Starz naručio Black Sails, seriju o piratima iz produkcije Michaela Bayja – serijala.com
Trenutno čitaš
Starz naručio Black Sails, seriju o piratima iz produkcije Michaela Bayja

Starz naručio Black Sails, seriju o piratima iz produkcije Michaela Bayja

Starz zbilja voli povijesna razdoblja. Tek jedna njihova drama, Boss, smještena je u sadašnjost, a pretplatnička kabelska mreža sada je naručila novu seriju smještenu na početak 18. stoljeća. Inspiraciju vuče iz klasičnog romana Roberta Louisa Stevensona, “Otok s blagom”, a bavit će se periodom dva desetljaća prije radnje u romanu. Pratit će zloglasnog kapetana Flinta, “najkrvoločnijeg gusara koji je ikad živio” te njegovu posadu.

Serija nazvana Black Sails na “male” ekrane bi trebala stići tokom 2014. godine, a prva sezona imat će osam epizoda. Ovo je prvi televizijski projekt Michaela Bayja koji će biti izvršni producent serije. Bay je, naravno, poznat kao redatelj filmskih blockbustera tipa Armageddon, Pearl Harbour i triju Transformera. Glavnu kreativnu ulogu ipak će imati Jon Steinberg, idejni autor i budući showrunner, koji je prethodno kreirao dvije kratkovječne serije Jericho i Human Target. Obje su otkazane nakon dvije sezone, ali, kao, postoje neke naznake da bi Jericho mogao biti oživljen.

Starz trenutno na lageru ima još dvije naručene serije bez definiranog datuma premijere. Obje su povijesne drame, jedna o životu Leonarda da Vincija, a druga o putovanjima mletačkog trgovca Marka Pola, smještena u vrijeme njegove službe mongolskom caru Kublaj-kanu.

Komentari (1)
  • Ajme meni ovo zvuči fenomenalno. Ima preko godinu dana da sam čuo glasine o tome da Starz radi neku seriju s piratima i otad čekam na ovu vijest. HVALA! Jedva čekam

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861