The Shield — premijera dramske krimi serije na AXN Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
The Shield — premijera dramske krimi serije na AXN Adriji

The Shield — premijera dramske krimi serije na AXN Adriji

Sjajna kriminalistička dramska serija The Shield predstavlja svijet korumpiranih policajaca, a premijera prve sezone dolazi na AXN Adriju večeras, u ponedjeljak 19. srpnja.

Nepošteni policajac ne preza od kršenja pravila kako bi osigurao sigurnost na ulicama, ali i svoje vlastite interese. Tako ukratko glasi uvod u priču o seriji The Shield, napetoj drami koja krši okvire žanra policijskih serija, a predstavlja i sjajnu glumačku postavu.

Radnja serije je smještena u fikcionalni kvart Farmington u Los Angelesu. U okruženju sa svakodnevnim visokim rizicima gdje su pravila napravljena kako bi se kršila, a žeđ za novcem ogromna, moć se može jedino dobiti uz pomoć prijevare i korupcije.

Vic Mackey, kojeg glumi nagrađivani Michael Chiklis, predvodi Strike Team, tim detektiva koji se bore protiv bandi i droge na najozloglašenijim ulicama Los Angelesa. Detektiv Mackey učinkovit je, ali i korumpirani policajac koji radi po svojim pravilima. Zločini poput trgovanja drogom, iznude, brutalnosti i ubojstva nisu mu strani. Bez obzira na sve, smatra se odanim i obiteljskim čovjekom.

S druge strane, mladi policijski načelnik, kapetan David Aceveda, ne voli njegove taktike i želi ga smijeniti, dok ujedno pokazuje i političke ambicije. No, vetranka detektivka Claudette Wyms razumije Mackeyeve taktike i zna kako igrati za obje strane. Brojni sjajni likovi su prikazani sa svojim vrlinama i manama, dok prolaze kroz surovi i moralno dvojbeni svijet velegrada, mjesto je gdje se granice između dobra i zla stalno prelaze.

U glavnim ulogama je Michael Chiklis koji je za svoje portretiranje detektiva Mackeya dobio nagrade Emmy i Golden Globe. Detektivku Wyms glumi Emmyjem nagrađena glumica CCH Pounder koja je poznata i iz serije Hitna služba. Sjajnoj postavi se uz Benita Martineza priključuje i Catherine Dent, poznata po ulozi u drami “Auto Focus”, Walton Goggins u ulozi Shane Vendrella, Kenneth Johnson u ulozi detektiva Curtisa Lemanskyja, kao i David Rees Snell koji glumi lik Ronniea Gardockija. U četvrtoj sezoni serije glumačkoj ekipi se pridružuje i Glenn Close, peterostruka dobitnica nominacija za nagradu Oscar.

Serija The Shield osvojila je Golden Globe nagradu za najbolju televizijsku dramu, a američki digitalni izdavač TV Guide ujedno ju je smjestio na svoj popis 60 najboljih serija svih vremena. Živote korumpiranih policajaca odreda iz Los Angelesa i slučajeve iz opasne unutrašnjosti grada premijerno pogledajte na AXN Adriji od 19. srpnja, u tjednom terminu od 21:00.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861