Amazon je naručio adaptaciju Jordanovog The Wheel of Time – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon je naručio adaptaciju Jordanovog The Wheel of Time

Amazon je naručio adaptaciju Jordanovog The Wheel of Time

Uros Sljivic
https://www.serijala.com/fantastika/u-iznenadujucem-potezu-the-wheel-of-time-dobio-showrunnera/

Više od godinu dana nakon što su se Sony i Red Eagle Entertainment dogovorili za showrunnera serija, Rafea Judkinsa (SHIELD, Hemlock Grove, Chuck) — adaptacija Jordanovog fantasy serijala sletila ja na Amazon. Jennifer Salke, šefica Amazon Studiosa, objavila je u priopćenju za medije da će se serijal ekranizirati za njihovu streaming platformu.

Serijal broji četrnaest knjiga, a sam autor ga nije uspio dovršiti za svog života — već ga je završio Brandon Sanderson prema Jordanovim uputama. The Wheel of Time je jedna od najpopularnijih književnih franšiza koja broji više od 90 milijuna prodanih knjiga.

Priča prati Moiraine Damodred, pripadnicu tajnovite organizacije Aes Sedai, koja se upušta u opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena. Moiraine vjeruje da bi netko od njezinih suputnika mogao biti reinkarnacija nevjerojatno snažnog pojedinca za kojeg ili koju proročanstva kažu da će ili spasiti čovječanstvo ili ga uništiti. Serijal vuče korijene i oslanja se na brojne elemente iz europske i azijske mitologije, osobito onih pronađenih u budizmu i hinduizmu.

Amazon je već ranije ove godine naručio milijardu dolara vrijednog “Gospadara prstenova”, a čini se kako ni The Wheel of Time neće biti jeftiniji projekt.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861