NBC: Revolution, Crisis i Believe otkazani – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC: Revolution, Crisis i Believe otkazani

NBC: Revolution, Crisis i Believe otkazani

Sinoć su sve mreže razriješile veliku većinu otvorenih pitanja oko otkazivanja i obnova, a vijesti su stizale dugo u noć, prema jutri po našem vremenu. Nakon što su na oduševljenje mnogih obnovili Hannibala, te na razočaranje mnogih otkazali Community, ostale vijesti uglavnom su pale u drugi plan.

Tako je NBC, dok je još pola interneta tražilo stare vile i sjekire, otkazao još i Believe te Crisis. Sigurno tu ima neka dupla igra riječima prikladna za naslov, ali lijeni smo je smisliti. Uglavnom, ove dvije debitanske serije krenule su krajem zime i neće preživjeti proljeće.

Believe je imao producentski blagoslov J.J.-a Abramsa i scenarističko-redateljski potpis oskarovca Alfonsa Cuarona, no nije mu to mnogo pomoglo. Crisis je, pak, završio isto kao vrlo sličan CBS-ov politički triler Hostages. Nemojte nas pitati u kojem je glumio Dermot McDermott, a u kojem Dylan Mulroney. Odnosno, ne. Dylan Dermot i McDermott Mulroney? Ona dva ista, uglavnom.

Prethodno je, paralelno sa Communityjem, otkazana još jedna “Abramsova” serija, postapokaliptični Revolution. Na NBC-jevom rasporedu jedino još preostaju odluke za Draculu i Parenthood, čiji su pregovori navodno u pat poziciji zbog ogromne i ne-baš-jeftine glumačke postave. Traži se finalna sezona od 13 epizoda.

12 komentara
 • Pogledao pola epizode Crisisa i odustao, Belive pogledao pet epizoda i stao a Revolution je po mom mišljenju odavno negledljiv

 • Revolution je bio gledljiv možda prve 2-3 epizode… Crisis nisam ni počeo jer mi nisu glumci odgovarali… A Believe me je iskreno žao, solidna serija sa super glumcima :( :( :(

 • Believe i Crisis nisam niti poceo a sad vjerojatno niti necu ali Revolution…..
  kaj ja znam, ova druga sezona mi puno bolja, ne bi imao nis protiv jos jedne

 • gledam sve tri, ako 2/3 završe bez cliffhangera čak mi ni neće biti žao otkaza…
  Odavno sam rekao, radije mi daj vrhunski one season seriju sa dobrim i kompletnim završetkom (kakav je na kraju ispao Last Resort) nego sapunicu koju ću se siliti gledati jer eto gledam već 2-3 godine

  • slazem se. Samo kaj je problem sto bi oni muzli kravu dok ide a ako ne ide onda rez ili neki zbrda zdola zavrsetak. Da rade tako da serija od pocetka ima neki X epizoda onda bi to bilo OK ali ovako nikad ne znas kaj ce ispasti.

   • jbg, prije se radilo ciljano, zamisli na što bi ispao npr Twin Peaks da se radio po današnjem stilu :)

     • O tome da se danas rade serije tako da, ako imaju gledanost, ih razvlače dokle god ide… Pa sam naveo primjer Twin Peaksa kao unaprijed smišljene serije, za koju se odmah znalo koliko će imati epizoda. A zamisli što bi bilo da se radio danas i da su ga išli vući u nedogled tj. kako bi ga vjerojatno uništili

     • O boze… Twin Peaks je bio otkazan zbog lose gledanosti, a ne zavrsen sa unaprijed zamisljenim brojem epizoda.
      Pricas kao da prije nije bilo procedurala i kao da serije nisu trajale po desetak sezona, koliko je islo. Broadcast je *uvijek* gurao koliko je islo.

     • kao veliki fan sam pogledao dosta toga o Twin Peaksu pa tako i jedan intervju gdje je Lynch rekao da su bili sretni što serija nije išla dalje, jer bi ju samo uništili, odnosno da su je imali plan završiti, o tome govorim… A i ne mogu se složiti s tobom, prije je bilo puno više mini serija i planskih “one long season” serija, danas više ne…

     • Govoris o izuzecima pravilu, a ne generalnoj praksi.
      I danas ima mini-serija, odnosno ponovno se vraćaju. I opet je to izuzetak. Broadcast je uvijek štancao sezone dokle je god bilo isplativo. Nista se tu nije promijenilo.

     • I to je dobro da se vraćaju, no ne znam, nekako mi je filing da su se prije serije radile na princip “idemo mi nju završiti, pa ako dobije dalje sezonu, smislit ćemo nešto”, dok danas kao da rade na princip “idemo ju završiti kako god, ali da imamo bolju pripremu za novu sezonu”

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861