HBO obećaje: bit će Deadwood filma – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO obećaje: bit će Deadwood filma

HBO obećaje: bit će Deadwood filma

Prošlog ljeta, Garret Dillahunt — čovjek koji je u Deadwoodu glumio jednog, nego dva lika — ni otkuda je na Twitteru ispalio da postoje “vjerodostojne glasine o Deadwood filmu“. Što je, jasno, pokrenulo lavinu pitanja prema HBO-u, koji je samo kratko izjavio da “postoje samo vrlo preliminarni razgovori”.

Pa, ti razgovori su izgleda izašli iz preliminarne faze, jer je sam šef programskog sadržaja na HBO-u, Michael Lombardo, potvrdio TVLineu da je osobno dao zeleno svjetlo autoru serije Davidu Milchu da počne raditi na oživljavanju prerano završene serije. Deadwood je na HBO-u išao kroz tri sezone od 2004. do 2006. godine.

Serija o stvaranju civilizacije na temeljima bezvlađa, korupcije, nasilja, kaosa i amorala. Serija dugačkih monologa i kreativne upotrebe prostačenja u kojoj je bilo gušt gledati Iana McShanea kako priča o svojem djetinjstvu dok mu kurva puši kurac. Koju se itekako isplati pogledati usprkos naprasnom kraju, koji ju je ostavio na pola koraka do one dvije famozne HBO-ove serije, The Wirea i Sopranosa.

Deadwood: Deseta obljetnica bezvlađa, nasilja i kreativnog prostačenja

Film ili mini-serija? Najvjerojatnije film, kaže Lombardo, te dodaje da je Milch vrlo zainteresiran za projekt. Jasno, velik problem bit će okupiti staru ekipu i uskladiti tu golemu postavu, no kaže Lombardo, ostavit će to Milchu. Osim toga, većina glumaca je ostala i dalje u prijateljskim odnosima i rado će se ponovo skupiti.

Zašto je ovo velika vijest? Pred deset godina, HBO je uživao u najboljem periodu svoje povijesti. Ako već nije bilo financijski, onda kreativno sigurno. The Sopranos, The Wire i Deadwood često se smatraju trima najboljim serijama televizije, a istovremeno su išli na HBO-u (i radila su ga tri Davida). Od te tri, jedino Deadwood nije dobio svoj pravi završetak, serija je otkazana nakon treće sezone zbog golemih troškova (i očito manjeg povrata investicije).

Kako to uvijek ide, i tada su se kotljale glasine, konkretnije i manje konkretne, o završavanju priče filmskim nastavkom. No, pregovori su se odugovlačili, ugovori glumaca na kraju istekli, pa je sve ostalo na dobrim željama. Ravno deset godina kasnije, idealno vrijeme za reunion.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861