj niti zabavu, niti umjetnost nego samo profit…iako si crv za humor, preporuka pogledaj Shameless pa onda reci da ti je Last man “odlična komedija”

     • Hvala na preporuci ali nemam vremena…
      Ja gledam Žikinu dinastiju i Naše i vaše….
      Tamo srbin prdne,i smiješno je.
      Nemrem više,stari,ovo je too much malo….

     • Ok, američke komedije ne valjaju. :D
      Očito nisi gledao Parkse i Community….

 • tražio sam argumente???dakle može li samo u jednoj riječi se objasniti zašto je Las man on eart “odlična komedija” a što se tice zabrane, možete slobodno cenzurirati ali samo tražim objašnjenje?

  • Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ti možeš mrziti neku seriju jer ti se jednostavno ne sviđa priča, glumci ili bilo šta drugo. Meni se osobno serija sviđa zbog malog broja likova, svaki ima svoju osobnost i karakteristike. Mislim, ne bih sad predstavio seriju kao neku sa odličnom psihološkom analizom likova i sl., već kao seriju koja će vas i sa malim brojem likova nasmijati.

   • apsolutno se slažem, da svatko ima svoje mišljenje ali do sada ste pisali odlične komentare i članke i svaki put pogodili kao npr u članku o top 10 serija 2014 godine i na vaš savjet sam pogledao sve i stvarno su tim redom a onda naiđem na Last man on…. nasmijati? ma daj…glavni lik uopče nema karakteragledatelj uopče nema dojam da je on posljednji na zemlji,glavni glumac glumi na razini osnovne škole,dijalozi besmisleni i nekonstruktivni,uništavaju i ono malo maštovitosti kadra,pristup samoj ideji nula nad nulama…tipično američki…ponavljam ljut sam što se ovu seriju dugo čekalo i onda ovako uništiti ideju..katastrofa ali u pravu si sako ima pravo na svoje mišljenje (osim tebe jer do sada su preporuke kao i tekstovi bili odlični)

    • Stvarno ne znam što je tu nekome smiješno? Nisam se niti jednom nasmijao a glavni lik mi je poprilično antipatičan tako da to definitivno nije serija za mene..

  • Gledaj, nije stvar u zabrani komentiranja i cenzuri nečijeg mišljenja. Stvar je u tome da svoje mišljenje nisi baš izrazio i u tome da ja ne podnosim ovakve glupe napadačke komentare koji ne pridonose ničemu. Ti si se ovdje došao svađati. Kako da te itko ozbiljno shvati. Što znači tipično američko preseravanje? Frustriran si serijom, u redu. Slobodno objasni u više od četiri riječi.

   • nisam se došao svađati stvarno jer rado pratim vašu stranicu jer je odlična samo sam reagirao jer mislim da kao čitatelj imam pravo na to, evo mog savjeta maknite samo ono “odlična komedija” i sve 5. Isprike ako sam bio grup, bobrišite komentare, ali ima nas kojima je pun kufer “američkih fora” koje nisu na nivou HBO-a ili Showtimesa

    • Gle, mozemo raspravljati je li tekst dobar ili los, opisuje li dobro ili lose seriju i sve to. Nema problema, necu biti defanzivan oko toga.

     Ali ipak zadrzavam pravo da koristim pridjeve po volji.
     Your mileage may vary, naravno.

    • Najbolji komentar dosad: “evo mog savjeta maknite samo ono odlična komedija i sve 5”.
     Čovjek ima pravo napisat svoje mišljenje.
     Ako misliš da ova serija nije dobra napiši to s malo manjim tonom, a ne stvarat neku svađu bezveze

    • “Maknite ono odlična komedija i sve 5.”

     Je li moram ovo komentirati?

     “Isprike ako sam bio grup, bobrišite komentare, ali ima nas kojima je pun
     kufer “američkih fora” koje nisu na nivou HBO-a ili Showtimesa”

     Nećemo ništa brisati, ovo je sjajno.

  • “dakle može li samo u jednoj riječi se objasniti zašto je Las man on eart “odlična komedija”

   Hoćeš opis Last Man on Earth u jednoj riječi?
   Odličan!

   Heh.

