Glee od idućeg petka na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Glee od idućeg petka na HRT-u

Glee od idućeg petka na HRT-u

Idućeg petka, 11. veljače, na domaće male ekrane stiže jedan od najvećih televizijskih hitova posljednjih par sezona, glazbena komedija Glee. HRT će je emitirati petkom, u 19 sati.

Serija je to koja ima svoju skupinu obožavatelja, ali i kritičara. U prvu skupinu izgleda spadaju članovi žirija raznih televizijskih nagrada, od Emmya, Zlatnih globusa, pa do onih cehovskih poput Udruženja scenarista, glumaca i producenata. Dok je u drugoj većina televizijskih kritičara.

Bili smo gledatelji Gleeja u prvoj sezoni, čak je vrlo pozitivno ocijenili u predstavljanju, no s vremenom digli ruke od serije. Američki kritičari koji su nastavili gledati seriju opisuju je, u blažim varijantama, kao neujednačenu, a u onim ekstremnijim kao trainwreck. Jedan od razloga tome je trojac autora koji vuče seriju svaki u svoju stranu, zbog čega serija zna imati “podijeljenu osobnost.” AV Club je to vrlo dobro opisao “teorijom o tri Gleeja“:

It seems to be written entirely by its three creators – Ryan Murphy, Brad Falchuk and Ian Brennan – but all three of those creators also seem to have wildly different ideas of what the show is. Murphy is most interested in making the show a funhouse mirror version of an afterschool special. Brennan is most interested in the sadness buried down at the core of the show’s concept. And Falchuk is most interested in pulling the two approaches together in a hybridized fashion while deepening the teenage characters on the show.

U svakom slučaju, radi  se o vrlo popularnoj i razvikanoj seriji, koja je na valu tog hypea postala neizostavan dio svake dodjele nagrada. Bez obzira na naše i bilo čije mišljenje, ideja je relativno svježa (na televiziji), a druge mreže su je već počele kopirati (NBC prvi, naravno), a Glee klonova viđat ćemo i u sezonama koje dolaze.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861