Waking the Dead (Buđenje mrtvih) – 8. sezona na HTV2 – serijala.com
Trenutno čitaš
Waking the Dead (Buđenje mrtvih) – 8. sezona na HTV2

Waking the Dead (Buđenje mrtvih) – 8. sezona na HTV2

Putem najave s Hrvatske televizije:

BUĐENJE MRTVIH, VIII. – serija

(WAKING THE DEAD 8)

petak, HTV2, 27.01.2012., 00:25

Nova sezona nagrađivane BBC-jeve serije Buđenje mrtvih koju kritičari vrlo hvale.

Novi im je ured u jezivome podrumu. Staroj se ekipi pridružuje nova članica koja nešto taji, a voditelj ekipe riskira više nego ikada. Kako će se ekipa za rješavanje neriješenih slučajeva uhvatiti ukoštac sa svim nedaćama?

Tri mjeseca nakon smrti sina Boyd je odlučan vratiti se poslu zajedno sa svojom ekipom. Stella kreće u posljednju sudbonosnu misiju radi Boyda, a upoznajemo Kat Howard, novu članicu Ekipe za neriješene slučajeve.

Proslavljeni scenarist Ed Whitmore za ovu je sezonu osmislio mračnu priču o bratu i sestri koje je netko bacio s mosta, s visine od oko 30 metara nakon stravičnoga napada. Hoće li Boyd nakon dvanaest godina uspjeti riješiti slučaj i omogućiti sestri koja je preživjela da preboli taj događaj?

Eve otkriva da joj čovjek s kojim je započela vezu, a kojeg ne poznaje dobro, laže. Sumnja da je povezan s organiziranim kriminalom. Stoga odluči uzeti uzorak njegova DNK i ubaciti ga u državnu bazu podataka. Njegov DNK odgovara onome nađenom na ženi ubijenoj prije 13 godina…

S fantastičnim vizualnim efektima, novom glazbom i ambicioznim pričama koje prisiljavaju članove ekipe da malo bolje razmisle o međusobnim odnosima, ova sezona Buđenja mrtvih je dubokoumnija i mračnija od svih dosadašnjih.

Uz mnoge nominacije serija je 2004. osvojila Međunarodnu nagradu Emmy u kategoriji najbolje dramske serije (epizode Glass i Multistorey iz III. sezone), a Will Johnston osvojio je 2004. nagradu Screen Nation kao najdraža muška TV zvijezda.

  • Uloge: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (dr. Grace Foley), Wil Johnson (Spencer Jordan), Stacey Roca (Kat Howard), Felicite de Jeu (Stella Goodman), Tara FitzGerald (Eve)
  • Autorica: Barbara Machin
  • Scenarist: Ed Whitmore
  • Izvršna producentica: Anne Pivcevic
  • Proizvodnja: BBC
  • Urednica: Ranka Horvat
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861