7 novih SF-ova za sezonu 2010/11. – serijala.com
Trenutno čitaš
7 novih SF-ova za sezonu 2010/11.

7 novih SF-ova za sezonu 2010/11.

Je li fantastika stvarno propala na TV-u? Jesmo li vidjeli sve što se moglo vidjeti i da li nam je dosadilo ovo viđeno? io9 je predstavio 18 nadolazećih novih SF serija, a mi smo izabrali 7 naših favorita koje bi vam mogle probuditi ljubav prema nadrealnim, uključujući invazije invanzemaljaca, superheroja, dinusaura i vladinih urota.

1. No Ordinary Family

Michael Chiklis (The Shield) glumi u ovoj ABC-ovoj drami o običnoj obitelji koja otkriva da ima nadnaravne moći. Žena Chiklisa (koja još nije odabrana) je jedna vrsta lude znanstvenice, a Autumn Reeser (Entourage) tumači njezinu asistenticu. Redatelj ove obećavajuće serije je David Samel koji je zaslužan za pilot serije Heroes.

2. Undercovers

J.J. Adams stvara još jednu novu seriju, ovaj puta o bračnom paru. Hm, je li to fantastika? Uzevši u obzir njegovu prošlost umetanja elemenata fantastike u sve svoje serije uključujući Alias i Felicity – tko zna, Nadamo da će i ovu dobro začiniti. Undercovers je komedija / drama koja govori o špijunskom bračnom paru Stevenu (Boris Kodjoe) i Samanthi (Gugu Mbatha-Raw) koje CIA povlači iz mirovine pa počinju raditi na novim slučajevima te usput produbljuju svoju vezu. Carter MacIntyre tumači CIA-ovog agenta koji ima problema s alkoholom i uspijeva nestati na zadatku.

3. Terra Nova

Još jedna Spielbergova serija, ali ovaj put za Fox. Ovdje se radi o obitelji koja živi 100 godina u budućnosti te se vraća u daleku prošlost kada su još živjeli dinosauri. Spielberg bi čak mogao i režisirati jedan dio serije, a nagađa se da će specijalni efekti biti zadivljujući i vrlo skupi. Usput, Spielberg također oživljava svoju staru seriju Nine Lives o ljudima koji su imali bliski susret sa smrću pa na taj naćin ponovno dolaze u susret sa svojim bližnjima.

4. Being Human

Za sve one koji nisu čuli za ovu seriju evo kratkog podsjetnika. Intenzivna Britanska drama, ovaj put na američki način dolazi na male ekrane. Radi se o vampiru, vukodlaku i duhu koji žive u istoj kući. Zašto iznova raditi seriju kad već postoji britanska verzija koja se može emitirati? Jedan od SyFyevih izvršnika odgovara – nisu otkupili prava za britansku verziju i gledanost bi bila osrednja.

5. Spielbergova neimenovana invazija vanzemaljaca

Glavnu ulogu tumači Noah Wylie (ER). Jedva čekamo da ova serija dobi naslov koji nije ovako dugačak. TNT je već dao zeleno svijetlo za prvih 10 epizoda, a uz Noaha glumit će i Moon Bloodgood, zvijezda serije Terminator Salvation. Vanzemaljci su skoro pa istrijebili pola ljudske vrste pa se sakupljaju preživjeli, ali Wylie, fakultetski profesor okuplja preživjele da uzvrate udarac.

6. The Cape

Serija nam dolazi od kreatora Empirea, Toma Wheelera, zasniva se na stripu, a govori o policajcu koji biva optužen za zločin koji nije počinio. Nesretni policajac postaje heroj, maskirani osvetnik, a usput se i udružuje sa sinom kako bi sredili neprijatelje. Šećer na kraju – jednu od glavnih uloga imat će Summer Glau.

7. A Game of Thrones

Dobar dio naše ekipe poprilično je uzbuđen zbog HBO-ove adaptacije serije fantastičnih knjiga Georgea R.R. Martina. Već smo pisali da je HBO odobrio pilot, a serija nas čeka vjerojatno početkom sljedeće godine. Producenti najavljuju vjernu adaptaciju knjige.

10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861