FOX: Puna sezona za Dads, objavljeni datumi zimskih premijera – serijala.com
Trenutno čitaš
FOX: Puna sezona za Dads, objavljeni datumi zimskih premijera

FOX: Puna sezona za Dads, objavljeni datumi zimskih premijera

Statistički gledano, FOX ima savršen komplet novih jesenskih serija – sva tri novaka dobili su narudžbe za dodatne epizode. No, slika je u stvarnosti puno ružnija. Ipak, nakon Sleepy Hollowa i Brooklyn Nine-Nine, i Seth MacFarlaneov Dads dobio je zeleno svjetlo za dodatnih devet epizoda.

Jednoglasno popljuvan od strane kritičara, Dads je ušao u novu televizijsku sezonu kao jedna od najkontroverznijih novih serija. Međutim, gledanost nije reflektirala popularnost u medijima – nakon prvih par tjedana bilo je upitno hoće li sitcom imati priliku ostati na malim ekranima dovoljno dugo da se emitiraju sve snimljene epizode. Međutim, FOX-ov katastrofalan jesenski raspored, u kombinaciji sa slabim zimskim rezervama natjerale su mrežu da produži narudžbu Dadsa.

FOX je također objavio i datume premijera za zimski dio televizijske sezone. Jedan od najvećih aduta u koje mreža polaže nade jest drama Rake, s Gregom Kinnearom u glavnoj ulozi. FOX će iskoristiti iznimno popularan američki nogomet kao odskočnu dasku za pilotnu epizodu – emitirat će se u nedjelju, 19. siječnja nakon utakmice za NFC prvenstvo (svojevrsno “polufinale” NFL-a), a zatim će se 23. siječnja smjestiti u svoj standardni slot na rasporedu, četvrtkom u 21h. Tako će Glee, prethodni okupant tog mjesta na rasporedu, biti na pauzi do proljeća do kada će Rake privesti svoju sezonu kraju.

Trinaesto izdanje nekad nenadmašivog American Idola startat će sa dvodnevnom, četverosatnom premijerom u srijedu i četvrtak, 15. i 16. siječnja. Čini se kako je FOX ove sezone ozbiljan u naumu da show četvrtkom, koji u kasnijem dijelu sezone predstavlja objavu rezultata glasanja, smanji na 30-minutni format – nešto što planiraju, no u želji da maksimiziraju gledanost, ne provode već godinama. Drugi polovicu tog sata na rasporedu trebao bi na proljeće popuniti sitcom Surviving Jack. Narudžba tog sitcoma smanjena je sa standardnih 13 na 8 epizoda, no ne zato što mreža želi minimalizirati gubitke sa serijom za koju znaju da neće uspjeti – kako je to slučaj s Us & Them – već imaju upravo osam tjedana tijekom kojih će American Idol imati polusatne emisije četvrtkom.

Bones, Raising Hope i Enlisted, čini se, ipak ostaju prognani na petak, iako se spekuliralo da će mreža (ponovno) odustati od ideje da veteranske serije sa solidnom gledanošću prebaci na tako zahtjevnu i slabo gledanu večer. Raising Hope kreće s emitiranjem već u studenom, dok će se Enlisted pridružiti rasporedu 10. siječnja.

Sleepy Hollow privest će svoju prvu sezonu kraju 20. siječnja, kada je na rasporedu i premijera druge sezone kriminalističke serije The Following.

Podsjećamo, FOX planira i poprilično nekonvecionalan pristup kraju sezone i početku ljetog programa, sa kriminalističkom serijom Gang Related, mini-serijom Wayward Pines i povratkom akcijskog 24-a u planu za svibanj/lipanj.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861