Mr. Robot je bio jedno od najugodnijih iznenađenja godine. Što kažete na finale? – serijala.com
Trenutno čitaš
Mr. Robot je bio jedno od najugodnijih iznenađenja godine. Što kažete na finale?

Mr. Robot je bio jedno od najugodnijih iznenađenja godine. Što kažete na finale?

Sinoć je, s tjedan dana zakašnjenja, emitirano finale prve sezone techno-psihološkog trilera Mr. Robot, koji je niotkuda postao jedna od najboljih novih serija godine. Serija koja je došla bez puno očekivanja i najava, koja je hype počela skupljati pilotom objavljenim mjesec dana prije stvarne premijere. Par mjeseci postala je miljenik zagrižene publike, čak i kritičara, a i nas ovdje. Nekih više, nekih manje, ali svi koji smo gledali reći ćemo da je sezona bila samouvjerena i barem vrlo dobra.

Kao i za True Detective te finale Hannibala, neka ova najava stoji kao poziv na raspravu i komentare prve sezone. Od dobrog pilota i prvih epizoda, sezona se lijepo razvijala i odmotavala sa svojim misterijama, a čak i dok su raspleti plesali na rubu uvjerljivosti, dvije stvari seriju su uvijek držale. Rami Malek u ulozi šizofrenog hakera Elliota; te serijin vizualni stil koji je vrlo lijepo dočaravao paranoično stanje njegova uma.

To, plus twistovi, otkrića, urote i zavjere činili su Mr. Robot zabavnom ljetnom serijom, a kompliment koji će autor Sam Esmail sigurno često ponavljati došao je od autora Mad Mena, Matthewa Weinera, koji je među prvima hvalio seriju. Kako se vama svidjelo finale i prva sezona serije?

12 komentara
 • Odlična serija! Možda to prečesto govorim haha
  U početku sam gledao pod pretpostavkom da je to vrlo dobra serija jer su mi određeni trenutci bili pomalo umarajući i dosadni, ali bilo je i dobrih napetih trenutaka. No zadnjih nekoliko epizoda, gdje su sve počeli odmotavati, je bilo odlično! Ta napetost, ta neizvjesnost, to neznanje što će se dogoditi… Plus, način na koji kamera gleda, onako izvan fokusa… Lica su onako u kutu dok govore, ono šutanje beskućnika u kutu, sve je u kutu! Dovoljno poremećeno da bi mogli gledati iz kuta gledišta kao Elliot :)
  I jel to samo meni izgleda kao da će svim likova oči iskočiti van? lol

 • Mislio sam ovo preskociti a na kraju se pretvorilo u jednu of najvecih uzivancija u zadnje vrijeme. Mozda su zadnje dvije epizode malo stavile na pauzu neke stvari ali treba nesto sacuvati i za drugu sezonu.

 • Mislio sam da će ovo biti najbolja serija ove godine, a onda sam pogledao NARCOS. WOW!!!

 • Meni osobno vrlo dobra, od loših stvari bi naveo prozirnost u radnji i već spomenutu gomilu nategnutih situacija i likova. Inače, navijao sam za Tyrella. Ipak ima najbolju ženu!

 • Meni jest najbolja nova serija ove godine zasad, a i po nadolazećim jesenskim serijama koje ne izgledaju nešto posebno izgleda da će tako i ostati. Totalno iznenađenje. Prije nego sam krenuo gledati seriju mislio sam da je stvoren samo neki bezvezni hype fanova i da Mr. Robot nije neka ozbiljna serija nego samo zabavna, pa je stigla i vaša preporuka. :D
  Serija je uz odlične kadrove i odličnog Maleka (ready for the next Emmy snub) stvorila tu neku napetu atmosferu i taj ciničan pogled na svijet, to gledanje u kameru i pričanje s “gledateljem” nema nijedna serija. Još odlični twistovi na kraju sezone učinili su seriju sjajnom. One zadnje scene u finalu s Mr. Robotom su bile nevjerojatne, pitanje o postojanju je još nešto što vrijedi spomenuti. Eliott je zamišljao svoju obitelj jer je bio usamljen, i sve je na kraju imalo smisla.
  Jedino mi se nije svidjelo što je dosta likova osim Eliotta bilo dosta nezanimljivo, pa sam jedva čekao da opet pokažu njega. I one čudne stvari s Tyrellom….

 • pilot ove serije je bio odličan, mislio sam da će biti nešto kao dexter, samo umjesto ubojice bit će haker koji će seronjama uništavat živote.solidne su bile sljedeće epizode, zanimljivo prikazan kontrast jedne velike, močne firme i jednog malenog hakera koji može istu tu firmu držat na dlanu, i doslovno, malim prstom je može spustit na zemlju. sve je super krenilo i onda odjednom, neznam ni kako, lavina drame i nepotrebne dosade sa svih strana, od svakog lika koji je u seriji.dali uopče postoji neki karakter u seriji da nije dosadan?
  ništa novo, nabadanje već viđenih stvari, od anonimusa, verzija guy fawkesove maske, šizofrenija kombinacije beautiful minda i fight cluba i još mnogo stvari…
  gledajući finale, po glavi mi se samo motalo kako bi bilo super da netko napravi v for vendeta seriju, britanci po mogučnosti.ako netko voli tu anarhističku tematiku i filozofiju, trebao bi pročitati taj strip.
  meni osobno, mr. robot je gubitak vremena na jako dosadan način, drugu sezonu ću ignorirati;
  od pozitivnih stvari, moram priznati, fino odrađena glavna gluma, neprocijenivi izglubljeni pogled, taj lik bi i izgubljeno tele dobro odglumio; svaka čast

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861