The Get Down košta Netflix 16 milijuna dolara po epizodi – serijala.com
Trenutno čitaš
The Get Down košta Netflix 16 milijuna dolara po epizodi

The Get Down košta Netflix 16 milijuna dolara po epizodi

U jučerašnjem zanimljivom izvješću s Deadlinea saznali smo koliko Netflix košta The Get Down, glazbena drama smještena u New York 70-ih godina prošlog stoljeća, gdje grupa tinejdžera pokušava preživjeti na ulicama južnog Bronxa brinući se sami o sebi.

Prijašnje dostupne informacije govorile su kako se radi o najskupljoj Netflixovoj seriji, s budžetom preko 7,5 milijuna dolara. Deadline ipak navodi kako se radi o cifri bližoj 16 milijuna dolara po epizodi, efektivno čineći The Get Down jednom od najskupljih, ako ne i – najskupljom serijom u povijesti.

Baz Luhrmann i društvo su pošteno opljačali streaming diva, a usporedbe radi izvukli smo listu nekih od najkupljih serija u povijesti. Miniserije (prvenstveno Band of Brothers i The Pacific) nisu u konkurenciji.

E.R.13 milijuna dolara je NBC plaćao po epizodi u sezonama emitiranim 1998. i 1999. U dvije godine NBC je platio 440 milijuna dolara za snimanje E.R.-a. Budžet je spušten nakon odlaska Georgea Clooneya.

Rome9-10 milijuna dolara po epizodi. Najskuplja HBO-ova serija, koproducirana s BBC-jem i RAI TV-om.

Friends10 milijuna dolara u zadnjoj sezoni.

Marco Polo9 milijuna dolara, još jedna Netflixova serija.

Game of Thrones6 milijuna dolara u prvoj sezoni. HBO-ova najuspješnija serija u svojim kasnijim sezonama košta i malo više. Za Deadwood je kabelski div izdvajao 4,5 milijuna dolara, dok je Boardwalk Empire koštao preko 5 milijuna dolara po epizodi.

Naša razmišljanja o The Get Downu… možda jednog dana.

https://www.youtube.com/watch?v=usv442G6H8A

3 komentara
  • Zar Vinyl nije imao $100 milijuna, kao što i Westworld ima sada za cijelu prvu sezonu? Znači, minimalno u razini Rome-a.

    • Vinylov pilot je koštao preko 30 milijuna dolara iz nekog razloga, tako da je kasnije budžetiranje po epizodama nešto manje od Romea, ali da, sve je to tu negdje prema informacijama koje su dostupne.

  • Za 16 milijuna po epizodi mogu snimit bar 4 odlicne serije.. Ili 10 vrlo dobrih.. Ili 20 gledljivih

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861