   • ok povlačim se…ali cu biti malo oprezniji drugi put kad u naslovu pročitam “odlična komedija”,svaka čast za trud oko stranice tu nemam zamjerke…možda biste trebali i mene zaposliti oko recenzija, čisto da se može pročitati i drugo mišljenje ako opet budete najavljuvali “odlične komedije” poput Last mana..

 • Last man on Earth je pravo osviježenje ove proljetne sezone…..vrlo zabavna,opuštajuča i gledljiva serija koja nam jednu bizarnost (nestanak čovječanstva) prikazuje na običan i duhovit način….
  Muškarac je napaljen….pronalazi žensku osobu koja je preživjela virus…i umijesto hopa-cupa treba ga ubija svojim kokodakanjem…..iliti…..nakon vjenčanja i suludog sexa—pronalazi NJU…rajsku ljepoticu……..
  Jedina humoristička serija još od Parksa i Communitya čiju novu epizidu očekujem sa veseljem….
  Meni dovoljno.

 • daj šta napadate lika, ima pravo napisati svoje mišljenje kao i to da mu serija nije dobra, iskreno ni meni nije sjela premalo humora kako je najavljivana.

  • kad se nema argumente onda se ide komentirati lazni nick..jadno uzivaj u “odličnoj komediji”

 • Ne znam za Last Man on Earth, ali ovaj comment section je čista komedija.

  10 out of 10, would laugh again!

  • admin. uspjeli smo ipak napraviti “odličnu komediju” vidiš da me ne moraš blokirati ima smisala da od “odlične komedije” koja to nije napravimo isto…nego volio bi čuti što drugi ljudi kažu o ovoj seriji..čekam baš me zanima jel moje društvo jedino u krivu ali iskreno…

    • eto ja sam u biti Last man.. pa eto uz alkohol dolazim zezat ovdje vas, zašto je tako teško prihvatiti kritiku da članak je katastrofa i to je to…pa nije prvi puta da sam i ja pogriješio pa priznao, čemu se braniti a ne pružiti argumente zašto nemam pravo,nego ici na osobnu razinu kad nemaš argumente, ajmo radije o seriji,dokaži zašto je dobra ali argumentirano a ne kao derište: odlična je i to je to….pa zar nisu komentari za raspravu argumentiranu a ne prepucavanje

     • Evo, samo malo da nadjem zute formule, instaliram MathLab i skoknem do Wolfram Alphe, pa cu ti navesti poucak, izvesti formulu, napisati dokaz i nacrtati graf funkcije.

     • to ti je vrhunac komunikacije…daj možeš bolje, pozivam te da objasniš najednostavnije zašto ti je serija dobra, zar to nije cilj ovog dijaloga?

     • nemam vremena studiram komunikacije…i kritiku ali bi i ustvari mogao pa ce me opet blokirati kao i jutros kad sam odgovarao na komentare…

     • kad sam se jučer ponudio rečeno mi je..da ne bi moju recenziju, hvala ko da jesi a več sami naveo razloge prije zašto serija ne valja (opet se ide na osobnu razinu i sarkazam hmmm.ok prihvačam)

     • nisam u Hrv. ali istina nije mi opravdanje, ok vidiš kako ja priznam kad je netko u pravu..

   • napiši još koji “dobar tekst” o Last manu i uvjeravam te oboriti će se rekord jer nas ima koji ipak gledamo serije a imamo i nešto malo mozga za ocijeniti što je smeće ili “odlična komedija” od neceg što valja

  • Ne znam. Pauzirali smo jer nije imalo smisla raditi tijekom premijernih tjedana jeseni. Kasnije… Lijenost, vrijeme, inercija. Mozda bi mogli nastaviti.

 • Ajmo izvući zaključke. Dakle posao kritičara se obavlja prema slijedećim postulatima:

  1. Kritičar mora biti isključivo objektivan te bilo koji oblik subjektivnosti bit će kažnjen neartikuliranim i obično nepisminenim napadima internet pravednika i trolova.

  2. Kritičar mora podilaziti većini – dakle mora dobro istražiti koje, u našem slučaju, su serije (ne) popularne te prilagoditi kritiku da zadovolji većinu. Svaka individualna misao , kao i subjektivnost, bit će kažnjena neartikuliranim i obično nepisminenim napadima internet pravednika i trolova.

