NBC otkazao sitcome A to Z i Bad Judge, produžio Lauru – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC otkazao sitcome A to Z i Bad Judge, produžio Lauru

NBC otkazao sitcome A to Z i Bad Judge, produžio Lauru

NBC-evi sitcomi A to Z i Bad Judge pridružili su se Manhattan Love Storyu na popisu otkazanih serija.

Bilo je samo pitanje vremena kada će NBC donijeti odluku – sitcomi bilježe nevidljive brojke četvrtkom, koji je trenutno najslabiji dan za mrežu. Činjenica da NBC nema čime zamijeniti propale sitcome ide u korist njihovim (malobrojnim) fanovima, jer će u njihovom trenutnom terminu biti emitirano svih 13 naručenih epizoda. NBC planira revitalizirati četvrtak od iduće godine. Planiraju ondje smjestiti popularni Blacklist, a polažu nade i u mnoštvo sitcoma koje imaju u rezervi s popularnim imenima ispred i iza kamere, kao što su Tina Fey, Craig Robinson i Ellen Degeneres.

Od 2011. godine, NBC je otkazao čak 19 sitcoma. Od tih devetnaest sitcoma (i ne računajući Community), najduže je poživjela Whitney s 38 epizoda. Mreža, koja je do 2004. godine bila apsolutni kralj komedije s globalno popularnim serijama kao što su Friends i Will & Grace, sada ima samo Parks & Recreation (koji će iduće godine također biti priveden kraju) i About a Boy (obnovljen nakon kratke prve sezone) od povratničkih komedija.

Također na NBC-u, humoristični (?) procedural The Mysteries of Laura dobio je narudžbu za kompletnu sezonu. Kao i većina novopridošlica ove jeseni, serija je popljuvana od strane kritičara, no iako bilježi neimpresivne brojke u ključnoj demografiji, u ukupnoj gledanosti iz tjedna u tjedan konkurira za dominaciju među velikim mrežama. Novo vodstvo mreže prepoznalo je vrijednost serije, jer je oživila dvosatni blok s veteranskim Law & Orderom i novakom Chicago PD-em. Prije par godina Laura vjerojatno ne bi dobila istu priliku – Harry’s Law bio je u istoj situaciji na istom mjestu na rasporedu te je otkazan (od strane starog vodstva mreže), što je izazvalo neviđen gnjev Kathy Bates.

Dobre su vijesti dobile i CBS-ove drame. Mreža je ove jeseni lansirala atipično velik broj novih serija, i rizik se (zasad) isplatio. Madam Secretary se pokazala kao solidan partner s The Good Wife, Scorpion mreži pomaže prežaliti propast sitcom bloka ponedjeljkom, NCIS: New Orleans bilježi identične brojke kao i original verzija, dok Stalker… Postoji. Zbog gužve među serijama (The Mentalist, CSI: Cyber, Undercover Boss i Battle Creek na klupi), mreža je skratila narudžbu za originalni CSI s 22 na 18 epizoda.

Da ponovimo, uz prethodno navedene serije, narudžbe za dodatne epizode zasad imaju Blackish i How to Get Away With Murder na ABC-u, kao i The Flash i Jane The Virgin na CW-u, te FOX-ov Gotham.

I na posljetku, u kategoriji kabelskih serija koje nitko nije doživio – WE tv je otkazao svoj dramski prvijenac The Divide nakon jedne sezone.

6 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861