Glee – druga sezona na HTV2 – serijala.com
Trenutno čitaš
Glee – druga sezona na HTV2

Glee – druga sezona na HTV2

Lanjska dobitnica: Jane Lynch (Glee)

Putem najave s Hrvatske televizije:

GLEE, II. – serija za mlade

ponedjeljak, HTV2, 09.01.2012.

HTV premijerno prikazuje drugu sezonu hit serije GLEE, glazbeno-humoristične serije za mlade o optimističnom profesoru gimnazije McKinleyju koji pokušava pomoći skupini nadarene djece da ostvare svoj zvjezdani potencijal.

Već nakon prve sezone serija je postala fenomen pop-kulture. Najgledanija nova serija sezone uživa pohvale kritike, ima skupinu odanih obožavatelja gleekova, dva zlatna albuma, pjesme koje su skinute više od deset milijuna puta i nevjerojatnih 19 nominacija za nagradu Emmy, što je čini serijom s najviše nominacija te godine. Ta nagrađivana serija koju je nemoguće odrediti žanrovski u međuvremenu je ušla u svoju treću sezonu.

Godine 2010. Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti prepoznala je seriju Glee nominiravši je u svim najvažnijim kategorijama, uključujući one za najbolju humorističnu seriju, najbolju režiju humoristične serije i najbolji scenarij humoristične serije. I njezini glumci dobili su pojedinačna priznanja, Matthew Morrison za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji, Lea Michele za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji, Chris Colfer za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji i Jane Lynch za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji.

Prva sezona serije Glee osvojila je nagradu Peabody, Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju, komediju ili mjuzikl, Nagradu udruženja glumaca za najbolji glumački ansambl u humorističnoj seriji i nagradu People’s Choice za omiljenu novu humorističnu seriju. Glumci serije nastupili su za američkog predsjednika i prvu damu u Bijeloj kući, gostovali su u Oprah Showu i pojavili se na naslovnicama časopisa Entertainment Weekly i Rolling Stone.

Glee prati skupinu ambicioznih učenika koji pokušavaju zasjeniti pjevačku konkurenciju i istodobno preživjeti u okrutnim hodnicima gimnazije McKinley. Iako su Novi putovi izgubili na regionalnom natjecanju, sada žele otići na državno i pobijediti svoje najveće suparnike Vokalni adrenalin.

Neustrašivi vođa Gleeja je Will Schuester (Matthew Morrison), nadareni mladi profesor koji zna plesati i ima zlatno srce. Među zvijezdama Novih putova su Rachel (Lea Michele), pjevačica savršena glasa odlučna da postane popularna, Finn (Cory Monteith), zgodni sportaš koji se bori s teškoćama privatnog života, Kurt (Chris Colfer), sopran dječjeg lica koji zna sve o modi, Mercedes (Amber Riley), pjevačica snažna glasa koja se svojim stavom može mjeriti i s najvećima, Artie (Kevin McHale), dečko u kolicima koji sjajno pjeva i sanja o plesu, i Tina (Jenna Ushkowitz), gotičarka koja ima nježnu stranu. Tu su i drski Puck (Mark Salling), ledena kraljica koja je postala majka tinejdžerica Quinn (Dianna Agron) i budalaste navijačice Brittany (Heather Morris) i Santana (Naya Rivera). Will s najboljim namjerama želi pomoći klincima da pobijede na državnom natjecanju, ali stalno se mora boriti sa svojom suparnicom Sue Sylvester (Jane Lynch), podlom trenericom navijačica, i svojom opakom bivšom ženom Terri (Jessalyn Gilsig). Jedini saveznici g. Schuestera u gimnaziji McKinley su psihologica s OKP-om Emma Pillsbury (Jayma Mays) i roditelji puni potpore, poput Kurtova oca Burta Hummela (Mike O’Malley).

Uz stalne glumce u Gleeju je gostovao niz nadarenih izvođača, uključujući Kristen Chenoweth, Idinu Menzel, Jonathana Groffa, Molly Shannon, Neila Patricka Harrisa i Oliviju Newton-John. U drugoj sezoni serije gostuju miljenik ženske publike John Stamos, međunarodna pop zvijezda Charice i mladi glumac Chord Overstreet.

Glee producira kuća Ryan Murphy Television u suradnji s Twentieth Century Fox Television. Autori serije su Ryan Murphy, Brad Falchuck i Ian Brennan. Izvršni producenti su Murphy, Falchuk, Dante Di Loreto i Ian Brennan.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861