  3. Kritičar mora koristiti ”moderan” pravopis u skladu sa vremenom (stručno nazvan sms/email pravopis) koji ima samo jedno pravilo – kada napišeš sve što si misilio ,tekst mora biti u obliku kvadrata (stručno nazvan tetris oblik) – naravno svaki pokušaj pisanja po pravom pravopisu bit će kažnjen neartikuliranim i obično nepisminenim napadima internet pravednika i trolova.
  Ova 3 postulata su osnova svakog dobrog kritičarskog osvrta te se mogu detaljno proučiti na http://www.odjebirokoširoko.com

 • Vau!!! Članovi serijale, otvorite šampanjac jer ste očito postali relevantni u svijetu serija budući da ste i Vi dobili prvog “Guest” trola na site-u. Naime, TV by the numbers i ostali slični site-ovi ih maju po desetak:)))

 • Upravo pogledao prvu (ili prve dvije, jel…) epizodu Last Man on Earth i za sad je dojam: “thank you, lord, thank you Jesus”! Izgleda mi skroz dobro, čak i bolje od očekivanja (koja sam, istina, bazirao na također odličnom traileru i recenziji(ci) iz teksta iznad) i samo se nadam da zadržava kvalitetu i u slijedećim epizodama.
  Možda zbog toga jer postajem stari cinični prdonja, ali u zadnje vrijeme ne nalazim previše novih humorističnih serija koje mi izmame više od par smješaka – ova me skroz dobro nasmijala.
  Having said that, moram provjeriti još nekoliko novih humorističkih spominjanih na serijali – znam da ste se “kleli” u njihov potencijal…
  Anyway, hvala na preporuci ove.

  Fresh off… nisam stigao pogledati još…

 • Serijala:
  5% vijesti o serijama
  95% vrijedjanje i ismijavanje svih koji se ne slazu s autorima, “smjesni” gifovi kojima inteligentni vlasnici stranice spustaju i ismijavaju glupe korisnike, i brisanje komentara u kojima ih netko procita i uzvrati im istom mjerom, jer ne mogu smisliti nista pametnije

  Ja ne kuzim zasto jos itko dolazi na ovu stranicu i pogotovo u komentare, ja dodjem tu i tamo tek tolko da vidim jel ima sto zanimljivo u svijetu serija, ali vise nista ne pisem u komentare, evo danas mi se malo omaklo pa me odmah andrea andrassy kreso ismijao svojim inteligentnim gifom, a kad sam mu uzvratio, onda mi je kim jong kreso obrisao post jer ocito nije imao prigodan gif (ps da se razumijemo, nisam bio bezobrazan, vrijedjao ili tako nesto, nego sam mu samo odgovorio u njegovom stilu)

  Keep up the good work

  • Jebiga, bez moderiranih komentara dobiješ thread kao ovaj ili Index.hr, net.hr i ostali portali.
   Tako da, jasno da brišem komentare koji su spam, trolanje, provokacije ili generalno ne pridonose ničemu.
   Tvoj “nobody cares” komentar na onu recenziju spada pod sve navedeno, a ne pod “ne slaganje sa autorima”.

   Srećom, vidi se i po ovom threadu, većina ljudi je civilizirana i ovdje su jer vole serije, a ne zato da dođu trošiti vrijeme na pizdarije.

   • Slazem se da moj nobody cares komentar nije posebno kvalitetan i ne pridonosi nicemu i moze se okarakterizirati kao trolanje i ustvari ne bih imao nista protiv da si njega obrisao. Ono smo me zasmetalo je da si ostavio njega i svoj gif (koji je isto spam), ali si obrisao moj drugi komentar, tako da ispada da si ti pametam i spustio si mi, a ja papak sam ostao posran i nisam imao nista za reci vise. Mislim, nije mi ni to posebno bitno buduci da i tak ne dolazim precesto tu, al mi je svejedno bilo malo glupo s tvoje strane.

