Trailer: Netflixov The Get Down je možda najskuplja nova serija ikad – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: Netflixov The Get Down je možda najskuplja nova serija ikad

Trailer: Netflixov The Get Down je možda najskuplja nova serija ikad

Relativno malen buzz okružuje sljedeću novu Netflixovu seriju, The Get Down. I to usprkos tome što stiže ubrzo, tome što je radi Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, The Great Gatsby), i tome što ima neka od poznatih lica u sporednim ulogama, poput Jimmyja Smitsa i Giancarla Esposita.

No trenutno glavna priča koja prati ovu seriju jest da se radi o Netflixovoj dosad najskupljoj seriji, piše Variety, odnosno jednoj od najskupljih novih serija ikada. Titula koju je naslijedio od još jedne relativno slabo razvikane i primjećene Netflixove serije, Marco Polo. Baš kao i ta druga povijesna serija, The Get Down je zbog produkcijskih problema premašio okvire početnog budžeta, koji je stajao oko 7,5 milijuna po 12 epizoda prve sezone, završivši preko 120 milijuna ukupno.

Usporedbe radi, deset epizoda Marca Pola koštalo je oko 90 milijuna u prvoj sezoni, a HBO je za Game of Thrones dao oko šest milijuna po epoizodi u prvoj sezoni. Jasno, ER ili Prijatelji su narasli do 10-ak milijuna dolara po epizodi, kao i sada Game of Thrones, no to je bilo u zadnjim sezonama, kada s uspjehom serije rastu troškovi i honorari glumaca.

Na kraju, što je uopće The Get Down? Glazbena drama smještena u New York 70-ih godina prošlog stoljeća, gdje grupa tinejdžera pokušava preživjeti na ulicama južnog Bronxa brinući se sami o sebi. Uz Luhrmanna na seriji je radio Shawn Ryan, koji je okupio scenaristički tim te radio na početku razvoja serije. Među grupom mlađih i anonimnijih glumaca ističu se Jimmy Smits (L.A. Law, NYPD Blue) i Giancarlo Esposito (Breaking Bad), a u manjoj ulozi pojavljuje se i najveći filozof našeg doba, Jaden Smith.

Netflix će razlomiti “emitiranje” prve sezone na dva dijela, nešto što dosad baš i nije prakticirao, pa 12. kolovoza izlazi tek prva polovica od šest epizoda.

https://www.youtube.com/watch?v=usv442G6H8A

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861