Naručeni novi CSI i NCIS, Vince Gilligan stiže na CBS – serijala.com
Trenutno čitaš
Naručeni novi CSI i NCIS, Vince Gilligan stiže na CBS

Naručeni novi CSI i NCIS, Vince Gilligan stiže na CBS

Zadnji dan prije vikenda koji nas vodi prema predstavljanju novih rasporeda, osim što su počistile raspored od balasta, mreže su manje-više riješile sve narudžbe za iduću sezonu. CBS je naručio sedam serija — pet drama i dvije komedije — među njima nove dodatke CSI i NCIS franšizama. Ranije su već naručili seriju Vincea Gilligana.

Battle Creek

O seriji autora Breaking Bada već smo pisali prije, CBS je s prašnjave police skinuo Gilliganov scenarij o detektivu i FBI-jevom agentu, “dvojcu sa vrlo različitim svjetonadzorima koji moraju zajedno surađivati”. Battle Creek je još jesenas dobio izravnu narudžbu, a umjesto Gilligana, showrunner će biti autor Housea, David Shore.

Iako je zadnjih godina CBS imao miješan uspjeh sa spin-offovima svojih franšiza, mreža pokušava udahnuti novi život dinosaurskom CSI-ju i NCIS-u.

NCIS: New Orleans

Nakon što lani nisu naručili najavljeni spin-off NCIS: Red, CBS je ove godine proširio franšizu na jug Amerike, naručivši NCIS: New Orleans. Likovi su već predstavljeni u proljetnoj epizodi matične serije, a Scott Bakula (Star Trek: Enterprise) je u glavnoj ulozi. Očekujemo da će serija riješiti slučaj krađe Antonieove trube iz Tremea.

ncis_new_orleans

CSI: Cyber

CSI: Cyber je potpuno stvarni naziv novog dodatka forenzičkoj franšizi, koji će sigurno debelo doprinjeti nizu tipičnog CBS-ovskog simplificiranja “konpjutera” i tehnologije. Očekujte zumiranje, manijakalno tipkanje po tipkovnici te hakere koji provaljuju u banke sa Casio digitronom. Patricia Arquette glumi voditeljicu FBI-jeve divizije za cyber zločine. Kako god bilo, impresivno je da franšiza nakon desetljeća daje novi spin-off.

Scorpion

Jedan od glavnih scenarista Prison Breaka, Nick Santora, potpisuje Scorpion, seriju o ultra-genijalcu koji okuplja tim kolega-genijalaca koji zajedno rješavaju najveće svjetske probleme. Ili tako barem kaže sinopsis. Katharine McPhee (Smash) i Robert Patrick (Dosjei X, Terminator, Last Resort) su među glumačkom postavom, a pilot režira Justin Lin iz Fast and the Furious franšize.

Stalker

Kevin Williamson (The Following, The Vampire Diaries, Scream) potpisuje policijski Stalker o detektivima koji rjepavaju slučajeve… stalkanja. Dylan McDermott (onaj koji nije Dermot Mulroney) je u glavnoj ulozi uz Maggie Q (Nikita).

stalker

Madam Secretary

I zadnja naručena CBS-ova drama ima poznatu facu u glavnoj ulozi — Tea Leoni glumi u Madam Secretary, seriji o američkoj državnoj tajnici koja balansira stranu diplomaciju sa domaćom.

Sitcomi: The McCarthys i The Odd Couple

Dva naručena sitcoma su The McCarthys, serija o irsko-katoličkoj obitelji koja živi u Bostonu te The Odd Couple, sitcom koji na televiziju vraća Matthewa Perryja. Radi se o adaptaciji brodvejske predstave koja je već u šezdesetima i sedamdesetima dobila film i seriju.

Očit je izostanak očekivanog sitcoma How I Met Your Dad,  koji bi još uvijek teoretski mogao dobiti narudžbu. No, obzirom na prepoznatljivo ime, narudžba se uzimala zdravo za gotovo.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861