    A prestao sam dolaziti, kao sto sam i rekao, bas zato jer ste vi autori dosta bezobrazni u komentarima (ne mislim na tvoj gif, to je bilo ok), al dosta cesto znate popljuvati ljude koji se ne slazu s vama i to na dosta djetinjast/bezobrazan nacin. Nisam bas detaljno citao ovaj thread, ali cini mi se da se nesto slicno desava i ovdje.

    Ovo shvati kao konstruktivnu kritiku, mislim da s ovakvim stavom samo tjerate ljude. A i cini mi se da je nekad bilo puno vise komentara na vijesti, sad rijetko koja predje 10 komentara, osim ovakvih gdje se razvije flame war

    • Ja nemam nista protiv ako otjeram ljude koji ce doci i posrati se na kolegin tekst i onda se pozivati na neke cenzure, plakati da su pod sjevernokorejskom čizmom kad ih se moderira i pritom vrijeđati.
     Dapače, moji cinični, djetinjasti i bezobrazni komentari su cilj toga.

     Nitko nikad ovdje nije bio ismijavan samo zato jer se ne slaže s nama. Nikad. Ako je to neslaganje izrazio na iole civiliziran način.
     Radije ću vidjeti tri normalna komentara na neku vijest, nego 15 onakvih kakvi su započeli ovaj thread. Ne ganjamo posjećenost, niti druge brojke.

     • …plakati da su pod sjevernokorejskom čizmom kad ih se moderira i pritom vrijeđati….

      Ovo se odnosi na mene? Gdje sam tocno vrijedjao danas?

      Sta se tice prvih 15 postova u ovom threadu, procitao sam samo prvi i ne kuzim u cemu je problem? Ok, rekao je da nemate pravo pisati filmsku kritiku, ali imo to nije nista strasno. Osim toga je cist ok post, nema vrijedjanja i psovanja, cak je i kolko tolko argumentirao zasto mu se ne svidja. Definitivno ne spada u kategoriju “posrao se na kolegin text”.
      Mislim, na internetu smo, ima 700 puta gorih i neargumentiranijih postova i trolova. Ovaj thread cak i ne spada u trolanje (barem prvi post), nego netko tko se ne slaze s vama, ali je to mozda izrazio na nacin koji se vama ne svidja. Iako, ponavljam, u internetskim okvirima nije napisao nista strasno.

      I trece, ne morate ganjati posjecenost, al koja je poanta pisanja ako nitko nece citati ili komentirati

      I jos nesto sto me smeta, dobio sam dojam u zadnje vrijeme da se ne ukljucujete bas previse u threadove s konstruktivnim komentarima, nego uglavnom ili da spustite nekom trolu (ili nekom tko se ne slaze s vama) ili u ovakve flame warove

      btw, jel sam bio toliko daleko od istine s “nobody cares”? thread o prvoj epizodi ima 4 komentara (od toga dva autorova), a ovaj drugi nasa dva i jos onaj jedan da je bolje od crno-bijelog svijeta. Ok, mogao sam napisati “ova serija ne spada pod moje interese i imam dojam da ne spada ni pod interese sireg pucanstva”, ali nisam u klubu knjizevnika nego na internetu, pa sam se odlucio za prikladniju varijantu, “nobody cares”

     • Iako, ponavljam, u internetskim okvirima nije napisao nista strasno.

      Internetski okviri za komentiranje su govno. Komentari na svakom većem portalu su dno civilizacije. To mi nije neki orjentir.
      Bi li tako komunicirao s osobom koju sretneš na cesti? Meni je komentar s kojim je krenula ova lavina dreka ispod neke granice normalne komunikacije.
      Bi li nekog sugovornika na cesti nazivao Kim Jongom? Kakvu reakciju bi ocekivao?
      To sto si anoniman, ne znaci da moras biti šupak. Tu je linija.

      btw, jel sam bio toliko daleko od istine s “nobody cares”?

      I sto onda? Autor ce procijeniti vrijedi li se truditi, zeli li pisati nesto sto ce malen broj ljudi procitati. Ljudi pisu blogove koje cita deset ljudi. Trebaju li automatski odustati zbog toga?
      Ne.
      Uostalom, pročitaj disclaimer na kraju tog teksta.

