Seks i grad, Malcolm u sredini, Kako sam upoznao vašu majku, Zločinački umovi i Medij u studenom na Fox Crime i Fox Life – serijala.com
Trenutno čitaš
Seks i grad, Malcolm u sredini, Kako sam upoznao vašu majku, Zločinački umovi i Medij u studenom na Fox Crime i Fox Life

Seks i grad, Malcolm u sredini, Kako sam upoznao vašu majku, Zločinački umovi i Medij u studenom na Fox Crime i Fox Life

Putem press objave s Fox Internationala, najave novih sezona serija na programima Fox Crime i Fox Life. Najave dviju novih serija, American Horror Story (Američka horor priča) i Revenge (Osveta), naći ćete u odvojenim objavama.

Seks i grad – sezona 5 (Fox Life)

Od 2. studenoga od utorka do petka u 20.55 h

Da oda počast New Yorku poslije 11. rujna, Carrie za partnera odabire sam grad. Ali zbog nedostatka pravih muškaraca brine se da će dobiti otkaz. No ispada potpuno suprotno – izdavač želi da svoje kolumne pretvori u knjigu. Knjigu posvećuje Charlotte, vječnoj optimistici, dok se njezin vlastiti optimizam kad su veze u pitanju vraća kad upozna zgodnog, ali zauzetog pisca Jacka Bergera.

Njezin novi uradak dobiva sjajne kritike i Carrie odlazi predstaviti knjigu u San Francisco, to jest u Facino novo susjedstvo. U Hamptonsu, blizu doma, opet se povezuje s Bergerom, koji je odnedavno slobodan te je poziva na spoj. Stoga Carrie u ovoj kratkoj sezoni od osam nastavaka završava s leptirićima u trbuhu.

U ovoj sezoni Carrie započinje ozbiljnu vezu s ruskim umjetnikom Aleksandrom. Malo im se veće zapreke nađu na putu kad Aleksandr kaže da ima 22-godišnju kćer i da više ne želi imati djece. Nastavljaju se probijati kroz činjenicu da Samantha ima rak i kroz hladnu, snježnu njujoršku zimu. Nakon što je provela nekoliko dana u Aleksandrovu stanu, Carrie dolazi doma i pronalazi sekretaricu punu Facinih poruka koje izbriše.

Carrie i Aleksandr upravo su prekinuli nakon velike svađe. Kad Faca nađe Carrie u Parizu, jako se naljuti na Aleksandra, no Carrie ga počkali i završe na podu smijući se. Zatim je on zagrli i kaže: Carrie, ti si ta.

Natrag u New Yorku u zadnjem kadru saznajemo da se Faca zove John i za kraj dobivamo citat koji zaokružuje cijelu seriju: Najuzbudljivija, najzahtjevnija i najvažnija veza od svih ona je koju imaš sa samim sobom. I ako pronađeš nekoga tko će voljeti tebe kao što se sam voliš, to je jednostavno sjajno.

Glume:

Malcolm u sredini sezona – 1-4 sezona (Fox Life)

Od 7. studenoga od ponedjeljka do petka u 15.50 h

Serija prati šesteročlanu obitelj (poslije i sedmeročlanu), a Frankie Muniz u njoj glumi glavnu ulogu Malcolma, više-manje normalnog dječaka s odlikama genija; uživa biti pametan, ali prezire pohađanje razreda za nadarenu djecu koju drugi učenici zadirkuju i nazivaju pogrdnim imenima. Jane Kaczmarek glumi Malcolmovu sveprisutnu, autoritativnu majku Lois, a Bryan Cranston glumi njegova distanciranog, ali brižnog oca Hala. Christopher Masterson glumi najstarijeg brata, Francisa, bivšeg buntovnika koji je u prijašnjim nastavcima pohađao vojnu akademiju, no s vremenom se oženio i zaposlio. Justin Berfield glumi Malcolmova priglupoga starijeg brata, Reesea, školskog zlostavljača koji Malcolma zlostavlja kod kuće iako ga u školi brani. Mlađega brata Deweyja glumi Erik Per Sullivan. U prvih nekoliko sezona serija se fokusirala na Malcolma, no kako se razvijala, počela se jednoliko baviti i ostalim članovima obitelji.

