HBO odredio datume premijera ljetnih serija True Blood i Newsroom – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO odredio datume premijera ljetnih serija True Blood i Newsroom

HBO odredio datume premijera ljetnih serija True Blood i Newsroom

Znali smo da će se emitirati preko ljeta, pretpostavljali da se radi o lipnju, a HBO je sada potvrdio datume. Peta sezona True Blooda kreće 10. lipnja, a Newsroom će debitirati 24. lipnja, što smo već doznali iz prvog trailera. Razlog neujednačenosti premijera je različit broj epizoda — True Blood kreće dva tjedna ranije jer su naručene dvije epizode više — 12 naspram 10.

Vampirska drama u kojoj glavne uloge imaju Anna Paquin, Stephen Moyer i Alexander Skarsgard trenutno je najgledanija HBO-ova serija, iako joj Game of Thrones polako puše za vrat. Dosadašnji showrunner i autor serije, Alan Ball, nedavno je najavio da napušta seriju kako bi se posvetio drugim projektima. Chris Meloni najavljen je kao najzvučnije glumačko pojačanje za ovu sezonu, a pridružuje mu se Christopher Heyerdahl (Hell on Wheels), koji iskustva s vampirima vuče iz Twilighta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2s-L2q4sWdk[/youtube]

The Newsroom je najnovija HBO-ova serija koji iščekujemo s posebnim zanimanjem jer je potpisuje Aaron Sorkin, ugladni televizijski i filmski scenarist. To je Sorkinova treća po redu serija prema “show within a show” konceptu — Sports Night pratio je događaje iza kulisa snimanja sportske emisije, Studio 60 on the Sunset Strip bavio se skeč-showom, a The Newsroom bi trebao biti dosad najozbiljniji, pošto se bavi snimanjem informativne emisije.

Sorkin je najpoznatiji kao autor političke serije The West Wing, koju je vodio kroz prve četiri od osam sezona te svake godine dobio Emmy za najbolju dramu. Osim toga, scenarist je filmova A Few Good Men, Charlie Wilson’s War, The Social Network i Moneyball.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wC8ovJYAU3U[/youtube]
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861