     • Govno ili ne, na internetu smo. Komentari i poneki trol na serijali su cist ok u usporedbi s drugim portalima.
      Ne bih tako pricao s nekim na cesti, ali vrlo tesko bih s nekim nepoznatim na cesti dosao u situaciju da ga nazovem Kim Jongom. Frenda bih, i ocekivao bih smijeh jer je dobra fora. I da meni netko to kaze, ovisi o kontekstu, ali vrlo vjerojatno bi mi bilo smjesno
      I ako vas tolko smeta sve to, zasto se spustate na tu razinu? Jel bi ti nekom na ulici zalupio vrata pred nosom (tvoj gif meni). Ali ponovo kazem, nije mi zasmetao gif nego brisanje postova poslije. Ili ovaj djevojkin gif s pokazivanjem srednjih prsti. Stvarno pristojno, nema sta

      I da se jos jednom vratim na ovaj thread, mogli ste izabrati the high road, izignorirati ga ili pristojno napisati “imas pravo na svoje misljenje, a nase misljenje je drukcije” i izbjeci sve ovo. Ali ne, Dario je napisao, citiram “Od svih glupih komentara na siteu kroz godine, ovo je jedan od
      najretardiranijih i najradije bih ti zabranio komentirati, ali dobre sam
      volje i nasmijao si me.”
      Taj komentar je bezobrazniji od prvog komentara.
      A i daj pogledaj ostale Rokove komentare. Vise puta kaze da mu je stranica super i hvali vas, ali da mu je samo ova serija sranje
      Vi ste vise krivi za ovaj flame war od njega

     • Al tip je drugom tipu (valjda) rekao “ti crve”. Pa može li bolje od toga :D

     • evo mene opet..vidim da sam napravio nešto što nisam htio a izazvao sam dakle 1.ne sviđa mi se serija Last man.. kao ni recenzija jer mislim da je prenapuhano i površno nazvati je “odličnom komedijom (u afektu sam bio malo preoštar jer sam na ovoj stranici navikao na odlične preporuke i recenzije a onda odjednom sam dobio dojam da je članak formalno napravljen samo da se nešto preporuči bezveze..ispuni stranica, ali opet pretjerao sam u prvom komentaru jer nemam pravo nazvati ga glupim to je nečiji rad makar na takvoj razini)
      2. kada sam očekivao da ce me netko argumentima početi ispravljati i dokazivati da je serija dobra i da je nismo dobro skužili, dobio sam napad hrpe osobnih obračuna pa i onaj o istoj IP adresi, što je istina jer nas ima tu koji studiramo istu stvar, pratimo i komentiramo ovu stranicu redovito kao i recenzije ( u Hrvatskoj trenutno u web izdanju nema bolje stranice, ne govorim o pisanim izdanjima)
      3. nije lijepo nazvati članak glupim iako sam to pokušao demantirati ali nije u redu od autora da moj komentar naziva najret…jer mislim da ako on to javno objavljuje ja isto tako imam pravo kritizirati kao i moje kolege..dakle nema osobne razine nego profesionalna
      4.još uvijek nisam dobio ono što sam htio..a još jednom ponavljam nije mi cilj provocirati,svađati se i na uvrede uzvračeti istima nego samo jedna stvar TRAŽITI OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE DRUGIMA OVA SERIJA DOBRA A MENI NIJE?ako ovo zaista vodi destrukciji, stvarno odustajem ja i moj frend koji je stao u moju obranu (fake Ivan) i neču više komentirati i sve u redu jer ponavljam nije mi cilj trolanje, thread itd…
      5 hvala bezimenom na objektivnosti (nadam se da ga necete optužiti da je sa iste IP adrese i da je jedan od mojih altera jer to nije bilo točno i u redu sa vaše strane ako treba i pismeno cu dokazati to. hvala ime, trol na objekciji stvari
      6.nick djevojka je jako bezobrazna, možda i najgora od svih jer nema uopće stava zalijepila se ulizivacki za komentare niti je konstruktivna niti sadržajna, pa njene komentare mogu shvatiti samo provokativno i neinteligentno trolanje (crv je receno metaforicki, pogledaj kontekst, po meni se čak ni lik nije naljutio jer zna da to nisam njemu uputio u nekom smislu vrijeđanja nego reakcije, preporučujem “djevojki” gledajuci njene komentare da ne provocira)
      7. ONO NAJVAZNIJE pa daj jeli netko jos gledao ovu seriju jel mi moze reci zato mu je ok i sto je tu smjesno?koji elementi komedije čine ovu komediju komedijom (daj prestanimo sa osobnom razinom ajmo o seriji jer je samo to cilj ovoga tu)

