American Gods: Bryan Fuller i Michael Green dali otkaze nakon obnove serije za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
American Gods: Bryan Fuller i Michael Green dali otkaze nakon obnove serije za drugu sezonu

American Gods: Bryan Fuller i Michael Green dali otkaze nakon obnove serije za drugu sezonu

Neočekivana vijest sinoć je odjeknula američkim medijima. Bryan Fuller i Michael Green, tvorci i izvršni producenti na Starzovoj seriji American Gods – dali su otkaze. Izvori za Variety tvrde da je došlo do natezanja za povećanje budžeta na drugoj sezoni, ali Freemantle Media ipak nije pristao dati još novca – što je bila kap koja je prelila čašu za Fullera i Greena.

American Gods je imao osiguran budžet oko 10 milijuna dolara po epizodi u drugoj sezoni, ali to očito nije bilo dovoljno za dvojicu showrunnera. Starz se nije još oglasio oko moguće zamjene, a isti izvori potvrdili su da je pola sezone već napisano. Hoće li se American Gods nastaviti ili neće ostaje visjeti u zraku, ali vjerujemo kako ćemo dobiti nove informacije u narednim danima. Neil Gaiman je potvrdio kako će Starz nastaviti American Gods bez Fullera i Greena.

Ovo je drugi put u godinu dana da je Bryan Fuller napustio radno mjesto. Prošle godine Fuller je otišao sa CBS-a i mjesta showrunnera novog Star Treka.

Gaimanov roman metaforički piše o sukobu dvaju skupina američkih bogova, onih starih poput monoteističkih, grčkih i nordijskih, koje su doseljenici doveli za sobom, te novih bogova, koji odražavaju opsesiju tehnologijom, slavnima, medijima te drogom. Otkriva ih glavni protagonist Shadow (Ricky Whittle), koji nakon izlaska iz zatvora prihvaća posao misterioznog Mr. Wednesdaya (Ian McShane) te pritom putuje Amerikom, susrećući spomenute bogove.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861