HBO već obnovio Vinyl za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO već obnovio Vinyl za drugu sezonu

HBO već obnovio Vinyl za drugu sezonu

Da HBO samo u iznimnim okolnostima otkazuje serije pokazuje zadnji primjer i najnovija dramska serija — Vinyl. Usprkos slaboj gledanosti i tek solidnim-do-dobrim kritikama, serija je već nakon emitiranog dvosatnog pilota obnovljena za drugu sezonu. Rane obnove su HBO-ova (dobra) navika, pa ovdje ipak nema mnogo iznenađenja.

Mnogo je HBO uložio u seriju, od angažmana poznatih autora (Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter) i glumaca te marketinga, da bi samo tako digao ruke od serije. Iako HBO-u, kao pretplatničkoj kabelskoj mreži, gledanost nije pretjerano bitan statistički podatak (ne kao broj pretplatnika, barem), njihove čelnike sigurno su razočarali podaci o gledanosti prve epizode.

Manje od milijun gledatelja — točnije 760.000 i 0,2 rating u 18-49 demografiji — najslabija je dramska premijera na HBO-u posljednjih nekoliko godina, brojka manja od gledanosti komičnih drama Shameless i Billions na konkurentskom Showtimeu. Ne samo to, nego je HBO-ov late night show Last Week Tonight bio gledaniji, a emitirao se nakon Vinyla.

Recenzija: Vinyl — Scorsesejev tribute band Martinu Scorseseu

Dvosatnu premijeru imali smo priliku pogledati par dana prije premijere i kratko je prokomentirali recenzijom. Rock and roll drama smještena u sedamdesete prati uspon i pad poznatog diskografa (Bobby Cannavale), njegovih partnera (Ray Romano) i njegov poljuljani brak (Olivia Wilde). Dvosatni pilot je raskošan i upečatljiv kao što biste očekivali od skupe HBO-ove serije, iako seriji fali još nešto malo originalnosti i odmak od standardnih šablona likova koje smo gledali u drugim kabelskim serijama proteklih godina.

3 komentara
  • Pa logično da je Last Week Tonight bio gledaniji jer nije išao protiv Walking Deada, i to je glavni razlog što Vinyl nije imao znatno veću gledanost, kao i The Leftovers jesenas iako su svi trubili kako su ljudi prestali gledati seriju, a sad je očito da to nije istina.

    • ‘Logicno’ nije bas rijec koju bi koristio… Ne kad usporedjujes 11pm show sa flagship dramom. A nije ni TWD takva crna rupa da oko nje nema drugih serija.

      • Da, malo sam se zeletio s tom usporedbom, tu si u pravu. Iako Last Week je imao dosta respektabilnu gledanost sve do jesenas.
        Ali i dalje stojim kod ovoga da je Walking Dead glavni krivac za gledanost Leftoversa i Vinyla.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861