Glume:

 • Jane Kaczmarek – Lois Wilkerson
 • Bryan Cranston – Hal Wilkerson
 • Chris Masterson – Francis Wilkerson
 • Justin Berfield – Reese Wilkerson
 • Erik Per Sullivan – Dewey Wilkerson
 • Frankie Muniz – Malcolm Wilkerson

Kako sam upoznao vašu majku – sezona 6 (Fox Life)

Od 22. studenog od ponedjeljka do petka u 22.55 h

Na početku sezone Ted ponovno ugleda Cindy s djevojkom za koju misli da joj je cimerica, ali ispostavlja se da je ona Cindyna djevojka s kojom se poslije vjenča. Nakon Barneyjeve pomoći GNB ponovno zapošljava Teda kao arhitekta novog sjedišta banke od kojeg su odustali u 4. sezoni. Ipak, nailazi na otpor kada upoznaje Zoey Pierson (Jennifer Morrison), koja protestira protiv GNB-a jer su za novo sjedište namijenili zemljište na kojem je potrebno srušiti napušteni hotel Arcadian. Tijekom sezone Tedovi susreti sa Zoey pretvore se u vezu nakon što se ona rastane od svoga bogatog supruga. No ipak prekidaju kad on karijeru pretpostavi ljubavi, što rezultira rušenjem Arcadiana. Ted odlučuje da se neće vratiti Zoey.

Složivši se da će začeti dijete na kraju prethodne sezone, Lily i Marshall nastavljaju voditi ljubav nadajući se da će Lily zatrudnjeti. Oko Božića im se dogodi lažna uzbuna nakon koje odlaze na test plodnosti. No dođe do tragedije, umre Marshallov otac. On je shrvan, a društvo ga tješi. Marshall se trudi preboljeti očevu smrt i nastaviti sa životom. Unatoč obećanju koje je dao Lily da će se vise potruditi za njihovu budućnost, Marshall daje otkaz u GNB-u i slijedi svoj san radeći kao odvjetnik za okoliš. Zoey ga također angažira za odvjetnika u neučinkovitoj borbi za spas Arcadiana. Na kraju sezone Lily otkriva da je trudna.

Barney napokon društvu priznaje da mu Bob Barker nije pravi otac, osobito zato što njegova majka odluči prodati kuću u kojoj je odrastao, a njegov brat James upoznaje njihova pravog oca. Loretta nudi Barneyju očev identitet napisan na komadu papira, ali on ga podere shvativši koliko se ona namučila kao samohrana majka. Na pogrebu Marshallova oca Barney kaže Loretti da ipak želi upoznati oca. Na kraju se ispostavi da je to Jerome Whittaker, čovjek za kojeg je Barney mislio da mu je staratelj. Barney je razočaran jer Jerome nije više neobuzdan kakvim ga se sjeća iz djetinjstva. Iako pokušava Jerryja izvesti na stari put, Barney priznaje da se jednoga dana želi skrasiti. Upoznaje Noru, Robininu kolegicu s posla u koju se zaljubljuje. Nakon početnog neslaganja, na kraju sezone može se naslutiti da će u budućnosti obnoviti vezu. Barney je pozove na kavu, a Nora mu kaže da nikad nije prekasno za nošenje ljetne haljine.

Robin nastavlja raditi na talk showu, Come On, Get Up, New York!, ali prisutnost novoga, hiperaktivnog kolege prisiljava je na odlazak. Zapošljava se kao referent na drugoj mreži. Društvo također otkriva nešto vise o njezinoj prošlosti kao kanadske pop-zvijezde Robin Sparkles. Robin također upoznaje tajnu simpatiju, a Budući Ted daje naslutiti da će se ubuduće češće pojavljivati.

