Blic recenzija: Teen Wolf (Pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Teen Wolf (Pilot)

Blic recenzija: Teen Wolf (Pilot)

Nakon vampira, vještica, zombija, na  ekran nam dolaze i vukodlaci. Glavni trash ovoga ljeta je tu. MTV se opet okušava sa serijama, ovoga puta u obliku serije na ekran donose remake filma Teen Wolf iz 1985. godine, u kojemu je glavnu ulogu imao Michael J.Fox (Spin City, filmska trilogija Back to the Future). Radnja serije prati Scotta McCalla (Tyler Posey) kojega ugrize vukodlak i – naravno – zbog ugriza Scott počne osjećati neobjašnjive promjene na sebi. Ostali likovi koji se pojavljuju u pilotu su: Scottov geek prijatelj Stiles (Dylan O’Brien) i zgodna cura Allison (Crystal Reed), te naravno, izvorni vukodlak Derek Hale (Tyler Hoechlin).

Crystal Reed, Tyler Posey (Allison i Scott; Teen Wolf, MTV)
Crystal Reed, Tyler Posey (Allison i Scott; Teen Wolf, MTV)

Dobro

Kemija između Scotta i Allison. I… To je to.

Loše

Budući da je ovdje poduža lista, osvrnut ću se samo na bitne loše elemente. Pilot obiluje razgolićenim torzom glavnog glumca Tylera Poseya, kao i prevelikim brojem ubitačnih slow motion scena. Radnja bezbroj puta djeluje neuvjerljivo i prozirno, bez obzira na ne toliko lošu glumu. U prvom redu izgleda reciklirano, imate osjećaj da ste ovo već sto puta vidjeli, bez obzira što se radi o novoj seriji i remakeu. I tako zapravo izgleda cijeli pilot, nemoguće mu je pristupiti ozbiljno.

Zaključak

Koliki god trash ili “grešno zadovoljstvo” bila ova serija, će zasigurno imati svoju publiku, a gotovo sam siguran da veći dio čitatelja Serijale to neće biti. Jasno je u pilotu da MTV cilja na tinejdžersku publiku (ciljana publika je 12-24 godine), što neki od nas očito nisu. Žanr ovom serijom nije ništa posebno dobio, osim prebacivanja pozornosti sa vampira na vukodlake. No ako se možda pitate, The Vamire Diaries je bolja serija, i k tome ozbiljnija, iako u samom fokusu nisu vukodlaci. Sredine ovdje nema, ili ćete kao potajni obožavatelj teen žanra i vukodlaka biti zadovoljni pilotom i odmah prihvatiti seriju, ili ćete se kajati cijelo ljeto što ste uopće pogledali pilot. Budući da se radi o seriji koju ili ćete voljeti ili mrziti, ja ocjenu neću dati, a vama je da prosudite. Odlučite li se ipak pogledati pilot, nemojte reći da niste upozoreni.

18 komentara
  • ma, i meni nije toliko loše. al ono, realno gledajući, i po elementima, ovo se moglo bolje napraviti…..

 • ma ne znam.sto je to sci-fi trash,ak u njemu nema vampira?ili ce oni doci u 2.sezoni kao glavni negativci:)

   • Ma neće bit druge sezone, ako ćemo gledat gledanost.

    MTV forsira te idiotizme od igranih serija i svaka od njih je maestralno propala. Mislim, kad se samo sjetim onih Skinsa.

    • je, je. iako su imali dobar lead-in za premijeru, nisu im abš neke brojke koliko sam vidio.

 • Realno teenage trash, ali je mnogo bolje no sto sam ocekivao.
  Samo mi nije jasno cega je ovo remake. Jedine dodirne tacke sa filmom iz ’85, u kome je igrao Michael J. Fox, je sto su glavni akteri vukodlaci-sportisti.
  Ja cu da odgledam i trecu epizodu :)

  • ja nisam imao neka pretjerana očekivanja, tako da….
   a reboot/remake ista stvar, mislim da ni oni ma mtv-u ne znaju.

 • Jer bude ta serija na našoj televiziji ili se moramo i dalje snalazit i cekat dok izlazi u Americi , pogledao sam 3 Epizode i mislim da nije losa serija :D

  Nadam se samo da bude kod nas na televiziji !!!

 • Totalno promašena recenzija, doduše nakon samo pogledanog pilota, ne može se vidjeti i osjetiti prava srž serije.
  Rađeno za gay i žensku publiku, ima tu i tamo nekih sisa; no ono što je glavno – humor je savršen. Serija zna što je i ne shvaća se ozbiljno. Zgodni ljudi, čak mogu i glumiti, nakon 6. ep prve eszone postaje zastrašujuće dobro.
  Micika approves!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861