American Gods: Jesse Alexander zaposlen kao showrunner druge sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
American Gods: Jesse Alexander zaposlen kao showrunner druge sezone

American Gods: Jesse Alexander zaposlen kao showrunner druge sezone

Turbulentna vremena su iza Starzove adaptacije Gaimanovih American Gods. Nakon prve sezone problemi su se gomilali kao javni dug Republike Hrvatske za vrijeme recesije. Starz se našao u problemima zbog neslaganja showrunnera Bryana Fullera i Michaela Greena i producentske kuće, Freemantle Media.

Izvori za Deadline govore kako su Fuller i Green bili rastrošni već za vrijeme prve sezone i da se deset epizoda prve sezone smanjilo na osam koje smo dobili jer su Fuller i Green prekardašili budžet za trideset milijuna dolara i da su na posljednjih nekoliko epizoda radili kao doktor Frankenstein na svojem čudovištu. Nakon što su napisali prvih šest epizoda naredne sezone tražili su još novca od Freemantlea koji im je rekao da se snađu s već dobivenim sredstvima. American Gods je imao budžet od devet milijuna dolara za svaku od deset epizoda druge sezone serije.

Neil Gaiman – opet navodno – nije bio sretan sa smjerom u kojem su krenuli bivši showrunneri i da je to također utjecalo na njihov “sporazumni odlazak”. Nakon njih, odlazak je potvrdila i Gillian Anderson, a Kristin Chenoweth nije sigurna hoće li se vratiti nakon Fullerovog odlaska.

Posao novog showrunnera serije dobio je Jesse Alexander, objavio je Chris Albrecht, šef Starza. Alexander je radio s Fullerom na Hannibalu, a njegov CV uključuje Lost, Heroes, Alias i Star Trek: Discovery. Nova sezona American Godsa trebala se početi emitirati u siječnju 2019., ali Alexander i Albrecht su objavili kako će i ona kasniti neko neodređeno vrijeme jer su odlučili baciti u smeće već šest dovršenih Fullerovih i Greenovih scenarija i krenuti ispočetka.

Pauza između dviju sezona Godsa bit će duga oko dvije godine.

 

Neil Gaiman, Jesse Alexnader i knjiga s puno post-it papirića, Freemantle Media.
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861