Kratke scene u prvom i posljednjem nastavku sezone prikazuju vjenčanje u budućnosti. U posljednjem nastavku otkriva se da je to Barneyjevo vjenčanje.

Glume:

 • Josh Radnor – Ted Mosby
 • Neil Patrick Harris – Barney Stinson
 • Jason Segel – Marshall Eriksen
 • Alyson Hannigan – Lily Aldrin
 • Cobie Smulders – Robin Scherbatsky

Zločinački umovi – sezona 6  (Fox Life)

Od 4. studenoga, petkom u 22.30 h

U novoj sezoni javlja se nova prilika da se Zločinački umovi iskupe za pogreške iz prošlosti. Nažalost, prije nego što je 6. sezona započela, serija je naišla na veliku zapreku. Iz nekog su razloga glavešine odlučile da JJ (A. J. Cook) nije više za seriju bitan lik pa su je otpustili. To se njezinoj kolegici Kirsten Vangsness (Penelope Garcia) nije svidjelo. Osim odlaska A. J. Cook, i uloga Emily Prentiss (Paget Brewster​) znatno je smanjena.

U ovoj sezoni vidjet ćete sljedeće:

 • Prvo pojavljivanje kadetkinje FBI-a, agentice Ashley Seaver.
 • Rachel Nichols postaje glavni lik.
 • U posebnoj, gostujućoj ulozi pojavljuje se A. J. Cook kao Jennifer Jareau.
 • Gostujuće uloge: Sterling Beaumon kao Jeremy Sayer, Justine Ezarik, Jake Thomas, Michael Grant Terry, Steve Talley, Robert Knepper i Kelli Williams

Glume:

 • Joe Mantegna – David Rossi
 • Thomas Gibson – Aaron Hotchner
 • Paget Brewster – Emily Prentiss
 • Shemar Moore – Derek Morgan
 • Matthew Gray Gubler – Dr. Spencer Reid
 • Kirsten Vangsness – Penelope Garcia

Medij – sezona 3 (Fox Crime)

Od 3. studenoga od ponedjeljka do petka u 20.00 h

Ova je sezona bila brutalna. U Joeov ured upao je manijak koji je ubio nekoliko njegovih kolega, a Allison biva izložena ženi koja tvrdi da nije iz grada, no ispostavlja se da je novinarka. Kao i inače, prvih 15-ak nastavaka bavit će se Allisoninim rješavanjem zločina za okružnog tužioca, ali kada stvari pođu po zlu u nastavku Joe Day Afternoon, Joea uzimaju za taoca dok neki njegovi kolege bivaju ubijeni. Kada se Joe napokon vrati na posao, nije mu lako suočiti se sa svime. Zovu ga odvjetnici i nude njemu i drugim žrtvama odštetu, no Joe ipak odluči napustiti DyTech Industries. U međuvremenu, Allison nije svjesna da serijski ubojica kojeg pokušava uhvatiti ima pomagača pa izlazi iz zatvora. Isprva vrlo simpatična, ipak se ispostavlja da je Debra neugodna žena koja raskrinkava Allison. Nakon svega, Debra odbija poslušati Allison i ubija je isti onaj serijski ubojica. Na kraju sezone, Devalos i Allison gube posao kada novi okružni tužilac Van Dyke preuzme ured. Sezona završava napetošću i pitanjima što će biti sa Scanlonom, Devalosom, Joeom i Allison iduće sezone.

2007. nagrada za najbolju ulogu u TV-seriji (komedija ili drama) – Glumica, 10 godina ili mlađa – Maria Lark

 • Patricia Arquette – Allison Dubois
 • Jake Weber – Joe Dubois
 • Miguel Sandoval – Da Devalos
 • Sofia Vassilieva – Ariel
 • Maria Lark – Bridgette
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861