“Welcome to fucking Deadwood!” HBO-ov vestern na HRT-u 3 – serijala.com
Trenutno čitaš
“Welcome to fucking Deadwood!” HBO-ov vestern na HRT-u 3

“Welcome to fucking Deadwood!” HBO-ov vestern na HRT-u 3

Iako se ne emitira prvi puta na HRT-u, vrijedi ponoviti gradivo i/ili upozoriti one koji su ga ranije propustili — HRT kreće s emitiranjem HBO-ove vestern drame Deadwood, s početkom danas, 13. siječnja u 23 sata. Serija će se emitirati na HRT3 utorkom, srijedom i četvrtkom u kasno večernjim satima, a otkupljene su sve tri sezone serije.

Serija o stvaranju civilizacije na temeljima bezvlađa, korupcije, nasilja, kaosa i amorala. Serija dugačkih monologa i kreativne upotrebe prostačenja u kojoj je bilo gušt gledati Iana McShanea kako priča o svojem djetinjstvu dok mu kurva puši kurac. Koju se itekako isplati pogledati usprkos naprasnom kraju, koji ju je ostavio na pola koraka do one dvije famozne HBO-ove serije, The Wirea i Sopranosa.

Deadwood je krenuo na HBO-u pred jedanaest godina, a na programu se zadržao (samo) tri sezone, završivši dosta naprasno jer je i bogatom HBO-u bio preskup. Kreirao ga je David Milch, jedan od tri HBO-ova velika Davida — uz Chasea i Simona — koji je ranije stvorio Njujorške plavce. Nikad bolji Ian McShane u glavnoj ulozi, sa Timothyjem Olyphantom prije nego je šešir nastavio nositi u Justifiedu.

2 komentara
  • Zanima me da li je teško pratiti radnju u seriji, npr. kao u GoT isl.

    Na HRT-u se počinje prikazivati i francuski Les Revenants/The Returned od 23.01. prevedeno kao “Duhovi”. HRT je dobro krenuo u godinu kao i stalno.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861