     • Frende, pricamo o serijama.
      Ljudi zakone tumače na osamnaest načina, kamoli zabavnu industriju. Ljudi vole različite stvari. Meni je bilo smiješno kad si je tip složio bazencic sa margaritom i cijeli dan lezao u njemu. To bi ja napravio. Eto, to mi je bilo smiješno.
      Pozivaš se na to što sam seriju prozvao odličnom i tražiš argumente za to. Tebi nije odlicna, meni je*. To je to. Je, površno je reći da je serija odlična. Ali onda ima par rečenica obrazloženja ispod naslova! Koje argumente želiš od mene, pobogu? Nije ovo parlaonica, nema točnog odgovora da debatiramo tko je u pravu.

      *zadnja epizoda je dosta iffy i laagano se izlizao taj vic sa zgodnom plavusom.

     • ok kužim, po tebi Krešo zar se ideja nije mogla bolje iskoristiti u kategorijama humora?Recimo u ne snalaženju sa situacijama i stvarima oko čovjeka koji je ostao sam na svijetu?u interakciji (razgovoru sa Bogom)sjeti se samo na trenutak filma I m legend,iako je drugi žanr pa svaka sekcenca svaki kadar je napet osmišljen iako imamo jednog lika i njegova psa a ista teme..molim te pogledaj glavnog glumca(izgled-loše kopirana fora iz Mamurluka)osobine glavnog glumca..prestrašno

     • pogledaj kako si odlično napravio ovo:
      Recenzija: Better Call Saul nije Breaking Bad, i to je super
      genijalni naslov, genilana recenzija i genijalna serija, u jednu večer pogledao sve i sad čekam nove, a kad mi se nešto ne sviđa imam pravo to reči bez da me se napada

     • Hoćeš reći da su kritike i članci dobri kad se s njima slažeš, ali inače ne?

     • iskreno mislim da mogu sa svima ovdje nastaviti komunikaciju, ali sa tobom ne (pročitao sam sve tvoje komentare) nemoj se naljutiti ali mislim da je bespotrebno sa tobom diskutirati osim ako nije rijec o seriji

     • January Jones izgleda razočaravajuće obično kad nije u odjeći Betty Draper, a i malo se ta njena pojava brzo istroši, zar ne?

     • Komentiram epizode 4-5 Last Man on Eartha, u kojima je J. Jones. :(

     • Vidi, opet meni odgovaraš, a komentar upućuješ nekom drugom. Isto kao i tamo gore, valjda nisi skužio. Mislim da me nisi shvatio jer te zaista ne provociram, većinu komentara se tebi ni ne obraćam, a samo mi je sve ovo smiješno. Kad si po peti put počeo o tome kako je tekst aljkav, samo sam još jednom ponovila Krešin odgovor (jer ga valjda prvi put nisi vidio, ne znam ja.) A onda kad si mi odgovorio s 3 accounta, tek sam se onda počela zabavljati. Ali hej, ne možeš od nekoga komu su dijakritici i deklinacija strani pojam očekivati neki razuman stav valjda. Predrasude. Gif.

     • OVO JE NEŠTO NAJBOLJE IKAD BOŽE POŠALJI NAM JOŠ ROKA ROKIĆA I IVANA IVANIĆA ONI SU BUDUĆNOSTI OVE ZEMLJE I OVOG SAJTA! ovo su tvoje rijeci iako sam nepismen za hrvatski jer ne zivim u Hrv. ne znaci da ne razumijem sarkazam i ulizivanje na štetu drugoga…predrasude… mislim da su istinite jer ako si ti konstruktivna ovdje onda sam ja zaista throl

     • To se, stari moj, zove hiperbolični sarkazam, a koristi se da bi se pojačao željeni efekt, u ovom slučaju sprdanja, ne direktno s tobom, nego trolovima općenito. Ja volim trolove i mislim da nam ih treba što više. A moj komentar koji si citirao nije bio odgovor na tvoju izjavu, već na Krešin komentar, te mu je smisao bio frendovsko cimanje laktom i upiranjem prsta u smiješnu situaciju. Nisam ni mislila da sam konstruktivna u svom smijanju, niti mi je to bio cilj. :(

     • I to je to! Stotka!
      Hvala svima na sudjelovanju. Gotovo je, pobjednika nema, svi smo izgubili. I’m out.

     • Moj komentar je bezobrazniji od prvog komentara. Ja sam ustvari započeo frku. Što ćemo sad.

     • Imam sad neku potrebu obrazložiti svoj komentar i sve nakon toga. Zapravo nemam potrebu, ali komentator iznad je dobro uočio gdje je sve ovo započelo, a započelo je nakon što sam pročitao prvi komentar i odlučio reagirati.

      Nisam se uvrijedio nakon toga što je čovjek napisao da nemamo pravo pisati filmsku kritiku. To me uopće nije zasmetalo. Ono što me zasmetalo je sljedeće:

      “ako je vama Last Man odlična i to komedija…”

      Prva stvar, nismo mi kategorizirali seriju kao komediju. Druga stvar, epitet odlična je stvar kolege koji je gledao, pisao i dao svoj sud. Dakle – da. Čovjeku koji je pisao je odlična. Njemu osobno. NJEMU. Ne i tebi. Ponavljam – NE I TEBI ili bilo kome drugome.

      “možete li vec kad pišete glupe a ne realne preporuke”

      Ovaj dio komentara. Što je to. Kakva je to rečenica?

      “pa jeste li vi uopče pogledali prve 3 epizode???”

      Ne, pišemo na temelju imdb sažetka.

     • Ne Dario uopce o tome nije riječ, napisao si u naslovu “odlična komedija” to i ponovio u tekstu a nigdje naveo zašto je odličlna? Mišliš da je recenzija navesti gdje je tko glumio do sada, napisati jednu karakternu osobinu i onda tri rečenice teksta .. i to je kao tvoj argument za odlična komedija:pa daj odi malo na ove stranice:http://www.metacritic.com/tv/the-last-man-on-earth, pogledaj kako se to radi pa usporedi sa svojim “odličnim člankom” toliko o tvojoj autokritičnosti…i argumentima

     • *facepalm*
      Dario nije pisao tekst.
      Nitko nije članak zvao odličnim.
      Ja sam bio “autokritičan” (mislim da to nije riječ) što se članka tiče.

      …godpleasemakethisstop.

 • WTF. 114 komentara? Toliko pažnje posveceno nekom debilu koji trolla….a kad sam ja prije to radio odmah bi me banali -.-

  • tata ti je debil jer te debilno odgojio..gdje su admin sna ovom komentaru..a znaju skociti kad se nekome ne sviđa njihova recenzija?

   • hahaha ako nista potvrdio si moj komentar – DEBILU.

    Ako ce mene bannat onda ce i tebe radi istog razloga ;)

    Samo sto sam ja gost pa me boli kurac, a ti ovdje dolazis danima plazis po ovom clanku……

 • Krešo, ja se sad bojin napisat neku novu recenziju. Već san ionako presubjektivan pa san živući sprd ekipi s Repulzija, a šta ako fulan ubost pozitivan/negativan dojam pa me ovako razapnu cijenjeni komentatori (i njihove virtualne multiple ličnosti)? Ja ne znan bi li moje krhko srce to izdržalo.

 • Odavno nisam čitao zanimljiviji popis komentara. Osim što ste Roka pocijepali, ili Ivana (to kralju) ili o kojem god da je alter egu riječ, moram reći vrlo lijep dikurs ;-) Hvala vam

 • Duri sad vidim koliko stvarno brada pravi covjeka, bez brada Forte me podseca na Roger Federer ama bas mnogo i bas mi se svigja sto Fox emituje 2 epizode back to back svaku nedelji

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861